Инфо за Vifa M 22 WO-66 Dali ?

Съобщение
Автор
gps

Инфо за Vifa M 22 WO-66 Dali ?

#1 Мнение от gps »

Гугъла нищо не ми изкара....или не търся правилно?Гледам че на говорителя пише че е поръчка за Пас-електроакустика.

Аватар
iasen4o25
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от iasen4o25 »

какво те интересува за този говорител. виж статията ми за RED VELVET там съм използвал този говорител.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivo_Hristev »

Отдавна не го правят ( за съжаление ). Медисаунд май имат останали още наколко бройки. Параметри - в каталога им.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от oceanman »

Великолепен :wink: Съжалявам, че ги продадох...

gps

#5 Мнение от gps »

Lozef ми подари два повредени и ще се опитам да ги възстановя .Трябваха ми T/S параметрите за да видя дали съм се справил с възстановяването.Ако е сполучливо-ще им търся приложение!Благодаря за отговорите!

gps

#6 Мнение от gps »

Fs=33 Hz ,Qts=0,39 ,Vas= 80 l -общо взето това се получи.Пробвах ги в 42 обем с фазоинвертор- свирят добре но с тонкоректор от усилвателя, в линеен режим без корекции нещо не ми звучат добре(усилвателя е средна хубост).Малко са крещящи откъм средите-ще трябва да се режат ниско.Имам въпрос към Ясен и Оушънмен а също и към други ползвали тези говорители- с какъв усилвател сте ги захранвали и имало ли е нужда да се подпират с тонкоректор или "лоуднесс"?

Аватар
iasen4o25
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от iasen4o25 »

има много голям пик от 1к нагоре затова ти крещят средите, това си е класически басов говорител до към макс 600-700 Хз по нагоре не може за двулентово не става. аз съм го пробвал и в 43 л също, както между другото го беше реализирал и Краси Драгиев когато ги продаваше, но резултата не беше добър, според мен оптимума му е 35-37 л с подходяща настройка на фазоинвертора слиза много ниско и баса е много добър стегнат ,плътен и бърз. при всичките ми проби съм го слушал на линейно стъпало според мен няма нужда от корекции.

gps

#8 Мнение от gps »

iasen4o25 написа:има много голям пик от 1к нагоре затова ти крещят средите, това си е класически басов говорител до към макс 600-700 Хз по нагоре не може за двулентово не става. аз съм го пробвал и в 43 л също, както между другото го беше реализирал и Краси Драгиев когато ги продаваше, но резултата не беше добър, според мен оптимума му е 35-37 л с подходяща настройка на фазоинвертора слиза много ниско и баса е много добър стегнат ,плътен и бърз. при всичките ми проби съм го слушал на линейно стъпало според мен няма нужда от корекции.
Двулентова ще стане с малък фулрейндж за среди и високи но аз започнах вече 3 лентов проект с 5 инча мидбас за среди.Проекта е подобен на твоя но средно и вч са разположени асиметрично на предния панел,вътре в кутията има "U" образни ребра-едното под обема на средите и високите другото на дъното на кутията.Материала е комбинация от масив-дъб и фурнированоПДЧ .Впрочем правя снимки на разните етапи от изработването на кутията и вероятно ще ги кача.Усилвателя който ползвах за проби и фабричен модван с крайни стъпала но някоя от схемите на куад и в линеен режим е пълна скръб така че след завършването на колоните ще се подбира усилвател за тях.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”