Има ли особен смисъл ?...

Съобщение
Автор
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

тинол

#2 Мнение от Goro »

Ако запояваш посребрени изводи с обикновен тинол, се изтегля посребряването и се губи смисъла му. Ако запояваш не посребрени изводи със сребърен тинол, печелиш в съпротивлението на спойката около 2 пъти. Обаче 2% е малко, трябват поне 4%.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

сребърен тинол

#5 Мнение от Goro »

До 5% няма проблем с поялника.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: тинол

#7 Мнение от Teodor Gugulanoff »

beauty_divine написа:... и къде продават припой с 4% сребро?
http://www.steelmet.bg

А в този 2% припой, за който споменаваш, нима има олово ?!
Изображение

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от vankata_r »

progressor написа: А в този 2% припой, за който споменаваш, нима има олово ?!
И мене ме очуди но...
Ако искаш тинол с Sn96 Ag4 мога да ти дам...
Имам малко мострени пликчета 1,5мм около метър дължина... единствено при него, е че когато съм го пробвал не ми се получава спойката като "капка" с е получава "грозна" - т.е. изглежда шуплеста... иначе това е бъдещето - безоловен тинол със сребро...
Между другото да попитам и по-опитните - имам още два вида които са съответно - калаено-медни и калай-мед-сребро (не ми се ровят пакетите да им видя отношението) за тях да имате мнение... ако въобще могат да се ползват за електронни нужди, тъй като съм ги завзел от леко промишлено предприятие :D

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от vankata_r »

lozef написа:Имаш ли калай-мед-сребро :?: За някой нещица ще върши добра работа :D
S-Sn95,5 Ag3,8 Cu0,7 самоче мие в найограничени количества, с диаметър 1мм и мисля че е към 50см дълъг... :) Мострички.. :D
А за каво ще го ползваш по-конкретно та да научим нещо ново :D

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

безоловен тинол

#11 Мнение от Goro »

Не се притеснявайте, всички фирми регистрирани по ISO, вече са длъжни да използват безоловен тинол. Така че ще има достатъчно на пазара. Ще изчезне оловния, в това е проблема.

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от vankata_r »

Хмм goro, по този въпрос ще попитам, но защо да изчезва оловния, след като нито го ядем нито го ползваме за битови нужди...??? Какво като оловото е отровно, едвали някой от тук регистрираните би си бърлкал чая със самоделна лъжичка от тинол или парчe платка...???

gps

#14 Мнение от gps »

vankata_r написа:Хмм goro, по този въпрос ще попитам, но защо да изчезва оловния, след като нито го ядем нито го ползваме за битови нужди...??? Какво като оловото е отровно, едвали някой от тук регистрираните би си бърлкал чая със самоделна лъжичка от тинол или парчe платка...???
Нали като запояваш вдишваш изпаренията?Знаеш че оловото се отлага в някои органи-я си представи че се отложи в един жизненоважен за теб орган :wink: :D и после ще се оправдаваш пред мацките че си запоявал много :D :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”