Èìàì ìàëêî âúïðîñè
-
AdsBot [Google]
Èìàì ìàëêî âúïðîñè
Çäðàâåéòå âñè÷êè. Íàñêîðî ìå çàðèáèõà ïî åäíà êîëîíà, íî íåçíàì äà ëè å õóáàâà,60 ëâ -> 150 âàòà ñóáóôåð ñ ïèùÿëêà, ïåðôåêòåí çâóê.
Ñïîðåä âàñ, ñúîòíîøåíèåòî öåíà-êà÷åñòâî äîáðî ëè å èëè äà áåãàì.
Ïî êàêâè áåëåçè äà ðàçáåðà äàëè êîëîíàòà å õóáàâà ???
Ñïîðåä âàñ, ñúîòíîøåíèåòî öåíà-êà÷åñòâî äîáðî ëè å èëè äà áåãàì.
Ïî êàêâè áåëåçè äà ðàçáåðà äàëè êîëîíàòà å õóáàâà ???
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Имам малко въпроси
За какво му е на "субуфер" "пищялка" ?Anonymous написа:Здравейте всички. Наскоро ме зарибиха по една колона, но незнам да ли е хубава,60 лв -> 150 вата субуфер с пищялка, перфектен звук.
Според вас, съотношението цена-качество добро ли е или да бегам.
По какви белези да разбера дали колоната е хубава ???
А цената май е за 2
-
Visaton
-
Teodora Todorova
Щом звука е "перфектен" цената е направо много нискаAnonymous написа:Здравейте всички. Наскоро ме зарибиха по една колона, но незнам да ли е хубава,60 лв -> 150 вата субуфер с пищялка, перфектен звук.
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Freestate написа:Щом звука е "перфектен" цената е направо много нискаAnonymous написа:Здравейте всички. Наскоро ме зарибиха по една колона, но незнам да ли е хубава,60 лв -> 150 вата субуфер с пищялка, перфектен звук.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers
-
M.L
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Супер е, взимай го, събууфер с пищялка, Но1
Хе хе, за да не бъдеш поредният обиден на форума, бих те посъветвал няколко неща :
1. Дефинирай "перфектен звук"
2. Кажи все пак каква марка е това нещо.
3. Дай някаква снимка, ако не знаеш, за да може ако някой е зърнал това чудо с "перфектен звук" да си каже мнението.
4. Дай някакви параметри на това нещо - характеристики на говорителите, марка, големина, обем на кутиите в които са сложени.
5. Дай честотната характеристика на това чудо ...
На така зададен от теб въпрос горните отговори са съвсем на място !
Хе хе, за да не бъдеш поредният обиден на форума, бих те посъветвал няколко неща :
1. Дефинирай "перфектен звук"
2. Кажи все пак каква марка е това нещо.
3. Дай някаква снимка, ако не знаеш, за да може ако някой е зърнал това чудо с "перфектен звук" да си каже мнението.
4. Дай някакви параметри на това нещо - характеристики на говорителите, марка, големина, обем на кутиите в които са сложени.
5. Дай честотната характеристика на това чудо ...
На така зададен от теб въпрос горните отговори са съвсем на място !
- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
-
naruto
Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам 
БТВ тва горе бех аз
Ако може ми кажете и как да си направя сам бас-каса,какво ще ми трябва и откаде да го взема (дедо ми е дърводелец може да ми направи кутията) ако е мн сложно не обяснявайте
БТВ тва горе бех аз
Ако може ми кажете и как да си направя сам бас-каса,какво ще ми трябва и откаде да го взема (дедо ми е дърводелец може да ми направи кутията) ако е мн сложно не обяснявайте
-
LuPuS
- има опит

- Обратна връзка:
Т-нар Subwoofer (събуфер, не буфер както е прието да се казва у некои среди) има предназначение да свири само нискочестотния спектър, за това не му трябва пищялка?! Това което си видял е всичко друго но не и съб.
