Ïðîáëåì ìåæäó DVD è 5.1 - äàéòå ñúâåò

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

Ïðîáëåì ìåæäó DVD è 5.1 - äàéòå ñúâåò

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Â÷åðà ñè âçåõ êîëîíè 5+1 è ãè âúðçàõ äà DVD-òî NEO - äèðåêòíî ñ òðè æàêà. Îáà÷å êàêòî è äà ãè âúðòÿ ìè èçêàðâà çâóê ñàìî íà äâà êàíàëà. Âñúùíîñò ñàìî äâà îò æàêîâåòå íà DVD-òî ñà àêòèâíè, à èíà÷å ïðè ðàçìåñòâàíå íà êàáåëèòå íà àóäèî ñèñòåìàòà âñè÷êè êîëîíè ñà àêòèâíè. Ïèïàõ è íàñòðîéêèòå íà DVD-òî - äèãèòàëíè, àíàëîãîâè è äð., íî íèùî íå ïîìàãà.
Äàéòå ñúâåò êàêâî ìîæå äà íå å íàðåä è êàê äà èçêàðàì çâóê íà 6-òå êîëîíè. Áëàãîäàðíîñòè :)!

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от joro66 »

Зависи какво слушаш. Ако е музика само двете ще ти работят, ако нео-то няма опция за разделяне принудително на 6 канала, а на двд трябва да ти работят всичките

romandizel

#3 Мнение от romandizel »

Пробвах само DVD-та, а не музикални! А иначе NEO-то няма изрична опция за активиране на 5.1, но има такива за включване и изключване на отделните канали. Нищо обаче не се променя от тях! :cry:

Аватар
dirtyboy
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

що така

#4 Мнение от dirtyboy »

да тва е най-гадният проблем на това да си купиш отделно озвучаване и DVD ,АКО БЕШЕ земал цяла система HOME CINEMA има такива на мин. 350 лева, нямаше да имаш ядове :))))

romandizel

#5 Мнение от romandizel »

Кофти успокоение - надявам се обаче все някой да е имал подобни проблеми и за ги е разрешил успешно!

HI-FI

Re: Проблем между DVD и 5.1 - дайте съвет

#6 Мнение от HI-FI »

romandizel написа:... Всъщност само два от жаковете на DVD-то са активни ...
Всъщност май сам си отговори :wink:

Аватар
dzvero
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от dzvero »

romandizel написа:Вчера си взех колони 5+1 и ги вързах да DVD-то NEO - директно с три жака. Обаче както и да ги въртя ми изкарва звук само на два канала.............................................Пипах и настройките на DVD-то - дигитални, аналогови и др., но нищо не помага............
Абе образ нещо не правиш както трябва. Скакви три жака сивързал дивидито към свирката не ми е ясно. Не разбирам много от тия активни озвуч. тела ное нормално ако имат аналогови входове те да са 6 както и на дивидито ти изходите. В меню аудио наплеера трябва да зъдадеш плеиване под АС3- 5.1 щото ако тие настерео настроиката е нормално да имаш сигнал само на изхода на двата фронта. А ако системката ти има декодери тряа да има и дигитални фходове (коаксялен или оптичен) Та ако има ти препоръчвам да си земеш съответния кабел ида забравиш за всички проблеми.

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Teodor Ainadjiev »

[quote="dzvero"]............/quote]
Абе "образ" ти основно образование имаш ли ?
Дълбоко се съмнявам...пишете малко по грамотно...срамота е !!

Аватар
dzvero
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от dzvero »

Еми извинявам се ако съм дупуснал някои грешки ама защото бързах че трябваше да излеза за малко. Дано да ме е разбрал този дето пита за дивидито си а иначе имам средно

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от poseydon »

Сега тъй като и аз тая схема съм я правил, мисля че мога да ти бъда полезен поне с малко. Ако ДВДто ти е с 5,1 канален декодер отзад би трябвало да имаш изходи /чинчове/ за предни дясна и лява, задни дясна и лява и център + бас. Ако си си взел 5,1 канална системка за РС техните жакове са 3 стереожака, първия за предните, втория за задните и третия се води че комбинира център и бас. Реално ако дотук твоето положение е същото, значи трябва да правиш преходници. Аз така съм си вързал моята Х530 за ДВДто, лошото е че тия прохедници са много как да ти кажа менте работа и много внимателно трябва да се правят, но направят ли се веднъж не би трябвало да имаш никакъв проблем. Та трябват ти такива преходници от два чинча на един стерео жак и си готов, четеш къде какво се включва и го правиш за 30 минути. Пожелавам ти успех!

romandizel

#11 Мнение от romandizel »

Момчета, благодаря ви за идеите - успях да се справя с проблема. Както и очаквах, той не бе в кабелите, а в настройките. Оказа се, че аудио настройките са напълно отделно от тези за декодеците. А и честно казано опцията prologic не я свързвах с аудиото. Сега системата тръгна и направо си умирам от кеф! :D :D :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”