Помощ!!! Дилема м/у два ресийвъра на Denon!!!

Съобщение
Автор
Atomic

#1 Мнение от Atomic »

Виж тази оферта дали още важи и може сам да решиш
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=1806
ако ти свали още от цената разбира се, защото да го продава само с 100 лв по-евтино е смешно.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivan Rachev »

gainer незнам как да ти го кажа по-тактично....но "мършата" която си харесал "смърди" еднакво,демек който и да купиш от двата звукът ще е еднакъв :wink:
п.с. случайно не караш ли Опел Вектра 2.0 16В ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gaineramatiora

#3 Мнение от gaineramatiora »

alnico написа:gainer незнам как да ти го кажа по-тактично....но "мършата" която си харесал "смърди" еднакво,демек който и да купиш от двата звукът ще е еднакъв :wink:
Чух звука от 1706-цата и се втрещих - като истинност на възпроисвеждането. Повече не ми трябва. Знам, че тук в bgaudio, не сте фенове на марковата техника, а още повече на ниските класове, но аз искам съвет за тези два модела. Ако някой има мнение за който и да е, ако някой ги е чувал в действителност, бих се радвал да ме посъветва. Няма да оценя мнения от сорта на: "Denon е боклук", "Направи си сам ресийвър" или "Купи си го тоя за 6000лв."

П.С. Продадах Вектрата;)

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivan Rachev »

gainer написа:
alnico написа:gainer незнам как да ти го кажа по-тактично....но "мършата" която си харесал "смърди" еднакво,демек който и да купиш от двата звукът ще е еднакъв :wink:
Чух звука от 1706-цата и се втрещих - като истинност на възпроисвеждането. Повече не ми трябва. Знам, че тук в bgaudio, не сте фенове на марковата техника, а още повече на ниските класове, но аз искам съвет за тези два модела. Ако някой има мнение за който и да е, ако някой ги е чувал в действителност, бих се радвал да ме посъветва. Няма да оценя мнения от сорта на: "Denon е боклук", "Направи си сам ресийвър" или "Купи си го тоя за 6000лв."

П.С. Продадах Вектрата;)
Ако си успял да се втрещиш от звукът на консервата наречена ресивер значи за нищо не света не си позволявай да чуеш истински
hi-fi звук защото ще получиш поне инфаркт,което не е хубаво :wink:
:D ми приателю аз случайно сам слушал 5805 за 6000$ който в стерео режим свири като усилвател в клас Б(ако това ти говори нещо)
това че нямаш потенциала да оцениш мненията в този форум е ясно без да го казваш :wink:
ако имаш някакви съмнения относно горенаписаното те каня да дойдеш и да послушаме музика и после ти ще кажеш кое свири и кое не :wink: ...само да не стане като преди години когато твърдеше че Сенаторат ми не можел да вдигне 260км и когато публично те призовах да го мернем заедно...изчезна :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gaineramatiora

#5 Мнение от gaineramatiora »

alnico, искам само да уточня, че аз не съм Hi-Fi маниак! Аз искам просто някаква музичка в къщи, която да не е скапана. Спрял съм се на Тези два модела на Денон, защото в ценовия им клас са на-доброто за парите си. Няма да ги връзвам кум някакви истински тонколони, а към Home-Theater системка на Денон:
http://www.denon-bg.com/articledetails. ... icleID=123. Сам се досещаш, че не гоня, кой знае какво чудо на аудио изживяването. :)

За сенатора си спомням много бегло спора! Говорим за същия Сенатор, който се въртя на чакъла пред Зимния дворец ли?! Не си спомням какво съм казал, но сигурно е било нещо от сорта, че вдига толкова по километраж, а не в действителност. Не си спомням какъв е бил спора, но определено по формулите, една кола от класа на Сенатора с нейните килограми и трябват поне 280-300к.с. за да стигне 260км/ч. Една проста сметка: Вектра 1350кг. и 220к.с. ще и е трудно да стигне 260! А на Сенатор 1800кг.....?! Аз не знам колко коня е твоя!
Лотус Омега е на килограмите на Сенатора и е 380к.с.. На него силата му е до 280км/ч...
Пак казвам, виждал съм с очите си един СААБ 9000 185кс. да изпълва километража на 260! Но това е отклонение, в действителност скороста е около 240. Виж, ако са те засичали с радар...

