Търся схема.. Hitachi.. (Темата е за триене-оправих го!)

Съобщение
Автор
Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Търся схема.. Hitachi.. (Темата е за триене-оправих го!)

#1 Мнение от Fenkiller »

Колеги моля за помощ!
Нека ако на някой се намира схема за грамофон HITACHI модел HT-356 или подобен да я сподели (интересува ме частта на регулатора на обороти).
Нямам голям опит с грамофоните :oops: а ми предстои ремонт на такъв.
Благодаря предварително!

Оправих го в първите 10 мин. след отварянето беше пукната платката и обратната връзка по скорост не работеше!
Благодаря на всички и моля модераторите да изтрият темата да не спами излишно!

:wink:
Последно промяна от Fenkiller на Нед Май 20, 2007 5:02 pm, променено общо 1 път.
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Търся схема на грамофон Hitachi HT-356

#2 Мнение от pdkfoto »

Имам 2 такива, но схема нямам . На платката има 2 тримера и от тях се оправя проблема за 33 и 45 оборота. Като ги купувах на старо и двата не можеха да се регулират оборотите им, но сега сам ги настроил като швейцарски часовници са. Отвори долния капак откачи платката и закачи частите да не се изсипят докато е отворен и регулирай тримерите докато се синхрониозират 33 и 45 оборота, така че като превключваш да не се разминават. Успех! Сега видях че моите са HT-354 но това може да не променя много нещата. Потърси тримерите само два трябва да са.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Fenkiller »

Извинявай но работата не е за настройка!
Вече е гледан от майстор - по думи управлението е "загоряло" и мотора си върти на максимална като вентилатор. Пак по думи ИС е повредена и няма такава на магазина.
Идеята е да направя нов регулатор но ме интересуват начални данни за да не се лутам аз да ги изпробвам че времето е кът.
А грамофона още не е при мен :oops: но се подготвям!

D.Kolev

#4 Мнение от D.Kolev »

íå çíàì êîëêî ùå òè ïîìîãíå , íî óïðàâëåíèåòî îáèêíîâåííî å ñ ØÈÌ , òà îò òàÿ ãëåäíà òî÷êà å ñðàâíèòåëíî óíèâåðñàëíî è ëåñíî çà íàñòðîéêà.

D.Kolev

#5 Мнение от D.Kolev »

ñåãà ñå ñåòèõ,ùîì âúðòè íà ìàêñèìàëíè îáîðîòè , àêî å òàêà íàïðàâåíî , çíà÷è ÏÂÌ-à ðàáîòè íî ÿ íÿìà îáðàòíàòà âðúçêà/ïîñòîÿííî ìó ñå äîêëàäâà ÷å îáîðîòèòå ñà íèñêè/. íå å ëîøî äà ñå ïðîâåðÿò ôîòîåëåìåíòèòå â íåÿ àêî èìà òàêèâà.
äðóãî íåùî êîåòî ñúì ñðåùàë , àêî ìîòîðà å ÄÖ îáèêíîâåííî îòçàä íà íåãî /ìîæå è âúòðå/ èìà ðåãóëàòîð íà íàïðåæåíèå , àêî òîé å çäàë áàãàæà ñå ïîëó÷àâà òîÿ åôåêò.
äðóãèòå âàðèàíòè ñà äâèãàòåë÷åòî äà ñå óïðàâëÿâà ñ ïîñòîÿííî íàïðåæåíèå èëè äèðåêòíî ñ ÀÑ , íî åäâà ëè . òîâà ùå ðàçáåðåø êàòî ãî îòâîðèø :wink:

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от pdkfoto »

Fenkiller написа:Извинявай но работата не е за настройка!
Вече е гледан от майстор - по думи управлението е "загоряло" и мотора си върти на максимална като вентилатор. Пак по думи ИС е повредена и няма такава на магазина.
Идеята е да направя нов регулатор но ме интересуват начални данни за да не се лутам аз да ги изпробвам че времето е кът.
А грамофона още не е при мен :oops: но се подготвям!
Интегрални схеми нямаше по времето на социализма, сега всичко се намира. Купих грамофона за повреден и той въртеше на max.обороти. При мен проблема се отстрани лесно с тример. Ако наистина е повреден не е ли по добре да се купи оригинална схема? Скоро купих без пари Pioneer за който твърдяха че е изгоряло STK , ходил бил на майстор ,а той им искал доста пари за нова ИС. Оказа се че има лош контакт ,а STK то е здраво?!

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Fenkiller »

Благодаря на всички!
Днес идва грамофончето и го мятам!
:wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”