Звук+светлина ??
-
Vod0o
Звук+светлина ??
здравейте имам усилвател вкъщи и се чудех дали има начин да се свържат към него някакви "осветителни тела" така че с музиката да мига и светлината... мисля че бях попадна преди време на нещо такова но така и немога да се сетя къде
10х предварително
10х предварително
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Svetlin Iliev
- има опит

- Обратна връзка:
-
Vod0o
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Доколкото си спомням един вариант за управление беше с тиристори... преди години цветомузиката като че ли беше доста по-популярна от сега, но тогава и hi-fi критериите бяха други ...Vod0o написа:??? нямам никаква представа какво е това...идеята ми е да сложа примерно някакви неонови лампи и да премигат в такт с музикатаprogressor написа:Цветомузика ли имаш предвид?

- Svetlin Iliev
- има опит

- Обратна връзка:
- Evelina Milusheva
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Има схема в дърт инструктор с LM 567 (тондекодер). То и аз искам да си направя цветомузика...
http://www.mladkonstruktor.bg/
Там е с тиристори и е от времето, когато изискванията бяха други
но става, познавам човек, който си я прави наскоро.
EDIT - Аз искам да си я направя с бяла луминисцентка, само на ниските. Някой може ли да посъветва как ще е най-безболезнено
мерси предварително 
http://www.mladkonstruktor.bg/
Там е с тиристори и е от времето, когато изискванията бяха други
EDIT - Аз искам да си я направя с бяла луминисцентка, само на ниските. Някой може ли да посъветва как ще е най-безболезнено
lyrical hardcore
- Svetlin Iliev
- има опит

- Обратна връзка:
Ами Beelee правиш за честотрите до който искаш да има светлина усилва6 я 4рез един повторител и чрез транзистор комутираш едно реле което пък управлява фазата на един учетворител на напрежение.
Това с учетворителя е възможно за лампи до 20W.За повече ватове трябва друга схема за паленето.
ПП: На сайта на дърт инструктор има схема на учетворител на напрежение.Филтъра може да се направи с ОУ.който упрвлява съставен транзистор.
Това с учетворителя е възможно за лампи до 20W.За повече ватове трябва друга схема за паленето.
ПП: На сайта на дърт инструктор има схема на учетворител на напрежение.Филтъра може да се направи с ОУ.който упрвлява съставен транзистор.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ОК, добре
- ами ако искаме светлинната интензивност да бъде пропорционална на звуковата? Тоест - искаме лампите (лампата) освен да мигат в такт с музиката и да светят по-силно когато увеличаваме силата на звука? Говоря малко по-непрофесионално, не се хващайте за буквалното значение на думите; въпросът е, че в този случай, а и в другия, с тая цветомузика 'накачулваме' тракта и обезсмисляме hiend-a, и качествения full range single driver loudspeaker като че ли става излишен 
Поздрави, Теодор.
Поздрави, Теодор.

- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Звук+светлина ??
А аз си мислех че ще покажеш някой много як лампов усилвател 
Иначе.. не си ли виждал по битаците и селските пазари ония кастофони със налепени светодиоди от различен цвят около говорителя:)))
Давай!... радвай се на светлината и шаренко

Иначе.. не си ли виждал по битаците и селските пазари ония кастофони със налепени светодиоди от различен цвят около говорителя:)))
Давай!... радвай се на светлината и шаренко
-
Vod0o
я погледнете тук:http://www.neomontana.dir.bg/
има готово напрвено "НАБОР "Цветомузика" 3 канала x (15-120)W/220V"мисля да си го поръчам но незнам дали ще мога да го свържа...
това нещо се намира в продукти->Хоби Електроника-> Набори, Модули->Светлинни ефекти
някой ако разбира да го погледне и да ми каже горе доло как ства ще съм мн благодарен...
има готово напрвено "НАБОР "Цветомузика" 3 канала x (15-120)W/220V"мисля да си го поръчам но незнам дали ще мога да го свържа...
това нещо се намира в продукти->Хоби Електроника-> Набори, Модули->Светлинни ефекти
някой ако разбира да го погледне и да ми каже горе доло как ства ще съм мн благодарен...
-
gps
Преди години един приятел беше правил следната система-бяла полупрозрачна пластмасова тръба с диаметър към 70-80 мм и дължина близо метър която стои вертикално на поставка в ъгъла на стаята.Микрофон улавя сигнала(музиката) в стаята и с едно чипче управлява тиристори-всичко е в поставката .10-тина крушки май бяха 12 или 24 волтови наредени вътре в тръбата през 10-тина сантиметра."Играе" като нивоиндикатор само че вертикален