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivan Rachev »

8O мислех че си по в час с автомобилостроенето...колко пъти кара Лотус че знаеш къде му е силата,защото аз поне съм се возил нееднократно....
Лотус-а е 388 коня ЗАВОДСКИ и дори на него 280км не са му проблем.
надали има човек който си е купил Лотус-Омега и да е оставил сток,има филмчета на Лотус -660 коня.
Това че не си знаел какво е правено под капака и въпреки това се заяде(за разлика от теб аз и още няколко стритрейсара помниме спора много добре :wink: ) говори само... :wink:
Сенатора дава отклонение 3км по книжка :wink:...
както и да е ..пак ти казвам ,който и да купиш от тези ресивари звукат ще ти е еднакъв...затова си избери този който ти харесва повече на външен вид и на глезотийки :wink:
успех
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gaineramatiora

#7 Мнение от gaineramatiora »

Мерси! Мисля да си взема 1706 и тва е! Приключвам, че и на мен малко ми писна! :wink:

Не се връзвай за спора за км/ч!!! Не сме деца на по 17г. :) Знам какви Лотус Омеги има и знам какво могат. Просто казах, че фабричните не отлепват повече от 280. Което определено не е малко! Гледал съм тестове. Гледал съм и филмчето, където две правени Омеги минават границата 300км/ч! :twisted: Btw, ти още ли си с Сенатора? Колко ти харчи тоя змей?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivan Rachev »

Все пак можеби е по-добре да вземеш 1905,това че 1706 ресивера се настройва сам с микрофон според помещението звучи адски притеснително.

Сенатора го купи едно момче от най-лудите стритрейсари преди 3 години и сега го скъсва от ръчка , в момента му слага азотна система колата още е без ремонт на мотора 14-та година ве4е.
аз накрая успях да намеря на старо Porsche 928 GT и сега също го разпилвам и оптично и мотора.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от mano »

Може би имаш предвид 1706 и 1906(който също е с микрофон за настойване) - защото 1905 май вече не се продава. Аз също се чудя между тези два модела кой да си избера да си купя и гледайки спецификациите не откривам особени разлики освен че 1906 е с 200лв по скъп :-). Ако някой може да ми каже за какво са тези 200лв отгоре и струва ли си да бъдат дадено ще съм му много благодарен.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

А мен ме интересува вътре какво има, какъв DAC, какви и колко OU, с какво захранват дака... ?
Това с микрофона е голяма боза... :D Които е глух и неможе да си изравнява нивата на колоните да го ползва 8)

gaineramatiora

#11 Мнение от gaineramatiora »

Evgenibgr написа:Има една оферта на ONKYO 503 + DVD + комплект колони 7.1 ONKYO SKF-530F за 1500 лв. в HOMECINEMA CENTRE. Не съм ги слушал
Слушал съм ги! Слушал съм и Денъна. За мен Денъна е по-добре!
mano, имам предвид точно 1905 - моделът е 2004г. и все още може да се намери на някой места с отстъпка!
Значи според, кой 1905 е по-добре от 1706? Трябва ми някакъв консенсус за да паля колата и в магазина! :idea:

p.s. Интерсното е че 1905 има награда от HI-FI CHOICE за "Най-добър АV рисийвър под GBP 500" за 2004г. Ма тва само за инфо..

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

gainer написа:
Evgenibgr написа:Има една оферта на ONKYO 503 + DVD + комплект колони 7.1 ONKYO SKF-530F за 1500 лв. в HOMECINEMA CENTRE. Не съм ги слушал
Слушал съм ги! Слушал съм и Денъна. За мен Денъна е по-добре!
mano, имам предвид точно 1905 - моделът е 2004г. и все още може да се намери на някой места с отстъпка!
Значи според, кой 1905 е по-добре от 1706? Трябва ми някакъв консенсус за да паля колата и в магазина! :idea:

p.s. Интерсното е че 1905 има награда от HI-FI CHOICE за "Най-добър АV рисийвър под GBP 500" за 2004г. Ма тва само за инфо..
Ако се водиш по наградите и по съвети на продавачконсултанти значи си поредния заблуден...

entusiast4eto

#13 Мнение от entusiast4eto »

àç íÿìà äà ñå íàìåñâàì ïî îòíîøåíèå íà ðåñèéâúðèòå, àìà òîâà ñ êîëèòå ìå èçêåôè :)

äîêîëêîòî ðàçáèðàì àç, ÌÀÑÀÒÀ íà êîëàòà èìà îòíîøåíèå êúì ÓÑÊÎÐÅÍÈÅÒÎ, à íå êúì ÌÀÊÑÈÌÀËÍÀÒÀ ÑÊÎÐÎÑÒ.

íà ìàêñèìàëíàòà ñêîðîñò (ïðè âñå ïàê íÿêàêúâ ïðèëè÷åí çàïàñ íà ìîùíîñò, à 220ê.ñ. íå ñà ìàëêî), âëèàÿò ïî ñêîðî íåùà êàòî ïðåäàâàòåëíîòî ÷èñëî è àåðîäèíàìèêàòà

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: лошо

#14 Мнение от Daniel Petrov »

osho написа:човека зададе конкретен лесен въпрос, и отново се смляхте да дрънкате глупости и да си хвалите лего направи си сам боклуците.
Ти май си просиш нещо, а?
Не разбрахте ли, че това е форум за D.I.Y.
Колко пъти да го пиша това?
Следващият ти коментар от рода на "направи си сам боклуците", ти осигурява перманентно присъствие в бан листата!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Anakin »

Аз само за колите да са намеся малко освен съотношението килограми мощност на една кола има и фактора аеродинамика който е доста важен както при ускорението така и при максимална скорост.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”