Òúðñÿ ñõåìà çà ÎNKYO DX-7011 CD-Player
-
AdsBot [Google]
Òúðñÿ ñõåìà çà ÎNKYO DX-7011 CD-Player
Ðîâèõ èç íåòà íå îòêðèõ. Ìîæå è ñõåìà íà ïîäîáåí ïëåúð êîéòî ðàáîòè ñ êññ 213À/Â
-
citron
Re: Търся схема за ОNKYO DX-7011 CD-Player
Citron! написа:Рових из нета не открих. Може и схема на подобен плеър който работи с ксс 213А/В
Госта бях аз ........ Оптиката е ксс 210А
-
citron
Диска завърта, оптиката сработва, но не прочита диска. На белия конектор към оптиката е обозначено +15в, но в момента е 5+, като гледам схемата няма как да е повече защото идва директно от една 78м05, а и потенциометрите на дъното за оптиката са развъртяни. Слагах нова оптика същата работа.lozef написа:Нямам схема,но кажи каква е повредата-ремонтирал съм такъв
-
citron
Пробвах с потенциометрите, имам осцилоскоп но ми трябват осцилограмитеlozef написа:Постави всики потенциометри на средно положение,сложи нов матричен диск и опитвай с потенциометрите докато **захапе**Ако имаш осцилоскоп е по лесно![]()
Иначе майстор
-
citron
lozef написа:Схемата на този плеар във входната си част е като болшинството сони от ниския и среден клас .Намери такава схема.Виж добре свързващата лента заедно с куплонгите.Това цд не заслужава усилията които хвърляш по него.Освен ако не го правиш от тръпката да тръгне
Схема намерих!!.
Снощи и аз това се питах да ли си заслужава да го правя това ЦД. Макар и 7 серия ми се вижда много евтино изпълнение от към механика и оптика. Незнам на звук как е. Дадоха ми го неработещо. Значи днес SoundMAN от Форума на eshop ми прати схемата там и ма всичко необходимо за настройка на оптиката.
-
citron
lozef написа:В оригиналния си вид звука му е отвратителен.Ако не се модва става за непретенциозни уредбичкиСпомням си как един Паладиум/имаше такава марка в Квеле -шир потреб/ го прегази като товарен влак
![]()
Не харчи пари за него
Машината тръгна, но за звука му се оказа ужасно прав. Сега обаче ме гложди въпроса Защо!? Уж е 7ма серия, под модване какво имаш в предвид. Звука му е свит, баса е твърд, плоско звучи.. Как може да се оправи такъв проблем!?
-
citron
Ако е за модел Е-10 то си е направо основно преработване. Аналоговота част е натоварена много с операционни усилватели и електролитни кондензатори. Мислиш ли че ще има осезаем ефект ако там се модва.?[/img]
-
citron
Какво мислиш за качествата DAC - TC9237 на Тошиба, не е много популярен и не намирам много коментари за него.