Дали може да станат така ???
помощ за направа от двулентови на трилентови
-
Sasser
помощ за направа от двулентови на трилентови
Имам едни дву лентови колони но преди 2 дена и смених жисокочестотните говорители с ВЛД и сега трябва да ги направя трилентови. Вапросат ми е има ли голямо значение каде ще е разположен средночестотния говорител.С сегашните ми кутии мога да направя ето този вариант.

Последно промяна от Sasser на Сря Фев 16, 2005 5:07 pm, променено общо 2 пъти.
-
D.Kolev
- 100
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
100
Идеята на Жокер за нова панела е добра, защото иначе наистина като навреш средите долу, дори и на 1 м височина, ще са далече от ушите. Освен това в разделителната честота между среди и високи ще има раздвояване на звука, а и честотната характеристика няма да е много добра поради различното дефазиране на звука от двата говорителя.
Освен това, тази кутия е доста плитка, доколкото си спомням (мисля, че озвучителното тяло беше ОТГ1-01) и няма да можеш да разположиш басрефлексната тръба-ще опре в гърба. Най-добре да го сложиш отстрани и след това да потърсиш мястото на колоната в стаята, където ще ти звучи най-добре.
Освен това, тази кутия е доста плитка, доколкото си спомням (мисля, че озвучителното тяло беше ОТГ1-01) и няма да можеш да разположиш басрефлексната тръба-ще опре в гърба. Най-добре да го сложиш отстрани и след това да потърсиш мястото на колоната в стаята, където ще ти звучи най-добре.