ПРАВОПИС....Култура, политика, ценностни системи

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#62 Мнение от sparky »

:) Колко му е. И после - хоп в парламента. :) :) :) :)

Ми дайте да се организираме някоя вечер за бирите... :)
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Teodora Todorova

#63 Мнение от Teodora Todorova »

Remember, remember the fifth of November :twisted:

Предложения за сбирката?

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#65 Мнение от Rumen Zografov »

freestate написа:По отношение на ЕС: по-добре ще е да сме в ЕС. Такова е международното положение. Целта на ЕС е да се изгради икономика, която да може да се сравнява с тази на САЩ. По този начин ще има 2 силни международни иконимики и ако ЕС е достатъчно силна като икономика и външна политика ще може да ограничи намесата на САЩ из света... за САЩ и външната политика не ми се продължава, че... :tfrag:

Аз пък не мисля,че ще е по-добре да сме в ЕС!
Да,целта на ЕС наистина е изграждането на икономика,съпоставима с тази на САЩ,но нашият принос какъв ще е?Ще допринесем с развитата ни индустрия ли?С невероятната ни икономика ли?Не мисля!!! Едва ли това са критериите,които ще определят нашето присъединяване.Ние ще сме кошче за отпадъци :? Това трябва да ни е ясно,още повече,че сме управлявани от "гъзоблизци",които ще дадат мило и драго само и само да се "сложат" както трябва на новите ни "повелители" :evil: Ние сме и ще си останем марионетки,точно защото сме овце,които не са съумяли да създадат адекватно общество,което да може да претендира да бъде равноправен член,редом със страни като Германия,Франция и т.н. Ние точно чакаме да ни "оправят" (както каза някой по-напред в темата),точно както една овца чака да бъде подстригана.За това се и заблуждаваме,че влизайки в ЕС ще тръгнем нагоре....съмнявам се!Освен,че си се осираме сега сами вътре в държавата,после ще започнат да ни осират и отвън.

Наистина,темата си е за бира! :smt041

Хайде,кога...къде...??? :D
Изображение

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#66 Мнение от sparky »

Аз нямам проблем където и да е. Стига да може да се паркира наблизо. Преполагам че и за други е така...

Иначе живея в Красна поляна. Но тук за подходяща кръчма не се сещам. Тъй че приемем всякакви предложения. :)
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Teodora Todorova

#67 Мнение от Teodora Todorova »

Edgecrusher написа:
freestate написа:По отношение на ЕС: по-добре ще е да сме в ЕС. Такова е международното положение. Целта на ЕС е да се изгради икономика, която да може да се сравнява с тази на САЩ. По този начин ще има 2 силни международни иконимики и ако ЕС е достатъчно силна като икономика и външна политика ще може да ограничи намесата на САЩ из света... за САЩ и външната политика не ми се продължава, че... :tfrag:

Аз пък не мисля,че ще е по-добре да сме в ЕС!
Да,целта на ЕС наистина е изграждането на икономика,съпоставима с тази на САЩ,но нашият принос какъв ще е?Ще допринесем с развитата ни индустрия ли?С невероятната ни икономика ли?Не мисля!!! Едва ли това са критериите,които ще определят нашето присъединяване.Ние ще сме кошче за отпадъци :? Това трябва да ни е ясно,още повече,че сме управлявани от "гъзоблизци",които ще дадат мило и драго само и само да се "сложат" както трябва на новите ни "повелители" :evil: Ние сме и ще си останем марионетки,точно защото сме овце,които не са съумяли да създадат адекватно общество,което да може да претендира да бъде равноправен член,редом със страни като Германия,Франция и т.н. Ние точно чакаме да ни "оправят" (както каза някой по-напред в темата),точно както една овца чака да бъде подстригана.За това се и заблуждаваме,че влизайки в ЕС ще тръгнем нагоре....съмнявам се!Освен,че си се осираме сега сами вътре в държавата,после ще започнат да ни осират и отвън.

Наистина,темата си е за бира! :smt041

Хайде,кога...къде...??? :D
Я сега да те питам.. Политик си. С кофти минало. Подсъдимо минало и имаш много пари за пране. Сега си представи, че всичките или поне 97% от политиците са в същото положение..Като наистина нямат вариант да подобрят положението в страната (което няма как да стане в сегашната МЕЖДУНАРОДНА обстановка (има все по-малко граници) ако не се присъедим към ЕС) по пътя на "предаване управлението на една европейска организация" си изпират парите. След като са със законен бизнес и са предали управлението на европейската организация ЕС кво си мислиш, че ще правят? Ще продължават да се правят на клоуни при положение, че са инвестирали в най-печелившия бизнес в страната? На власт след влизането ни в ЕС, след около 5 / 6 години не вярвам да има много от сегашните политици. От сегашните най-много да останат онзи малък процент свестни.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#68 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Изчетох с интерес повечето от мненията в тази тема. Може би ще съм един от малкото с по-различна позиция.
Изобщо не съм съгласен, да се вменява вина на мен или когото и да било от вас, които четете това в момента, за начина по който се развива страната в момента. Точно това е пример за една тънка манипулация, на която се поддават и иначе интелигентни хора. А иначе можем да си говорим за Матрицата, нали ;) Защо е така? Ами просто защото за периода след 11.XI.1989 не сме имали и нямаме суверенна външна и вътрешна политика; същото се отнася и за времето преди това ... до 1943-та и преди 1908-ма. И това не е зависело от обикновения човек, както тогава, така и сега... хаха, малко странично наистина, но просто се сетих - нали знаете легендата как един дУпетат в първото Велико е решил въпроса с избора на новата столица :)... "демокрация" е просто дума, термин, не е част от реалния живот и нещата, такива каквито се случват. Така че, недейте да плюете собствения си народ. Не е културно.
И да не се заблуждаваме, че управляващата номенклатура е сбирщина от неграмотници - напротив, те са направо перфектни в това, което правят ;)
Ситуацията като цяло по света е много "интересна" и ние наистина имаме уникалния шанс да наблюдаваме една невероятна картина на западната цивилизация в момент на промяна.
Изображение

