ЗА Marshall

Съобщение
Автор
Аватар
Alecsandar
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

ЗА Marshall

#1 Мнение от Alecsandar »

Днеска си взех Marshall който много ми хареса защото беше лампов
гледах го колко струва като нов 2500$ направо неможах да повярвам
този мой роднина вече него използвал и заради това ми го даде
какво мислите спечелил ли съм от тотото
Изображение

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Borislav Uzunov »

Ако си китаряга, много ясно че си спечелил от тотото :wink:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от bobalan »

честито, със здраве да си свириш на него! Аз лично много го харесвам този модел как звучи.

alexcubata

#4 Мнение от alexcubata »

Че си спечелил, спечелил се. Обаче не шестица, а по-скоро петица. Със здраве да си свириш. Аз за моята Кримка (Кремона) няма смисъл да инвестирам в подобна техника.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

alexcubata написа: Аз за моята Кримка (Кремона) няма смисъл да инвестирам в подобна техника.
е заради тази логика BG музиката ни е на тoва ниво :cry:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Demiurg »

[offtopic]
^
Е нема начин една дъска да стане музикален инструмент, каквито и адаптери да й сложиш !
1 - много е вероятно Кремоната да е от чам, а това е забранено дърво в лютиерството (заради смолата);
2 - много е вероятно праговете да са набити "едно-към- гьотере" и да е фалшива; дори и да не е, е много вероятно да са месингови и да са за смяна;
3 - много е вероятно шиша в грифа да не работи, и с годините грифа да се изкриви. Също така е вероятно шиша да е сложен неправилно и с годините грифа направо да се изметне (усуче) по дължина. Нали се сещаш, че струните като са с различна дебелина, не дърпат с еднаква тежест...
4 - за качество на изработка и финиш да не говорим...
Така че за да става от на Алекс Кремоната музикален инструмент, трябва да е имал изключително добър късмет (щото съм виждал и наистина добре направени Кремони). Проблема на тоя завод (поне до преди 7-10 години) беше, че в него не работят лютиери, а дърводелци. Ама китарата не е шкафче, да ти я сковат и за засвири...
[/offtopic]

За Маршала - Браво! Сега остава и американски Fender да си вземеш ( или Les Paul, като компромис) :D

distrotion

Re: ЗА Marshall

#8 Мнение от distrotion »

Сега ти пожелавам и един (още по добре 2) кабинет 4х12 със celestion говорители щото без тях все едно нищо не са ти подарили

alexcubata

#9 Мнение от alexcubata »

Към Алнико-
Тази логика не е причината за нивото на БГ музиката. При една китарна уредба нещата са същите като при аудио уредбата. Компонентите трябва да са от едно ниво. Тъпо е да си вземеш ДВД НЕО и ресивер Денон (съвсем повърхностен пример). Така е и с китарите, няма смисъл от МАРШАЛ като ще свириш на Кремона.

Така, китарата ми е преработвана в електронната си част, но е с оригиналните си адаптори. Проблемите при нея са грифа и тялото (донякъде). Както Demiurg добре отбеляза няма как от една дъска да стане музикален инструмент. Шиша не работи и съвсем логично и грифа е зле, праговете са от месинг (вече ги правят от АлПаКа). Абе дълга и широка е.
Истина е, че в завода са дърводелци, а не лютиери като в Фендър или Гибсън например. То и затова има разлика в цените.

Между другото какво значи "Ще звучи по-добре и от Ибанец". Аз не харесвам звука на японците. Предпочитам Фендър, Мюзик ман, дори и Пийви-то на Еди Ван Хален ми харесва повече.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Demiurg »

Ибанеца (особено RBX серията) за жица кърти и извозва !!
Имат и блусарски серии, които също са доста добри. Просто Ибанците, които се продават у нас, с дялкани някъде по корабите и са с отвратително качество. Скъпите им модели са си добри.

-----
Обърнахме темата на музикантска и ша ни бият !!! :lol:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Ivan Rachev »

alexcubata написа:Към Алнико-
Тази логика не е причината за нивото на БГ музиката. При една китарна уредба нещата са същите като при аудио уредбата. Компонентите трябва да са от едно ниво. Тъпо е да си вземеш ДВД НЕО и ресивер Денон (съвсем повърхностен пример). Така е и с китарите, няма смисъл от МАРШАЛ като ще свириш на Кремона.
виж сега пичага за да казваш как стоят нещата в този сайт ще трябва да набереш още малко звезди,но поне така или иначе си го направил ще се опитам да ти обясня че двд Нео и ресивер Денон свирят значително по-добре от двд Нео и ресивер Нео :mrgreen: (не мога да повярвам че не е очевиден и ушеваден този факт дори за неаудиофили)..междо другото аз също се занимавам с правенето на музика имам собственно студио , група , албум на пазара и договор за 2-ри такъв с канадски лейбал...демек чувал съм чат пат китарни уредби :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

alexcubata

#12 Мнение от alexcubata »

Не желая да влизам в полемика по тази тема.
Все пак обаче ще кажа, че съм възможност да слушам и да посвиря на "истински" Ибанец китари. Да не говорим, че както всички вас съм слушал и много такива в ръцете на доста известни китаристи. На мен ми харесва модела на Джордж Бенсън например.

Пак към Алнико -
Да, навярно си прав, че ще ми трябват още няколко звезди за да казвам как стоят нещата и другите да ми вярват. За това няма смисъл да спорим.
Съвсем вярно е, че Нео и Денон звучи по-добре от Нео и Нео. Обаче аз съм докарвал китарата си до оргазъм включвайки я към различни уредби. Фирмени и правени ( на Милко Балев (май Владо се казваше) сина му правеше много добри неща). Да, звучи по-добре, но още по-добре си личат и недостатъците на Кремоната, пък и моите като китарист( ако въобще мога да се наричам така).
Аз съм си доволен от моето Лариос-че и то напълно ми стига.
Между другото - Пожелавам ти успех с групата!!! Много ще се радвам ако пробиеш. Ако не съм много нахален как се казва групата, какво свири и продава ли се на нашият пазар албума?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Ivan Rachev »

Analogeggbox-Expansion Unit е първият албум :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от guitman »

Имал съм честта да поправям такъв маршал и мога да ти кажа че този модел е супер, като тембър динамика и каквото се сетиш. За мен това е удар в десятката. Любимата ми китарна бленда е тази на Jim Matheos от Fates Warning и на концерта миналата година видях че я прави с маршал :wink:
Да ти е честит!

alexcubata

#15 Мнение от alexcubata »

Джим Матеос е и мой любимец! Но ако трябва да говоря за любима бленда, то това е Еди Ван Хален. Пък при него и Маршал и Пийви са усилвателите.
Пък от джаза Пат Матини ми е слабоста, като звук и като свирене.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”