Ако искаш да слушаш музика на него ще те посъветвам въобще да не се захващаш.. 2 тонколони са напълно достатъчни за каквато и да е музика.
Ако пък искаш да го правиш за гледане на филми, това е друга работа.
Кажи си първо какво търсиш всъщност пък тук има хора които все някак ще те ориентират в ПРАВИЛНАТА посока:)
Ако искаш да слушаш музика на него ще те посъветвам въобще да не се захващаш.. 2 тонколони са напълно достатъчни за каквато и да е музика.
Ако пък искаш да го правиш за гледане на филми, това е друга работа.
Кажи си първо какво търсиш всъщност пък тук има хора които все някак ще те ориентират в ПРАВИЛНАТА посока:)
Veni Vini Vuci!
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Не мисля, че е нужно някой да ти казва каквото и да е, след като всичко го има изписано ! Вземи попрочети, а не чакай всичко да ти се даде СМЛЯНО! Няма да стане.naruto написа:Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам
БТВ тва горе бех аз
Ако нямаш желание - върви разправяй , че няма кой да ти помогне. ЧЕТИ, ЧЕТИ, ЧЕТИ, пък после като си наясно донякъде може и да попиташ.
Другия начин е да отидеш и да си купиш онзи "буфер с пищялка".
Поздрави.
-
HymerrA
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[quote:8677519c15="naruto"]Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам 
БТВ тва горе бех аз
[/quote:8677519c15]
Сложно е, не се захващай.
Този форум не е за теб!
(Не се сърди, нищо лично)
БТВ тва горе бех аз
Сложно е, не се захващай.
Този форум не е за теб!
(Не се сърди, нищо лично)
-
Teodora Todorova
Извинявай за иронията.naruto написа:Е*а му майката.Не всеки разбира колку вас ве деба.Ми просто колона/говорител и пищялка, ебаси да не знам нещо и вие ме удавихте в ирония. Харесал съм си бас-каса, (кутия,колона,пищялка) снимка нямам щото я видях в един приятел само за малко,150 вата е,а кутията е с размери 45см-45см-70см. И моля ви не ми се смейте,не разбирам
БТВ тва горе бех аз
Q. "По какви белези да разбера дали колоната е хубава ???"
A. Белезите, по които се разбира дали една колона е хубава са свързани всички със способността й да възпроизвежда звука.
За да се научи човек да различава "Белезите" на една Hi-Fi колона (компонент) е необходимо той да слуша, да слуша и отново да слуша музика: колкото повече, толкова повече. Да слуша музика на системи, които претендират да са Hi-Fi, на системи определени като такива от хора, които имат богат слушателски опит: хайфисти, аудиофили, музиканти........; по възможност (колкото повече, толкова повече) да се слушат музикални произведения на живо, за да се добие представа за реалното звучене на музикалните инструменти - така като се научим как звучат барабаните, китарите, цигулките, пианото, органа и тн. да умеем да оценим "вярността" на тяхното възпроизвеждане от дадената Hi-Fi колона (компонент, система).
Чак тогава може да се пристъпи към етап конструиране на озвучителни тела, което също изисква сериозна теоретична подготовка (в комбинация с практична най-добре, но не знам кой ще отдели толкова време за ученици).
Ако имаш интерес:
А) започни да слушаш музика така както тя заслужава - все едно си на концерт и всички около теб са вперили поглед и уши и тяло и дух в музикалното произведение. Слушането на музика за фон говори А.1 - че музиката не заслужава внимание; А.2 че слушателите не са ценители на музиката; А.3 че системата не успява да възпроизведе музиката така както тя ще грабне слушателя и ще му запуши устата, пренасяйки го в измерението на музиканта(музикантите); А.4..със сигурност има и други причини..
Б) прочети статиите във форума, прегледай важните теми.
Това е моят ненаучен отговор като ценител на музиката и всичко свързано с нея.
Поздрави,
Freestate
Последно промяна от Teodora Todorova на Пет Фев 09, 2007 12:48 am, променено общо 1 път.