Teodora Todorova

#69 Мнение от Teodora Todorova »

@progressor, към всички, които са взели участие в темата ли е отправен въпроса ти?

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#70 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Не съм отправял въпрос към участниците; къде го видя?
EDIT: Би ли посочила 3-4 от тези "свестни" според тебе политици? Само не го приемай за заяждане, моля те :)
Последно промяна от Teodor Gugulanoff на Съб Юни 03, 2006 12:57 am, променено общо 1 път.
Изображение

Teodora Todorova

#71 Мнение от Teodora Todorova »

progressor написа:Не съм отправял въпрос към участниците; къде го видя?
Уточнявам просто :oops:

Аватар
bis
има опит
има опит
Обратна връзка:

#72 Мнение от bis »

Аз съм ЗА реда и дисциплинатата, която я има в ЕС, но истината е, че ние не се справяме с правилата, защото това е КУЛТУРА НА ПОВЕДЕНИЕ И ТОЛЕРАНТНОСТ в много отношения, която не сме дорасли като общество. Същевременно това се възприема, като вид рестрикция. Сетете се, колко от нас когато попаднат в автомобилно задръстване използват интензивно клаксона си! Не визирам конкретни личности а средностатистически граждани на държавата ни. Когато видим полицай не усещаме в него "закрилник на закона" (и той самия не се чувства такъв) а поредния рекетьор или човек, който ще заобиколим с подходяща банкнота по пътят ни към следващото нарушаване на правилата.
Когато продавачката в магазина закъснее 15 мин. след обедната почивка (обявена и написано с големи букви), това не предизвиква негодувание а усещането е за "нещо нормално" тъй като е...... чакала 20мин транспорт......или в някое учреждение, където са си допивали кафетата, а може и просто да не и се е ставало от стола, защото не си е допушила цигарата.
Когато лекарят, който ни преглежда "отбива номера" и се чуди как да ни смъкне 20 кинта.
Когато автомонтьора (заради некомпетентност или просто защото е свикнал така и защото чакат още 3-4коли и той бърза да калкулира крайния финансов резултат) забрави да завие 1-2 гайки....
Когато .......
когато.......Още много примери мога да давам.
Истината е, че това е част от съзнанието на обществото ни а то не е мръднало в положителна посока. Даже май е регресирало.
"Спасяването на давещите се..... е дело на самите давещи се" :wink:

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#75 Мнение от jimy »

Темата зае вече 5 страници :!:
Всичко тръгна от правописа на някои участници и докъде се стигна!!!
Определено ми е приятно, че сред нас има хора, които се замислят над тези неща. И започвам да се убеждавам, че не съм нещо "мръднал" задето ми правят впечатление някои неща, които доста хора подминават безучастно.
Темата навлезе в територия, където човек трябва да е доста добре ориентиран, особено по въпросите на Евроинтеграцията. Прави Ви обаче чест, че всеки от вас застава на някаква позиция, макар че мненията са противоречиви.
Аз не съм нито политолог, нито социолог, работата ми не е свързана по никакъв начин с тази тематика и определено не бих изказал категорично мнение по дискусиите по-горе. Това, което бих могъл да кажа е, че обществено-политическата обстановка на Стария континент се променя. Това окрупняване, наречено ЕС не знам докъде ще доведе. Изискванията там са много високи, правилата са ясни. Конкуренцията е огромна, буквално във всеки сектор. Интересите и желанието за доминиране над останалите са сред основните движещи сили. Там властва жесток капитализъм в най-чист вид. Прави се точна сметка на всичко, всяка машина или човек трябва да бъде максимално ефективен. Ние сме тръгнали натам. И се натискаме да се наврем там!
Мисля се, че все още не сме готови за това предизвикателство, определено не!!!!!! Струва ми се много малко хора и фирми в България работят и живеят по стандарти, близки до тези в ЕС.
На мен обаче ми убягва нещо друго. Дали идеята за този Съюз е с идеална цел??? Дали това е направено в полза на хората или обслужва по някакъв начин определена група от много богати и влиятелни хора/фамилии??? Дали това не е някаква грандиозна манипулация на "шепа богоизбрани", които с още по-желязна хватка да управляват основната маса, която да ги прави още по-богати и т.н.
Взех си книгата на Даниел Естулин "Истината за клуба Билдерберг". Там са разгледани точно тези въпроси. Според мен зад повечето неща, които се афишират усилено, стои някакъв по-прикрит смисъл, който убягва на широката публика!
Интересно ми е да видя вашата гледна точка.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”