Предложение (вкл. пример) относно форумите

Съобщение
Автор
bezobraznia

Предложение (вкл. пример) относно форумите

#1 Мнение от bezobraznia »

Само да не кажат някои относно писането ми "на всяко гърне - меродия", но имам някои ОТбележки :)
Дизайна на форума е супер, НО имам основно предложение, което мисля че си струва да се обсъди.
Според мен е много добре отделните форуми в цялото да се разделят на под-форуми, а не само на DIY или BEST BUY... неминуемо ще се наложи да се вместват теми които просто няма да са си на мястото и така ще се получат обърквания. Сега е добре защото почти няма мнения и въпроси, но след време (в което абсолютно вярвам) ще се получи голяма бъркотия тук и тогава вече (ако не се обърне внимание сега) някой ще се сети за този пост :wink:
Предполагам, че това е голяма "играчка", но всеки да помага с каквото може :) :)
Предлагам да има форуми: "Analog Audio DIY", а не само "Solid State" а също и "Chip Amps DIY"
A ето и примера за който писах в заглавието на постинга ми: Получих материалите и ДЕМО диск от Япония относно LASER TURNTABLE-то за което бяхме говорили в форумите на дир.бг-то и хайде кажете ми къде да го поместя този материал с предложението ако някой се интересува да му сканирам и поместя накъде в нета информацията, а също така мога да "кача" диска на някое фтп с компресия в Lossless Codec например Monkey Audio??? :):):)

AdsBot [Google]

òàêà ëè

#2 Мнение от AdsBot [Google] »

íàèñòèíà ëè ïîëó÷è äåìî äèñêà. ìîÿ âñå îùå íå å ïðèñòèãíàë :?
ðàçêàæè ìàëêî êàêâî èìà âúòðå :wink: .

bezobraznia

аха :)

#3 Мнение от bezobraznia »

Да, преди няколко дена пристигна. Не знам как си го поръчал, но имаше потвърждаващи имейли, а най-много се накефих, че отсреща не ми отговаря мейл сървър тип "робот" ами истински човек ... освен ако Японците не са създали вече Изкуствения интелект :) :)
А иначе съдържанието е с предимно стари джаз и подобни парчета, като за всеки трак има допълнително обяснение на обложката, но като цяло материалите не са чак толкова впечатляващи. Като например едни, които бях поръчал за приятел инженер в корабостроенето ... хм.. как тогава не бяха пратили "демо машина" се чудя :)
Ако има желаещи може да го рип-на и поместя на някое фтп например...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

МОИТЕ СЪОБРАЖЕНИЯ...

#4 Мнение от Kiril Kirilov »

Значи направил съм повече от 10 категории... ако ги увеличим, не мислиш ли че хората пък, няма изобщо да им се рови да си намерят подкатегорията ами ще постнат където им падне...
Или по-лошо, изобщо няма да постнат...
За справка дир.бг е само една категория и вътре е манджа с грозде...
Разбира се, трябва да изчистим концепцията за категоризиране, но като цяло мнението ми е да не се увеличават прекалено много ...
Може би ако добавяме, трябва да е за сметка на други категории...
Разбира се очаквам предложения... Пишете...

AdsBot [Google]

Re: ÌÎÈÒÅ ÑÚÎÁÐÀÆÅÍÈß...

#5 Мнение от AdsBot [Google] »

Kirilov написа: ...Ìîæå áè àêî äîáàâÿìå, òðÿáâà äà å çà ñìåòêà íà äðóãè êàòåãîðèè... Ðàçáèðà ñå î÷àêâàì ïðåäëîæåíèÿ... Ïèøåòå...
Ñïîðåä ìåí, 'Video' ìîæå äà îòïàäíå - áèëî çà ñìåòêà íà íåùî íîâî, èëè ïðîñòî òàêà. À ïúê 'Home Cinema' ñè å êîìáèíàöèÿ îò 'Loudspeakers', 'Solid State' è ïðåäëîæåíîòî çà îòïàäàíå 'Video', òàêà ÷å .. ;)

Íå ñúì êîíñåðâàòèâåí, íî âñå ïàê øàïêàòà å "Bulgarian Audiophile Society", êîåòî ìàëêî èëè ìíîãî äàâà îïðåäåëåíà íàñîêà.
Ïîçäðàâè,
Òåîäîð.

