Кои изолационни подложки са по-добри ?

Съобщение
Автор
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

подложки

#2 Мнение от Goro »

Кои са по-добри зависи от термичното им съпротивление и пробивното напрежение. Има керамични подложки с много ниско термично съпротивление, но няма как да знаете кои са те, освен от каталожните им данни. Някои керамични подложки не са от подходяща маса. Затова риска е по-малък, ако използвате слюдени. Можете да направите сравнение между две подложки, като върху един и същ радиатор и при една и съща мощност, измерите температурната разлика между транзистора и радиатора. Друг начин няма.

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от IvoNovakov »

Goro, ти много академично му го обясни :wink:
Според мен въпроса е не дали керамичните или слюдени подложки са по-добри, защото и при двете се предполага използване на термопроводяща паста.Само че на китаеца не му се занимава и слага направо една гумирана подложка като на импулсните захранвания за по-лесно(евтино).
Последно промяна от IvoNovakov на Чет Ное 17, 2005 8:13 pm, променено общо 1 път.

世間は狭い!

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Подложки

#4 Мнение от Goro »

Скоро ме втрещиха в един каталог и то на маркови подложки с термичните си съпротивления. Някои бяха по-големи от на транзистора (>1.5 гр/ват). А то пастата си е задължителна, но тя неможе да подобри т.с. на подложката. Освен да мери друго не знам какво да му кажа.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”