Слънчеви батерии
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Слънчеви батерии
Някой сеща ли се за магазин или фирама, от която може да се купят слънчеви батерии за нещо като това
Щрак
Щрак
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Svetlin Iliev
- има опит
- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Идеята е да се направи USB зарядно за телефон, или каквато и да е пръчка, която може да се зарежда през USB. Трябват 5V и поне 100 mA (и това е абсолютния минимум). Представи си, че си в планината или на риба да речем и няма от къде да си заредиш телефона или Ipod-а, ако имаш подобна джаджа вадиш я от раницата и си в бизнеса
стига да не е през нощта естествено
. Идеята не е моя видях подобно нещо реализирано в нет-а, та се питах дали е възможно тук да се намерят подобни компоненти и дали си струва усилията.

CHE

CHE
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- bis
- има опит
- Обратна връзка:
Ако имате в излишък повече мощни транзистори в корпус ТО-3, сваляте им капачките, свързвате двата прехода в паралел и имате готов фото елемент. Ако някой преход е изгорял, ползвате само здравия. Колкото по-голям е кристала, толкова по-добре (KD502/3 са идеални за целта). За да докарате необходимото напрежение и ток..... свързване последователно и в паралел.
Може да отидат доста бройки и в краен случай фотобатерията да тежи повече от един малък акумулатор,
но за сметка на това ще работи винаги, когато има слънце.
Може да отидат доста бройки и в краен случай фотобатерията да тежи повече от един малък акумулатор,

- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Порових се из нет-а и в сайта на Конрад Електроникс http://www1.int.conrad.com/ видях това

не мога да дам линк към продукта защото има някаква сесия
в полето за търсене написах "solar panel" и излязоха някои резултати като това на снимката.

не мога да дам линк към продукта защото има някаква сесия
в полето за търсене написах "solar panel" и излязоха някои резултати като това на снимката.

CHE

CHE
- fairground
- чете
- Обратна връзка:
Пробвайте с точкови диоди в прозрачен стъклен корпус.
За да докарате необходимото напрежение и ток..... свързване последователно и в паралел
Последно промяна от fairground на Вто Ное 07, 2006 4:27 pm, променено общо 1 път.
- Svetlin Iliev
- има опит
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
[quote:7710b50e23="Borislav Stankov"]Идеята е да се направи USB зарядно за телефон, или каквато и да е пръчка, която може да се зарежда през USB. Трябват 5V и поне 100 mA (и това е абсолютния минимум). Представи си, че си в планината или на риба да речем и няма от къде да си заредиш телефона или Ipod-а, ако имаш подобна джаджа вадиш я от раницата и си в бизнеса
стига да не е през нощта естествено
. Идеята не е моя видях подобно нещо реализирано в нет-а, та се питах дали е възможно тук да се намерят подобни компоненти и дали си струва усилията.[/quote:7710b50e23]
По-добрата идея, мисля, е да се направи едно динамо (като на фенерчетата), с което след малко ръчен труд да си заредиш телефона. Така ще имаш връзка и без слънце, а и ще развиеш малко мускули. Мисля че Кирилов имаше една такава специална джаджа, много ми хареса.
Освен това е много лесно да се купи фенерче за 3 лв, да му се добави един грец + кондензатор и да се изведе куплунг за зареждане.

По-добрата идея, мисля, е да се направи едно динамо (като на фенерчетата), с което след малко ръчен труд да си заредиш телефона. Така ще имаш връзка и без слънце, а и ще развиеш малко мускули. Мисля че Кирилов имаше една такава специална джаджа, много ми хареса.
Освен това е много лесно да се купи фенерче за 3 лв, да му се добави един грец + кондензатор и да се изведе куплунг за зареждане.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
[quote:ae00c50333="fairground"]Пробвайте с точкови диоди в прозрачен стъклен корпус.
[quote:ae00c50333]За да докарате необходимото напрежение и ток..... свързване последователно и в паралел[/quote:ae00c50333][/quote:ae00c50333]
Колко бройки ще ти трябват за 5волта / 100 мА? Пробвал ли си или само приказваш?
Аз съм пробвал със 120 броя (последователно и в паралел) преди много години. Отчайващо е!
[quote:ae00c50333]За да докарате необходимото напрежение и ток..... свързване последователно и в паралел[/quote:ae00c50333][/quote:ae00c50333]
Колко бройки ще ти трябват за 5волта / 100 мА? Пробвал ли си или само приказваш?
Аз съм пробвал със 120 броя (последователно и в паралел) преди много години. Отчайващо е!