AdsBot [Google]

ìäàà

#6 Мнение от AdsBot [Google] »

íàèñòèíà êàòî ñà ìíîãî ðàçäåëèòå äåéñòâà îáúðêâàùî ........ , äîêàòî ïðåöåíèø çà êîé å òâîÿ ïîñò , à è ÷åñòî ïîñòîâåòå çàñÿãàò íÿêîëêî íåùà - â òîçè ñëó÷àé íå å ÿñíî êàêâî ñå ïðàâè :?:
íàïðèìåð èñêàì äà êàæà : "óñèëâàòåëÿ ìè ðàáîòè ïî-äîáðå ñ òåçè êîëîíè , à ñ äðóãèòå - ïî-çëå"
çà êúäå å òàçè òåìà :lol: , ïðè êîëîíèòå èëè ïðè óñèëâàòåëèòå
çàäúëæèòåëíî òðÿáâà äà èìà åäèí îáù "äúðà-áúðà" ðàçäåë çà òàêèâà íåÿñíè òåìè , íÿêàêâè ïèòàíêè , êàáåëàöè , àêñåñîàðè , ñëóøàëêè è ò.í.ò.
ñïîðåä ìåí "Home Cinema" "Digital Audio" "Video" ìîãàò äà ñå îáåäèíÿò.
ñúùîòî ìîæå äà ñòàíå è ñ "Tubes" è "Solid State" â åäíà îáùà ãðóïà íàïðèìåð "Amps"
íå å õóáàâî âñè÷êî äà å íà åäíî ìÿñòî , íî íå å õóáàâî è äà ñà ïðåêàëåíî ðàçäðîáåíè íåùàòà.à ïðàâèëà íÿìà ëè äà èìàò ôîðóìèòå, çàùîòî âñè÷êè çíàåì êàêâî ñòàâà êîãàòî íÿìà - ïàê ïðèìåð ñ êëóáà â äèð.áã :evil:

AdsBot [Google]

#7 Мнение от AdsBot [Google] »

Êèðèëîâ,Íà ìåí ìè õàðåñâà êàê ñà îôîðìåíè ôðîðóìèòå.íàèñòèíà,âñåêè ñè ïèøå êàêâîòî ìó õðóìíå,à òàêà ïðîñòî ñè èçáèðàø ïîä ôîðóìà êîéòî òå èíòåðåñóâà è ñè âëèçàø... :wink:

AdsBot [Google]

ôîðóìèòå...

#8 Мнение от AdsBot [Google] »

Êèðèëîâ,Íà ìåí ìè õàðåñâà êàê ñà îôîðìåíè ôðîðóìèòå.íàèñòèíà,âñåêè ñè ïèøå êàêâîòî ìó õðóìíå,à òàêà ïðîñòî ñè èçáèðàø ïîä ôîðóìà êîéòî òå èíòåðåñóâà è ñè âëèçàø... :wink:

AdsBot [Google]

ôîðóìèòå...

#9 Мнение от AdsBot [Google] »

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Относно дизайна и функционалността на форума - много хубаво би било следното: в прозорчето, наречено "Who's Online", освен числото на регистрираните и нерег. посетители, да има и линк към страница, показваща точно кой е online.
И друго, имената на форумите (solid state diy, loudspeakers diy ..) изглежда за някои посетители не говорят нищо - какво имам предвид: колко вата бил усилвателя, как можело да се измери и т.н. - поместено във форум обща информация ?! И как няма да е поместено там, като това solid state си е един шибан англосаксонски специализиран термин /непреводим на български с точно две, айде три думи/ .. solid state за коя епоха и в коя техн.област? - че за мен може и лампите още да са solid state ;) .. направете го 'Транзисторни и интегрални НЧ усилватели', 'Лампови НЧ усилватели' - на български и без това diy .. един такъв форум, като този, е широкодостъпно място, посещава се от много и най-различни хора, не всеки е длъжен да знае англ., а дори и да го знае, защо 'залепваме' за английския, ами ако съм франкофон ;) ?
Изображение

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Teodor Gugulanoff »

съжалявам, ама има и друго ;)
Кой гений измисли системата за означаване на потребителите на форума ? Newbie ?!?
Добре, аз имам малък опит в тази област, ама хора с по 10-20-50 години практика някакси е неудобно да гледаш под името им същото newbie както и под моето ;) ... member, full member и т.н. ако трябва да е на англ. ;)
Изображение

bezobraznia

С малко риск...

#12 Мнение от bezobraznia »

С риск да стана малко "заядлив" :wink: както ти беше последните няколко дни, относно предпоследното ти мнение за "Българщината" в форума, я си припомни този адрес: http://diy-audio.atspace.org
и кой използва там diy? :P 8) :lol: :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”