проблем във врзката ПЦ-ДВД

Съобщение
Автор
assoass

проблем във врзката ПЦ-ДВД

#1 Мнение от assoass »

Здравейте. Аз не пиша в този форум, защото просто нямам какво:)
Супер много се радвам на потребителите и техните качества и умения.

Имам един въпрос, който дълги месеци не мога да разгадя, а пробвах какво ли не...Преди го правеше със стария компютър, сега и с новия...изпариха ми се надеждите.

Искам да свържа компютъра с ДВД-то си, просто ей така. Имам си иначе озв. тела за него.
КОгато кабелът жак-чинч е свързан с оутпута на соундкартата и аукс 1 или 2 на двд-то има ужасен брум... на почти същото място се намира и уредбата, но когато я свържа нея с компа- брумът изчезва...

Какво да направя?

саундкартата е Аудиджи 4, а двд-то- Самсунг...

Предварително благодаря

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Най-вероятно си с някое куче марка захранване на компютъра.

Пробвай да включиш компютъра към някой контакт или разклонител, който не е шуко (тоест занулен), само за проба. Ако брумът изчезне мисли за ново марково захранване. Такива незанулени разклонители има по битаците и са абсолютно опасни за употреба, защото са правени за руския двойноизолиран стандарт - тоест могат да се ползват само с уреди с двойноизолиран корпус и не-шуко кабел.

Втори вариант е да включиш компютъра и двд-то в различни контакти, но на различни кръгове (тоест всеки контакт да се изключва с отделен предпазител на таблото ти). Защото има вероятност да имаш затворен кръг на масите поради лоша схемна топология на плейъра и захранването на компа ти.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от mano »

аз бих ти препоръчал да установиш източника на проблема - компа или ДВДто:
- пробвай това което ти казва Велински,
- пробвай да включиш друг източник на звук към ДВДто.
- пробвай с други кабели, понякога и те могат да правят проблеми.

аз подозирам че усилвателя на ДВДто не е напълно пригодено да работи с външен източник, всъщност не се сещам за причина поради която бих искал да включа външен източник към ДВД система от типа - "всичко в едно", то би трябвало да плейва всичко (MP3, CD, DVD....)

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Svetlin Iliev »

Възможно е да има разлика в потенциалите на земите на двата контакта.Но от ДВДто не излиза ли кабел без зануляване.Ако е така , обърни захранващия кабел на ДВДто.Така ни трябвало всичко да е наред,освен ако захранването на ПЦто не е "голяма работа" и да внася тия шумове.

D.Kolev

#5 Мнение от D.Kolev »

òåëåâèçîðà âêëþ÷åí ëè å êúì äâä-òî êàòî ãî ïðàâèø òîâà.

assoass

#6 Мнение от assoass »

Ами не е (поне не е в режим на работа). Нарочно не го влючвам. Преди той ми правече смущения в стара уредба...
Btw, кутията е foxconn..май, че захранването е читаво...

Много мерси за съветите ви. След като се прибера от работа ще пробвам. Сега се сещам, че може би е жъзможно и да е от това, че телевизора е в един контакт с ДВД-то, докато уредбата е в друг и затова при нея няма шум... :idea:

D.Kolev

#7 Мнение от D.Kolev »

òè íå ãî âêëþ÷âàø, íî òîé ñè ñåäè íàé-âåðîÿòíî â ñòåíä-áàé.
ïðîáâàé äà ìó îòêà÷èø áóêñàòà íà àíòåíàòà.
ìîãà äàæå äà çàëîæà ïàðè íà òîâà :roll:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от velinski »

Foxconn са пръчки, защо реши че е читаво захранване? От нивото на много жълтите Codegen и ColorsIt. Обявени пикови, а не работни мощности, малък високочестотен траф на импулсното, който не си отговаря на мощността, липсват защити, лоша филтрация на линиите, липсва мрежов филтър. Само като го сравниш на тегло с някое марково захранване ще видиш какво точно е спестено вътре.

Mисли поне за един Fortron, Seasonic или Chieftec, има и 350-400W модели за около 50-70 лева, има и гъймърски модели 500W+ за 100+ лева

Менте захранването е бомба със закъснител за всеки комп.
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Ivo_Hristev »

Пробвай първо с антената...

D.Kolev

#10 Мнение от D.Kolev »

îôòîïèê
velinski написа:...............
âèíàãè ñúì ãî êàçâàë òîâà.êàêâî òè ïðå÷è äà äàäåø 30 äîëàðà îòãîðå è äà ñè ñèãóðåí çà îñòàíàëèòå 1000$ ÷å íå ñà ïîõàð÷åíè íàïðàçíî.
íå ìîãà äà ðàçáåðà êàêâà ìîòèâàöèÿ èìàò äà ñïåñòÿò 20-30$ îò çàõðàíâàíåòî òî÷íî, ïîñëå å èíòåðåñíî êàòî ñòàíå ìèçåðèÿòà îò ôèðìàòà òè êàçâàò ÷å íÿìà êàêâî äà íàïðàâÿò ùîòî çàõðàíâàíåòî íÿìà ãàðàíöèÿ, à òî÷íî òî å ïðîáëåìà è âñè÷êî å çà òâîÿ ñìåòêà :twisted:
çà íàé-ðàçïðîñòðàíåíèòå ïö-òà íèñúê êëàñ èìà 300 âàòîâè áåçøóìíè ôîðòðîíè êîèòî ñà áåç ïàðè è ñå ñïðàâÿò èäåàëíî.

gurkata

#11 Мнение от gurkata »

Проблема не ти идва нито от захранването нито от антената... Просто извади кабелите на ДВД-то от телевизора и ти гарантиран, че брума ще изчезне... Ако не ще те черпя едно.

П.П.
Проблема не е и в контактите...
Пробвай да включиш и друг източник (уолкмен, ЦД и тн.) и ще видиш, че щом и ТВ е включено към ДВД-то то неминуемо ще имаш и един чудесен брум...

D.Kolev

#12 Мнение от D.Kolev »

êîãàòî àíòåíàòà èëè êàáåëíàòà å âêëþ÷åíà , ñå ïîëó÷àâà ground loop
ïðîáâàé ïúê ùå âèäèì.
èçáÿãâà ñå ñ 2 êîíäåíçàòîð÷åòà

gurkata

#13 Мнение от gurkata »

Извън темата:

Към velinski, ако можеш да ми намериш PSU: Chieftec 500W с 24 мес. гаранция за 100 лв., казвай, веднага си купувам едно...

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от velinski »

Виж в PLESIO

TheChaos

#15 Мнение от TheChaos »

Като си купих новия комп и ми се появи абсолютно същия проблем като описания.
В момента в които вкюча буксата от компа кам усилвателя и се появява брум.
И познаите какво ? компа е с кутия и захранване Foxconn!
Тази кутия специално е над 75 долара с ддс. и наистина е резил ако това е проблема.

Включих усилвателя и компа на един контакт(на една токова линия) и брума изчезна и сега нямам никакви смущения и проблеми.

Имам и друг комп. с захранване Фортрон и с него мога са пробвам

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”