Тъй като ми се случи нещастието да гръмне поради някаква неизвестна причина 6С4С крайна лампа на чужд усилвател при невключен нагревател, обещах да поръчам нов чифт.
И ето че днес пристигнаха. Да обаче и двете тракат. По същия начин, както "гръмналата. Сякаш вътре има нещо разкачено. Освен тях поръчах една предусилваща 6Н6П и изправителна 5Ц4С за мой си проект. Последните видимо са о.к.
Онази 6С4С лампа "гръмна" просто ей така. Поради дефектирал елемент в усилвателя не се подаваше напрежение към нагревателите и след няколко секунди лампата просто изтрещя като пиратка. От този момент това ми е много чувствителна тема. Лампата видимо е здрава, но елементите вътре са леко разместени и си потраква.
Изводът ми е, че най-вероятно гърмежът се е дължал на окъсяване поради разкачен елемент. Сега като тези поръчани две тракат, аз се притеснявам да не ми се повтори случката. Това значи ли, че са дефектни и да се обяснявам с продавача?
Благодаря!
Тракащи 6С4С лампи
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Тракащи 6С4С лампи
Не е важно какво мислят другите за теб, важно е какво мислиш самият ти за себе си.
-
- не знае къде се намира и какво говори
Re: Тракащи 6С4С лампи
Може тракането да не е от самата лампа,а от парченца лепило в бакелитовата база.Имал съм такъв случай с NOS кенотрон.Самото лепило е като цемент и понякога,ако е нанесено повече се отронва във вътрешността и потраква.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Просто мини на лампа с по-здрава механичка конструкция...50AE написа:Тъй като ми се случи нещастието да гръмне поради някаква неизвестна причина 6С4С ...
... Да обаче и двете тракат. По същия начин, както "гръмналата. Сякаш вътре има нещо разкачено...
... аз се притеснявам да не ми се повтори случката. Това значи ли, че са дефектни и да се обяснявам с продавача?...
Всички 6С4С, както и всички 2А3 са от тоя дол дренки... дефектират напълно безпричинно далеч преди да са навъртели часовете си...
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Бих го направил, но усилвателят не е мой и не принадлежи на модификация.
Да го приемам, че въпреки тракащи, лампите са си нормални? Това за калпавата конструкция не го знаех, благодаря
Edit: Стигнах до мнението, че гърмежът се е дължал на дефектирал кондензатор, не от лампа. Извинявам се.
Да го приемам, че въпреки тракащи, лампите са си нормални? Това за калпавата конструкция не го знаех, благодаря
Edit: Стигнах до мнението, че гърмежът се е дължал на дефектирал кондензатор, не от лампа. Извинявам се.
Не е важно какво мислят другите за теб, важно е какво мислиш самият ти за себе си.
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Ако под тракане имаш предвид звук все едно при разклащане се полюшват и почукват много фини метални елементи, нормално е. Имам два комплекта от тези лампи и придзънкват при разклащане.. До сега нямам случай с изгоряла лампа 6с4с, а усилвателя го слушам от 2007-ма.
Да не се окаже че слушаме еднакви машини, моят също е с входни 6н6п и кенотрони 5ц4с. Твоят по какъв проект е правен?
Да не се окаже че слушаме еднакви машини, моят също е с входни 6н6п и кенотрони 5ц4с. Твоят по какъв проект е правен?
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Звънтят, сякаш вътре нещо си почуква . Не е като финото дискретно звуче от поклащане на жица.
Не знам по какъв проект е правен усилвателят, но може да седна да разуча подробно схемата. С EZ81 кенотрони, 6Н6П входящи и 6С4С крайни. Има и регулиращи за напрежение, но не мога да разбера какви са.
Не знам по какъв проект е правен усилвателят, но може да седна да разуча подробно схемата. С EZ81 кенотрони, 6Н6П входящи и 6С4С крайни. Има и регулиращи за напрежение, но не мога да разбера какви са.
- plamenhar
- чете и пита
- Обратна връзка:
Сигурно нарочно са изтрите надписите.
Дай една снимка отблизо да ги разкрием.
Дай една снимка отблизо да ги разкрием.