Реших новичките ми колонки, да ги свържа с Bi-Wiring, но въпроса остава следният : Аз хубаво да ги вържа, но кабелите какви да са ?
Четох темата за "Hi-End" кабелите и от там останах с впечатлението,че за среди и високи (в моя с лучай FRS 8 M) e добре да са по-тънки кабели. За басовите говорители по-дебели.
Въпросат е следният : Дали в колоната, трябва да продължавам да слагам "Hi-End" мостовици (за басовете) и отново едножилни за високи и пищялки (ФРС-ите) или в колоната трябва да си карам с многожилни кабели (нямам възможност да давам големи суми $ за кабели - т.е. ако взема нещо, то ще е от кварталната железария - силиконови кабели 0.5; 0.75; 1; 1.5; 2.5; 4; квадрата. Та в колоната какви кабели да слагам - едножилни или многожилни ? И от вън, като ще Bi-Wire-вам, слагам тънък за FRS-ите и по-дебел за басовете, нали ?
Благодаря за отделеното време !
Bi-Wiring и въпрос за кабелите ?
- Rusin Atanasov
- има опит

- Обратна връзка:
Би било по-добре да продължиш кабелите вътре в колоната. От нея до усилвателя разтоянието е предостатъчно да въртиш кабелите както ти е удобно , но вътре в колоната не е така. Трябват само нерви и повечко свободно време 
Хрумна ми нещо /да отрия топлата вода
/ - що не сплетеш кабелите така й така имаш 4 проводника /2 маси и 2 за сигнала/ . Както е при интерконектите,незнам тогава с различната дебелина как ще стане но може да се пробва.
Хрумна ми нещо /да отрия топлата вода
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Bi-Wiring
Аз мисля, че Bi-Wiring има смисъл само ако за конкретните колони имате два кабела от които единия забележимо оправя басите, а другия е по-добър в средите и високите. Но това обикновенно са скъпи кабели, а случая не е такъв.
Така че определете на слух с кабелите с които разполагате, дали си заслужава свързване Bi-Wiring. Отговора може да бъде както положителен така и отрицателен за конкретния случай.
Така че определете на слух с кабелите с които разполагате, дали си заслужава свързване Bi-Wiring. Отговора може да бъде както положителен така и отрицателен за конкретния случай.
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Re: Bi-Wiring
Благодаря за съвета, за от вън ще пробвам, но вътре в колоната ще разчитам на 1.5кв кабели за басите и 0,75 за фрс-ите.Goro написа:Аз мисля, че Bi-Wiring има смисъл само ако за конкретните колони имате два кабела от които единия забележимо оправя басите, а другия е по-добър в средите и високите. Но това обикновенно са скъпи кабели, а случая не е такъв.