ALESIS MONITOR ONE MK2

Съобщение
Автор
waydott

ALESIS MONITOR ONE MK2

#1 Мнение от waydott »

Дали ALESIS MONITOR ONE MK2 са добри :?:

Аватар
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от bobalan »

аз имам такива. За слушане на музика не са никак добри. Като студийни монитори стават, но имаш предвид, че човек слуша стаята си 80% и мониторите 20% :) Ако ще смесваш - вариант са. Ако ще слушаш - търси друго.

TheChaos

#3 Мнение от TheChaos »

Това какво значи че за слушане специална характеристика ли трябва да имат ? Ако да каква ?
Има ли някакъде инфо какви точно нелинейноти в честотната характеристика трябва да се търсят за да може да се слушат в стая ?
Недостатъците на средата са трудно предвидими...
поне според мен... та да ги предвидиш като си купуваш колони..
не вярвам някои да ти даде да си занесеш колоните да си ги тестваш у вас. Такъв гуру дето в магазина ще познае как ще звучат у нас още не се е родил ;-)

Аватар
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от bobalan »

виж сега, за да стават за слушане едни колони трябва да звучат добре, да са приятни на ухото. Освен това много от колоните за слушане вкъщи поставени в студийни условия се предават, както и много студийни монитори поставени в условията на обикновена стая започват да звучат странно... Не знам защо е така, предполагам само, че едните са смятани така, че руум лифтинга да помага на ниските им, а другите са смятани така, че да имат равна Ачх в третирано помещение. Което значи че мониторите в стая бумтят (сериозно повдигане в ниските, лоша импулсна характеристика на цялата система). ок?
Не е въпроса някой от магазина да му дава колони - нали затова е този форум - ще попита, ще получи мнение от хора, които са ги чували вкъщи, ще се поговори (ето аз ги имам вкъщи и давам мнение, а ти?).... Ще чуе и други колони, не точно в свойта стая, но в подобни стаи на други хора... Така се избира звук според мен.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”