MGE surge protections + HI FI

Съобщение
Автор
Evlampi

MGE surge protections + HI FI

#1 Мнение от Evlampi »

Здравейте, мислите ли, че тези джаджи тук - http://www.mgeups.com/products/pdt230/s ... l/clbs.htm , http://www.mgeups.com/products/pdt230/s ... /cl/cl.htm
са подходящи за ползване с HI FI компоненти, и вършат ли реална работа?

Това са протектори - не UPS- нямат акомулатори, само филтри, мислите ли, че ще влошат по някакъв начин звука, и въобще - ще окажат ли влияние и какво ?

Аватар
inspektor
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: MGE surge protections + HI FI

#2 Мнение от inspektor »

Бих препоръчал за целта PS Audio.Какви колони си взе?
Бог е в нюансите!

Evlampi

#3 Мнение от Evlampi »

То хубаво, ама аз питам за продукти дето струват 35-50 лв ... а ти ме хвърли ...
Дай да обсъдим тези неща дето съм постнал ?

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от jimy »

Тези разклонители с вградена защита са в общи линии компромисно решение. Разбира се, с тях е по-добре, отколкото без тях. В никакъв случай няма да се влоши звученето, по-скоро мрежовото напрежение, захранващо апаратурата ще бъде по-чисто от смущения и това би дало резултат. Но ефекта ще бъде минимален, имайки предвид какво представлява филтъра. Аз ползвам нещо подобно на Infosec France, но със сегашната си система не успях да хвана някаква разлика при слушане. Хубавото е, че защитата реагира на големи краткотрайни пикове в мрежата, които не е изключено да се появят, не дай Боже, като се има предвид качеството на енергията за бита на някои места в страната.

Evlampi

#5 Мнение от Evlampi »

jimy благодарско, точно това питах. Трябва ми нещо дето да ми пази техниката от мизериите на НЕК, и в същото време да не се отразява негативно на звука :)

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от jimy »

Ако НЕК решат да ти правят мизерии, определено този разклонител/защита няма да те спаси :D
Тогава тези от Енергото заслужават ето това :smt021
Ако се поразтърсиш, из мрежата има информация по този въпрос. Има и разработки, DIY проекти, които могат да се реализират. И ще дадат още по-добри резултати.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от velinski »

Евтините "защити" са чисто и просто 1-4 варистора в паралел на линиите, които не вършат никаква работа за аудио апаратурата със стандартни трансформаторни захранвания. Единствено имат някаква (и то малка) защита за уредите с импулсни захранвания.

Най-добрият вариант за аудио е един добър CLC мрежов филтър изпълнен с качествени полипропиленови кондензатори и хубав феритен дросел с голяма магнитна проницаемост.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Evlampi

#8 Мнение от Evlampi »

За да обобщим - ситуацията е следната - както всички знаем, ел мрежата ни е твърде скапана, и често има токови удари и т.н.
Искам да си купя нещо, което хем да предлага някаква защита срещу това, хем да не влияе зле на звука.

Та накратко .. ще ми се вместо да ми изгори ампа при някоя буря- да изгори предпазния разклонител или каквата там е!

От друга страна няма как да дам стотици левове за защити...
Та ми си стори, че това е разумен компромис за 30-50 лв.
Туй то, дайте сега няколко финални разсъждения и да приключваме темата :)

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Fenkiller »

Катоден отводнител с автоматичен прекъсвач преди него!
След това си сложи 20 разклонителя ако искаш!
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”