Помощ за един стар проект с hertz es250 - 130db

Съобщение
Автор
jaredharet

Помощ за един стар проект с hertz es250 - 130db

#1 Мнение от jaredharet »

Преди някой беше постнал тема за един проект с hertz es250 за кутия 130db, но беше доста отдавна и темата вече я няма. Някой ще може ли да ми даде чартежа ако го е запазил.

Извинявам се че пускам точно тук тази тема, но просто непомня в кой точно раздел гледах този проект на времето.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Sylis »

Вярно е,че имаше тема и беше в "1 Киловат" доколкото си спомням.Чертежа беша нахвърлян колкото да се покаже за каква конструкция иде реч,без подробности и т.н.Господина който я беше постнал искаше да покаже способностите на този вид конструкции и че с говорител от по нисък клас в Кар аудиото може да се обезмислят повечето маркови и скъпи говорители,поставени в различна акустична система от хорната...;)
ОФФ-топик.Ти какво целиш,искаш да оглушаваш ли с такова нещо в колата... :lol:

jaredharet

#3 Мнение от jaredharet »

М не просто да се пробвам пък какво то излезе :) от опит глава не боли

Nikolai Nikolov

#4 Мнение от Nikolai Nikolov »

OFFTOPIC:
jaredharet написа:...от опит глава не боли...
...Освен ако не опитваш да скочиш от осмия етаж надолу с главата да пробваш колко е здрава [smilie=to funny.gif]

gps

#5 Мнение от gps »

Аз имам реализиран проект -хорна с 8 инчов драйвер като вариант суб за кола(с известен компромис става и за домашни цели).Обаче драйвера е модван така че това изключва повторяемост на проекта .Така че просто имайте като инфо че е възможен такъв проект и действайте :wink: !

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Можеш и сам да си я начертаеш и реализираш, като попрочетеш малко повече
за хорните като тип конструкция и начини на изчисляване в нета ;-)

jaredharet

#7 Мнение от jaredharet »

Ами може ли да дадеш някоя статийка където да вида за какво точно става въпрос :oops:
Последно промяна от jaredharet на Сря Юни 21, 2006 11:37 pm, променено общо 1 път.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Sylis »

jaredharet написа:Ами може ли да дадеш някоя статика където да вида за какво точно става въпрос :oops:
Статиката е дял на механиката.Незнам какво общо има с темата и защо я намесваш :?
Статийка вече е друго нещо...
http://melhuish.org/audio/
тук материал за размисъл колкото душа иска..
http://melhuish.org/audio/rearhorn.html
http://melhuish.org/audio/fronthorn.html

jaredharet

#9 Мнение от jaredharet »

Благодаря за инфото. Разгледах всички стати от сайта и стигнах до извода, че е сложна работа за мен. За това искам да попитам има ли програма подобна на бас бокса, която да ми изчисли кутията.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”