Как записвате CD-Audio?

Съобщение
Автор
Stilian Andonov

Как записвате CD-Audio?

#1 Мнение от Stilian Andonov »

Какво ми се случи вчера: Имам един албум на Lisa Stansfield "Lisa Stansfield", който харесвам изключително много. Използвам третата песен "I'm Leaving" за една от референтните ми при прослушване на нови аудио компоненти. Та свалих отново албума от интернет във Flac и го записах на подложка Phillips CD-R с Matsushita DVD-RAM burner на възможно най-ниската скорост - Х8 ползвайки AShampoo. Резултатът беше плачевен сравнен със стария ми диск записан на подложка Maxell for CD-Audio на CD-Rewriter LG Х4, ползвайки Real Player. Оказва се май за пореден път, че по-новото желязо (hardware)е просто добре развалено старо.
Та идеята на темата е всеки, който желае, да сподели своя опит по отношение на:

1. Записвачки и режими на записване;
2. Подложки;
3. И има ли начин да се преборим с безизходицата на модерните "високи" технологии, без да се връщаме към старите такива. (в моя случай - имам преносим компютър и инсталиране на старо CDR е невъзможно)

Забележка: Моля само да оставим думата "mp3" извън темата.
Последно промяна от Stilian Andonov на Вто Апр 01, 2008 11:33 am, променено общо 2 пъти.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Как записвате CD-Audio?

#2 Мнение от Fenkiller »

Stilian Andonov написа:... Оказва се май за пореден път, че отново по-новото желязо (hardware)е просто добре развалено старо.
...
Към това сочат и моите наблюдения!
Stilian Andonov написа: 3. И има ли начин да се преборим с безизходицата на модерните "високи" технологии, без да се връщаме към старите такива. ...
Не!
:cry: :roll:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Kупи си USB записвачка!
Аз съм много доволен от моята Yamaha CRW-F1!
(купих я от e-bay преди години)

И двата диска ли са правени от един и същ източник?
Сигурен ли си че FLAC-а, който си свалил не е правен от MP3 (забранената дума няма как да не се появи :wink: )?

Подложките ги обсъждахме по едно време, потърси темата.

Stilian Andonov

#4 Мнение от Stilian Andonov »

Stefan Stefanov написа:И двата диска ли са правени от един и същ източник?
Не са, понеже едно време когато записвах първото копие процедурата беше - Оригинално CD -> WAV -> "втасване" примерно 3-4 месеца -> запис с цел проба на съответната подложка Maxell, да видя какво пък е това чудо "For CD-Audio". Тогава все още си мислех че освен 1 и 0 друго няма.
Stefan Stefanov написа:Сигурен ли си че FLAC-а, който си свалил не е правен от MP3?
За съжаление няма как да съм сигурен. Така че най-вероятно ще купя оригиналния диск, за да разбера къде точно е причината.
Последно промяна от Stilian Andonov на Вто Апр 01, 2008 11:49 am, променено общо 1 път.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

След като го купиш му направи копие за сравнение.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

п

#6 Мнение от Nikolay Savov »

Подкрепям напълно Стефан,само имай впредвид ,че различните издания звучат различно!

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Angel Dimitrov »

И аз като Стефан съм с такъв хардуер Yamaha F1 , купена от ebay.com. Записвам дискове от 1 до 4 скорост , най-добри резултати получавам с Вербатим Винил , които преди бяха с MetalAzo а сега вече ги правят с Advanced Azo , което е по-зле. Експериментите с подложките продължават докато намеря нещо подобно като звучене на MetalAzo дисковете. Сорсовете задължително ги проверявам с анализатор и тогава вече анализирам на слух от вече записаната подложка :) Но определено има голямо значение как се записват дисковете , хардуера. Правил съм сравнения с еднакви подложки , еднакви сорсове записани с ямахата и с двд писачка лайт-он. Едните записани с ямахата имат сцена далеч по-осезаема от другите записани с лайт-он.

D.Kolev

#8 Мнение от D.Kolev »

åäíà áàçà ñ ìåäèè
http://www.cdfreaks.com/media/CDR/
íà ñàéòà èìà ñúùî è ìíîãî äîáðè ðåâþòà íà óñòðîéñòâà, ëèíêîâå êúì ÔÂ è ò.í.ò.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Borislav Uzunov »

Благодарение на Стефан и аз записвам с F1. Скорост на записване 1-4 и винаги когато е възможно записвам на Audio Master Quality, което за съжаление, доколкото ми е известно само този модел рекордери могат
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
BMPO
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от BMPO »

Не само Yamaha F1 подържа AMQR. Аз съм с Yamaha 3200. При F1 скороста е Х8, а 3200 е Х4, когато пишат на въпросната опция.
Yamaha беха пъбликували интересна таблица, на която се виждаше плачевните резултати, когато бързи медии се пишат на бавна скорост -
nад 28 ns jitter.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Borislav Uzunov »

В най-скоро време ще направя прослушване на записи направени на различна скорост. Нещо не се доверявам на някакви таблици, измервания и чужди мнения...
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

devil90

#12 Мнение от devil90 »

Това със скоростите наистина ще бъде интересно за мен, не забравяйте да напишете резултата след като бъде готов.

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Vasil Nikolov »

Имам доста дискове записани от Симон, като този на снимката долу, качеството е отлично.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”