Децибелметър ( ако така се казва )
-
brum
Децибелметър ( ако така се казва )
Някой има ли си на идея от каде може да се намери джаджа която мери звуковото налягане в помещение? И някаква информация относно функционалноста и ако може ще съм благодарен. Примерно дали работи линеино без значение на честотата за която се използва и ако да - в какъв диапазон?
Re: Децибелметър ( ако така се казва )
може със всеки измервателен микрофон (като тези които Загорка донесе) и компютър със програмка (има доста такива). Само трябва да се калибрира микрофона, което е трудното. Има и такива устройства, аз имам, но е донесено от чужбина, тук май не се продават.brum написа:Някой има ли си на идея от каде може да се намери джаджа която мери звуковото налягане в помещение? И някаква информация относно функционалноста и ако може ще съм благодарен. Примерно дали работи линеино без значение на честотата за която се използва и ако да - в какъв диапазон?
Устройството работи от 20хз до 20кхз, има няколко режима на определяне на значението на честотите (a-weight, c-weight).
-
brum
-
brum
-
HI-FI
-
brum
Това което съм мисли за подходящо помещение е покрива. Насочвам тялото нагоре към небето, а на 1м от него е микровона. Не знам дали стената ( покрива ) зад тялото ще е проблем, но ако е - може да се сложи малко вата, одеала, каквото се намери. За по малки тела - терасата. На ръба на терасата масичка с поставка, пердния панел на колонката стърчи 10-15см от терасата навън, гледа към голямото междублоково пространство ( в конкретния случеи около 100м ) а на 1м пред нея - микрофон. Не знам дали ще се получи но ще се види с пробата.
А за шумове - вечер е доста тихо, само вятъра ме притеснявя, ще се дебне.
- Simonov
- има известен опит

Може и да стане, ако живееш в с.Мененкьово и правиш пробите в 02:00h през нощта. В един град това ще е невъзможно.brum написа:Това което съм мисли за подходящо помещение е покрива. Насочвам тялото нагоре към небето, а на 1м от него е микровона. Не знам дали стената ( покрива ) зад тялото ще е проблем, но ако е - може да се сложи малко вата, одеала, каквото се намери. За по малки тела - терасата. На ръба на терасата масичка с поставка, пердния панел на колонката стърчи 10-15см от терасата навън, гледа към голямото междублоково пространство ( в конкретния случеи около 100м ) а на 1м пред нея - микрофон. Не знам дали ще се получи но ще се види с пробата.
-
brum
-
HI-FI
-
brum
Залагаики на 'ушите' едни повдигания на ачх характеристика около 40-50hz по графиките на Кинг са много приятни, но искам да проверя дали това което се получава е по графиката. Не зннам дали с тая чупка дето се получава по тръбата на TL-а не бъркам нещата, защото говорителя ми идва точно до нея. Обаче май ще си остана с проби с различни кутии и слухтене.
Последно промяна от brum на Чет Дек 29, 2005 11:35 am, променено общо 1 път.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
пистолметър
Това което ти трябва се нарича - пистолметър на фирмата Брюлникеар и се използва коректно само в звукозаглушена камера. Извън тези условия можеш да ползваш всичко - но неуспешно. Без такава камера и под 100 - 200 херца нищо не може да е вярно. Стоящите вълни силно изкривяват реалната а.ч.х. Точно за това се създават такива скъпи съоръжения, но у нас те не останаха. Така, че разчитай само на ушите си.
Последно промяна от Goro на Чет Дек 29, 2005 11:28 am, променено общо 1 път.