Помощ, слушалките ми май не са у ред !

Съобщение
Автор
brysnaria

Помощ, слушалките ми май не са у ред !

#1 Мнение от brysnaria »

Купих си мониторни слушалки Sony MDR-V600 и първоначално бях много доволен, но от 2-3 дена забелязвам ,че като надуя повече ниските честоти и дясната слушалка вибрира по-силно от лявата.

Сложих ги на няколко човека да си кажат мнението , ама според тях са си наред, ама те си казаха че не са капацитети и да не разчитам на тях....

Верно че трудно се хваща разликата, ама аз отдавна се занимавам с звук и много ме дразни тая разлика!

Мога ли по някакъв начин да разбера има ли найстина някакъв дефект, или пък имам проблем с ушите, или направо да ги водя на сервиз докато са в гаранция?

Мерси предварително.

P.S. аа и тъй като това ми е първия пост тук - Здравейте форумци:)
Последно промяна от brysnaria на Нед Яну 01, 2006 8:07 pm, променено общо 1 път.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

вибрира корпуса или имаш изкривявания от драйвера?
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

brysnaria

#3 Мнение от brysnaria »

velinski написа:вибрира корпуса или имаш изкривявания от драйвера?
не корпуса ... от вътрешната страна...просто усещам как дясното ми ухо вибрира повече

и не е от драйвера , опитах да преместя баланса наляво, ама ниските честоти излизат и от двете слушалки...сигурно такъв им е дизайна

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от velinski »

Ми разгледай от вътрешната страна каква точно материя е сложена върху решетката на драйверите (по-често залепена, някой път просто закрепена) - добре е да я махнеш ако не е залепена или да я подлепиш допълнително.

Другото е че тези слушалки са затворени и винаги ще усещаш акустичното налягане - най-вероятно системата/записа ти възпроизвежда ниските в единия канал по-изразително. Пробвай да обърнеш интерконектите между плейъра и усилвателя за да видиш дали проблема няма да се премести на другия драйвер. Ако слушаш директно от жака на плейъра - пробвай с друг.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

brysnaria

#5 Мнение от brysnaria »

velinski написа:Ми разгледай от вътрешната страна каква точно материя е сложена върху решетката на драйверите (по-често залепена, някой път просто закрепена) - добре е да я махнеш ако не е залепена или да я подлепиш допълнително.

Другото е че тези слушалки са затворени и винаги ще усещаш акустичното налягане - най-вероятно системата/записа ти възпроизвежда ниските в единия канал по-изразително. Пробвай да обърнеш интерконектите между плейъра и усилвателя за да видиш дали проблема няма да се премести на другия драйвер. Ако слушаш директно от жака на плейъра - пробвай с друг.
Ами всъщност може да е от драйвера...ама
сложих слушалките в 3 различни саунд карти и в 2 различни усилвателя и вече тотално се ошашавих, на всеки звучи различно...
Ще си почина 2-3 дена без да слушам нищо защото ми се струва че вече съм си втълпил че нещо не е наред и нямам обективно мнение.
Мерси за съветите.

Аватар
reinstall
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от reinstall »

едно елементарно предложение
сложи ги наобратно слушалките ако не си пробвал вече

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”