За или против колоните на ELITE

Съобщение
Автор
radioton

Re: За или против колоните на ELITE

#2 Мнение от radioton »

Аз съм ги преслушвал моделите в технолукс(магазина ALADIN) Ако са ти първите колони след миникомпонент стават. С китайски долнокачествени нискочувствителни говорители са. Красив лак на кутиите и впечатляващи на външен вид. Свирят по лошо от благоевградските бг тонколони. Като цяло не си заслужават. Има едни китайски с големи кутии, на които ако изхвърлиш говорителите и сложиш TVM засвирват почти добре. Комплекта е 120 лева а кутиите са МДФ и са красиви 95х20х26
ivo111213 написа:Имате ли мнение за колоните на марката ELITE :?: Някои ако притежава такива или има мнение по вапроса да пи6е.
Моля да непи6ат хора които говорят "наизус" без да знаят ни6то за тях :!:

radioton

Звук

#5 Мнение от radioton »

понеже си нов и едва ли си чел всички теми и то отдавна ще ти нахвърлям едно послание.
Суббас (subwoofer) аз лично не ползвам. Предполагам и доста други имат но не ползват. Някак си ми докарва главоболие, няма никаква хармония в звученето с други тонколони, и става единствено за двд филми. Марката елит е пълна гънгрена откъм всички продукти. Ние не робуваме на марка в този форум, (аз лично робувам на моите втора употреба audionote). Ако се заслушаш в музиката в трезво състояние няма как елит да те впечатли. Има един модел на сони, малък миникомпонент с малки двулентови колонки ( комплект360лв) надсвирващ големите сандъци за тормозене на съседи наречени JAMO и ЕЛИТ .
Офф имам работа нека някой друг продължи ...

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: ELITE

#6 Мнение от Ivan Rachev »

ivo111213 написа:АПосле идва другият момент когато на една сега6на маркова колона независимо от марката отзад пи6е примерно 100W категори4но няма да ги издаржи доколото на сега6ните ми ELITE им даваха 120W az sum gi testval li4no kak darjat i pove4e :
Ивчо аз с 10 ватов усилвател и 30 ватова колона имам по голямо налягане от теб , искаш ли да се хванем на бас :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#7 Мнение от gps »

Всъщност темата трябва да е "Против или още по-против колоните Елит" :wink:

Аватар
dzvero
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от dzvero »

Мисля че тая фирма изобщо няма за цел да развива качеството на продуктите си. По-скоро разчитат на голями продажби заради ниските си цени. Чувалл съм едни от плашещите на външен вид тяхни колони. Според мен стават за някое квъртално кръчме. А изобщо ако трябва да дам оценка и за останалите им изделия до които съм се докосвал... еми пълна трагедия са.

a_panov

#9 Мнение от a_panov »

Като застанеш до хорни с половин метър по-високи от тебе и звукът те обгръща отвсякъде!!! Няма 5+1, няма 7+1. Това е проверено от мене, личен опит!!!

Има малки колони и цветни високоговорители за жените.
"- Ще сложим колонките тука..."
"- Подхождат си много с цвета на пердетата, ще ти сложим от двете страни на телевизора..."

Темата е говорене на празни приказки.

cenarius
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от cenarius »

Вземи на дядо ти триона. Извади най-грозния и изгнил шкаф от прабаба ти. Залепи изрязаните дъски със тиксо и сложи най-евтините български говорители - току виж изавадили по-добър звук . . .

дупките за колоните се пробиват с бормашина :!:
Blue Happy Bobble

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Anakin »

@ivo111213
На мене сичко ми е ясно от написаното до тука,само не разбирам как така вадиш някакви говорители от някаква кутия слагаш други и те свирват хубво,или си магьосник или си късметлия защото не може,понеже дупките съвпадат по размери и кутията да става за тези говорители,еднаквия диаметър не не значи еднакФа кутия.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Fenkiller »

Понеже темата е за Елит а почна да се разводнява...
Моето мнение: Отвратителни са на звук! Слушал съм поне 6 модела и всичките са калпави.Не говоря за външния вид там са се постарали китайчетата!
Извод:За свирня не стават ,но за интериорни решения са перфектни!

ПС: Това със смяната на говорителите с по хубави ми се струва голяма глупост пред вид тънкия материал на кутиите.Не може нещо което като го почукнеш дрънчи после да се оправи от само себе си.Нищо лично!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

tda2040
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от tda2040 »

МММ Колони ЕЛИТ са ЕЛИТ в китаиските измишлиотини :
поне за мене е така. :D

Заключено

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”