ñúâåò îòíîñíî òîíêîëîíà

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

ñúâåò îòíîñíî òîíêîëîíà

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Изображение
Изображение
äàëè òàçè òîíêîëîíà âúçïðîèçâåæäà ñòåðåîçâóê ñàìà ïî ñåáå ñè (òîåñò ìîæå ëè äà ðàáîòè ñàìà áåç îùå åäíà òàêàâà?
è êàêâî ùå êàæåòå çà ìàðêàòà íà ãîâîðèòåëèòå thunder?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Добрият вкус изисква картинките да са толкова големи, че да се поберат на екрана!
Освен това някои си плащат на трафик.

Моля те, намали ги за да не ти трия поста! :evil:

KOKO

тонколона

#3 Мнение от KOKO »

Колко дупки за кабели има отзаде? За багажник ли е?

gps

#4 Мнение от gps »

Ако я ползваш в къщи-малкото разстояние между говорителите на двата канала няма да ти позволи да чуеш стереото.Ако я ползваш в колата в багажника-въобще няма да чуеш средите и високите.Ако объркаш + и - на входовете-баса ще се загуби.ВЧ с малката решетка е пълен майтап,пиезо -рупора също.

da_Funk

...

#5 Мнение от da_Funk »

искам да я ползвам в заведение. по-точно желая да озвуча стая около 40 квадрата с 15-20 човека вътре. важно ми е да не се загуби изобщо единият канал. за thunder никой нищо ли не е чувал?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ремонтирал съм басче на Thunder на един колега.
Какво да ти кажа - средна хубост китайски говорител, чувствителността е нормална, изработен е сравнително добре.
За твоята системка проблемът е, че двата канала са направо долепени. С един метър стереобаза не може да се очаква да имаш стерео звук в 40 квадрата помещение. Няма да ти се изгуби единия канал, а на метър - метър и половина от колоната двата канала ще се чуват смесено т.е. моно.
Ако това не те притеснява толкова, разполагай я някъде в средата на една от по-дългите стени на заведението (ако е правоъгълно) и пей сърце.
Другият вариант е някой дърводелец да среже тази колона през средата и да затвори двете дъна, та да получиш две колони. Според мен няма да е кой знае каква играчка и едва ли ще ти вземат повече от двайсетина лева за това...

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Sylis »

Аз лично съм отварял такава колона....и останах доста изненадан,първо от филтъра на ИЗДЕЛИЕТО и второ самите говорители.Басовите според мен немогат да носят повече от 50-тина вата дълго време а човека иска да ги слага в заведение.Това ще рече че ще има мъгел яко и ще стане така в най важния помент ще изпуши нещо,я бас я среда,за пиезото няма да има проблем мисля,но и там не е гаранция като знам какъв е филтъра...Можеш да си поиграеш с него и да му смениш ако не друго поне кондензаторите,че с тия електролити с които е...мале мале....иначе свири...Пиезото оправят донякъде нещата с голямата си чувствителност,ама става пък една мазаница!!! :evil: И ако се надяваш да слезе под 50-55 херца,просто забрави...а и още нещо...Увеличи малко дължината на ФИ че тия 5 см които са сложили ми се струва че са за проветрение само....мисля че бях малко отмалко полезен

gps

#8 Мнение от gps »

Tъндърите (евтините) ги развалиха като качество през последните 1-2 години.Тези които бяха производство 2000-2001 година дават далеч по-малко дефекти от същия модел произведен сега.Ако караш тази колонка с 2х20 вата -ще ти върши долу горе работа.

da_Funk

благодаря на всички...

#9 Мнение от da_Funk »

...отказахте ме от този вариант. поздрави на форума :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”