Ей ме на пак........ :)

Съобщение
Автор
tradiuli

Ей ме на пак........ :)

#1 Мнение от tradiuli »

Най-накрая сте ми махнали банна........някои от вас ме помнят "рекордьора" изхвърлихте ме с третият ми пост :lol: ,докато бях нокаут.......продадох "грозотията" или нз как беше "12" ката Hi Sound, която беше повода, за...............които иска да плаче които иска да се смее ,100 лева ! :lol: :wink: . Не можах да си седя ей така без музика и реших да правя нова........този път с маааааалко по-хубав говорител Boschmannменте :lol: SW104 , кутията е с следните размери H: 505mm , W:330mm , D:290mm ,бас рефлекса е размери 76мм диаметър и 127мм дължина........тук от блока ми има един пич които е доста на "ти" с всякакъв вид музика и по-точно с "Bass Box" ,та го викнах да чуе как свири колонката............и беше доста изненадан ,каза че свири по-добре от неговата която e Magnat незнам кои модел 12-ка не правена а купувана. В крайна сметка се оказа ,че не колоната ми е супер добра ами това ,че всичко вкъщи е от дърво,под всичко визирам подове секции ,шкафове и т.н. Акустиката е невероятна :wink:

Ей ви и една снимка да я видите сега изглецда малко по-добре от на снимката (сложих кит по грапавините да ги изгладя и сега е идеално гладка само да не се напука :lol: ) http://www.bgphoto.net/photos/8474/o632 ... 062500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/8474/o632 ... 687500.jpg

Nikolai Nikolov

#2 Мнение от Nikolai Nikolov »

А това беше 10" модел нали ? ? ?
P.S.Ако мислиш наистина че ти е хубава акустиката и си сметнал всичко както трябва сложи един пост със размерите на кутията и параметрите на Boschmann-а...

Nikolai Nikolov

#3 Мнение от Nikolai Nikolov »

Трябва да е нещо такова...Извинете за детската рисунка, но е правена в движение... ;)
Изображение

Дааа, ама нещо две мерки ги няма дадени.... :smt104

tradiuli

#4 Мнение от tradiuli »

kalmara написа:Трябва да е нещо такова...Извинете за детската рисунка, но е правена в движение... ;)
Изображение

Дааа, ама нещо две мерки ги няма дадени.... :smt104
Виж снимките , да нещо такова е. :wink: Кои мерки ти липсват ?

Nikolai Nikolov

#5 Мнение от Nikolai Nikolov »

Разстоянието между центровете на двата отвора и горна/долна основа

tradiuli

#6 Мнение от tradiuli »

kalmara написа:Разстоянието между центровете на двата отвора и горна/долна основа
Айде утре ще ти ги кажа че сега ме мързи да търся къде съм ги записал а и ми се спи :wink:

Nikolai Nikolov

#7 Мнение от Nikolai Nikolov »

ОК и кажи нали това беше 10 инчовият модел на Boschmann със надписа X-BASS на него, нали не съм се объркал...

gps

#8 Мнение от gps »

kalmara написа:ОК и кажи нали това беше 10 инчовият модел на Boschmann със надписа X-BASS на него, нали не съм се объркал...
Той е-има 4 омова версия (SW 104) и 8 омова (SW108),характерно за тях е че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се раздвижват преди да се мерят параметрите им.Измерването се налага защото реалните параметри нямат много общо с тези дадени от производителя.Другото характерно е че като се вземат 2 бройки от една и съща партида и се раздвижат-параметрите им се различават след раздвижването а преди него са били почти еднакви!По принцип тези модели на Бошман от серията SW са за караудио но аз често ги ползвам за мид-фи колони :D Например замяна на басовите говорители в колони Амфитон -там поне фазоинвертора е читаво направен но си иска донастройка (скъсяване) и настройка на ватата.Също и в нещастните Jamo Studio 180 на които басовите масово се скапват поради хайдушко ползване :wink: се заменят с SW 88 /SW84. Колкото до "невероятната акустика" :wink: -на фона на Хи-Хи Саунд (HI-Sound :wink: :D )-да ,има разлика! Ама ми се стува че думите "акустика" и "бошман" не трябва да са в едно изречение :wink: :D

Аватар
sound
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от sound »

Фазоинверторът ти е много нависоко. Трябва да намалиш разстоянието между него и говорителя, иначе влошаваш КПД-то. Може да го разположиш и асиметрично спрямо говорителя, за да го доближиш максимално.

tradiuli

#10 Мнение от tradiuli »

От най-долу до средата на говорителя са 165мм ,а от среда на говорителя до среда на басрефлекса 250мм... :wink:
А колкото до "невероятната акустика" казах ,че само у дома е така.......предполагам няма да е такъв саунда в друг апартамент :wink: обаче ще пробвам....

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”