пазаруване от ebay
- kabel
- има опит

- Обратна връзка:
пазаруване от ebay
я кажте как си регистрирате картите в пейпал или в общи линии как купувате
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
Re: пазаруване от ebay
В списъка с държави на PayPal нашата китна родина я нямаkabel написа:я кажте как си регистрирате картите в пейпал или в общи линии как купувате
Последно промяна от Svetoslav Kalqshev на Пон Май 01, 2006 3:24 pm, променено общо 1 път.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
mitaka
- има опит

- Обратна връзка:
Всъщност се говори, че финансовата дискриминация от страна на PayPal спрямо страни от 3-ят свят като България е на ниво IP. Тия хайвани не би трябвало да ограничават кредитни карти с логото на Visa или Mastercard защото влизат в противоречие с юридическите им клаузи, според които институция която откаже да регистрира или приеме карта с такова лого, при положение, че представила възможност за такова разплащане и се отнема правото на търгува с тях. Скоро ще имам възможност да пробвам дали мога да регистрирам Мастеркард от банка ДЗИ в PayPal от Ирландия.LZ написа:Ако картата е с адрес в БГ - не става да се регистрира в PayPal за съжаление.
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
-
alexandrov - некадърника
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[quote:153a1bca3f="mitaka"][quote:153a1bca3f="LZ"]Ако картата е с адрес в БГ - не става да се регистрира в PayPal за съжаление. [/quote:153a1bca3f]
Всъщност се говори, че финансовата дискриминация от страна на PayPal спрямо страни от 3-ят свят като България е на ниво IP. Тия хайвани не би трябвало да ограничават кредитни карти с логото на Visa или Mastercard защото влизат в противоречие с юридическите им клаузи, според които институция която откаже да регистрира или приеме карта с такова лого, при положение, че представила възможност за такова разплащане и се отнема правото на търгува с тях. Скоро ще имам възможност да пробвам дали мога да регистрирам Мастеркард от банка ДЗИ в PayPal от Ирландия.[/quote:153a1bca3f]
Не е само по IP. Един колега се изясни по телефона с тях и те най-учтиво му обясниха, че БГ карти не се допускат. Така че сме си в третия сват все още. А за Western Uinon и другите преводи, там няма проблеми, единственият проблем е цената на услугата. Минимум 15 евро + някакви проценти (не много) от сумата.
Така че най-удачният вариант е с приятели в чужбина.
Всъщност се говори, че финансовата дискриминация от страна на PayPal спрямо страни от 3-ят свят като България е на ниво IP. Тия хайвани не би трябвало да ограничават кредитни карти с логото на Visa или Mastercard защото влизат в противоречие с юридическите им клаузи, според които институция която откаже да регистрира или приеме карта с такова лого, при положение, че представила възможност за такова разплащане и се отнема правото на търгува с тях. Скоро ще имам възможност да пробвам дали мога да регистрирам Мастеркард от банка ДЗИ в PayPal от Ирландия.[/quote:153a1bca3f]
Не е само по IP. Един колега се изясни по телефона с тях и те най-учтиво му обясниха, че БГ карти не се допускат. Така че сме си в третия сват все още. А за Western Uinon и другите преводи, там няма проблеми, единственият проблем е цената на услугата. Минимум 15 евро + някакви проценти (не много) от сумата.
Така че най-удачният вариант е с приятели в чужбина.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Още нещо от мен.
При сделка изрично трябва да се договори с продавача (бенефициента) за чия сметка са таксите, добавени от неговата банка.
Нормално е всеки да поеме своята част, но това трябва да се уточни.
Въобще пазаруването в ebay има смисъл за сравнително скъпи и компактни неща, за да може разходите по транспорта и паричните преводи да не оскъпят процентно твърде много покупката. Тогава обаче трябва да се приготвим да си платим мито и ДДС, защото западняците не си падат никак да декларират по-ниска себестойност на пратката.
При сделка изрично трябва да се договори с продавача (бенефициента) за чия сметка са таксите, добавени от неговата банка.
Нормално е всеки да поеме своята част, но това трябва да се уточни.
Въобще пазаруването в ebay има смисъл за сравнително скъпи и компактни неща, за да може разходите по транспорта и паричните преводи да не оскъпят процентно твърде много покупката. Тогава обаче трябва да се приготвим да си платим мито и ДДС, защото западняците не си падат никак да декларират по-ниска себестойност на пратката.
- kabel
- има опит

- Обратна връзка:
даа ще я караме по старому аз от 2 години си купувам от ебай чрез братовчед в щатите не ми се нрави шипинг до него шипинг до мен уестърн за превод на пари до него но е пак по ефтино от други места.
Между другото той се обади на пейпал и му казали че се работи по въпроса .
Картата не е по ай-пи пробвали сме той да регистрира моите от щатите не става по номера им ги позава системата
Иначе той ми направи акаунт в пейпал ама нема мъни в него.
Някой друг занимава ли се с радиоуправляеми модели
Между другото той се обади на пейпал и му казали че се работи по въпроса .
Картата не е по ай-пи пробвали сме той да регистрира моите от щатите не става по номера им ги позава системата
Иначе той ми направи акаунт в пейпал ама нема мъни в него.
Някой друг занимава ли се с радиоуправляеми модели
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
Аз плащам през BIDPAY - или директно, или пращат Money Order на продавача. Но приемат само VISA, Mastercard не приемат.
Плащал съм и по този начин, и през western union, и чрез банкова превод, и чрез iKobo (www.ikobo.com). През BIDPAY или iKobo е най-евтино. Въпроса е че не всеки е навит за плащане през iKobo. Но можеби последните 5-6 поръчки съм си платил през BIDPAY без абсолютно никакъв проблем.
Плащал съм и по този начин, и през western union, и чрез банкова превод, и чрез iKobo (www.ikobo.com). През BIDPAY или iKobo е най-евтино. Въпроса е че не всеки е навит за плащане през iKobo. Но можеби последните 5-6 поръчки съм си платил през BIDPAY без абсолютно никакъв проблем.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
-
Svi
- чете и пита

- Обратна връзка:
Едва ли има нужда от бан по IP адрес, предполагам че само по номера на картата може да се каже в коя държава (и от коя банка) е издадена
Доколкото знам, PayPal правят транзакция от кредитната карта и след това в извлечението има код, който трябва да им се съобщи, за да я валидират. Вероятно са преценили, че не си струва да се занимават с България. Утешителното е, че новите 10 членки на ЕС имат някаква (макар и ограничена) възможност да ползват PayPal. Да се надяваме, че ще ни огрее скоро
Ето и малко информация за ПИБ - за превод от порядъка на 250 евро до Германия имах: 10Е Swift, 2E такса, 3.50Е разходи на чуждите банки
Доколкото знам, PayPal правят транзакция от кредитната карта и след това в извлечението има код, който трябва да им се съобщи, за да я валидират. Вероятно са преценили, че не си струва да се занимават с България. Утешителното е, че новите 10 членки на ЕС имат някаква (макар и ограничена) възможност да ползват PayPal. Да се надяваме, че ще ни огрее скоро
Ето и малко информация за ПИБ - за превод от порядъка на 250 евро до Германия имах: 10Е Swift, 2E такса, 3.50Е разходи на чуждите банки