Afterlife, postmortem или какво идва след HI-END ?

Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#46 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Не зня защо в темата за Hi-End се замеси чалгата.
Това дори не е музика.
Най-гнусното е, че на нормалния българин му се налага да я слуша, независимо дали му харесва или не. По радиото, телевизията, в заведенията, понякога дори и тези, които се опитват да държат някаква репутация, в магазините (пресен случай - Рамстор в Лозенец). А още по-отврарителното е, че насила я налагат и на децата ни (видях плакат на "Детско Чалга Парти с Азис").
Нямам нищо против това изметта да слуша каквото си поиска.
Но за да не се натрапва нейния "вкус" на нормалните хора, наистина е нужна цензура.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#47 Мнение от Bojo »

velinski написа:Според мен чалгата е силово наложена опаковка на много голяма част от местната музика. Преди няколко години работих в АРА Аудио-видео (меката на чалгата) и имах удоволствието да присъствам на записите на оркестър Карандила - банда мазни автентични сливенски ЦИГАНИ, които свиреха такъв импровизационен етно-джаз, какъвто не можете и да си представите. Никой от тях не четеше ноти и си нямаше и хабер от такт, пауза и прочие. Но въпреки това музиката им беше истинска, професионална и с невероятно настроение - много сходна с оркестрите на Горан Брегович, например. И въпреки, че дисковете им се продаваха като чалга, те не бяха чалга, но може би само 2-3-ма човека го разбирахме. Набюденията ми оттогава са, че всичко де що не може да свири и пее и притежава нулева музикална култура е чиста чалга . Например Володя Стоянов, който е бащицата на долнопробната чалга с турбо-хита си "Куче влачи рейс" успя да се измъкне от тинята и премина на 100%-ова атентична фолк вълна (друг въпрос е колко го бива като певец и артист).
110% Съм съгласен!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”