...шумът от вентилатора на компа как да го заглуша...
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Пълна глупост е въздушно без перки. Ти пусни няколко вентилатора на 3 или на 5 волта пък върви ги чуй, а ще свършат идеална работа. За шума от харда съм писал как се премахва, а сега вече се правят и дискове от флаш памети които не шумят 
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
-
niksn
На мен ми се е случвало някои въобще да не завъртят на 5 волта, а малко трудно ще спрат, като не са тръгвали.Todor Kovachev написа:Пълна глупост е да се изказваш неподготвено , и какво става като ти спре някой вентилатор , а вярвай ми , на понижено напрежение спират много по често.
edit - а както по-горе е казал колегата intelman, със 7 волта може малко в преносен смисъл да се каже че си застрахован...хем 95% е сигурно че ще тръгне вентилатора, хем върти на ниски обороти и е по-безшумен.
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Ами за 6 години досега не ми е спирал вентилатор от понижено напрежение, от завишено спират. Всеки комп си има защита която сработва като спрат вентилаторите под определени обороти или прегрее, нищо не става освен да ти спре компа.Todor Kovachev написа:Пълна глупост е да се изказваш неподготвено , и какво става като ти спре някой вентилатор , а вярвай ми , на понижено напрежение спират много по често.nightyj написа:Пълна глупост е въздушно без перки. Ти пусни няколко вентилатора на 3 или на 5 волта пък върви ги чуй, а ще свършат идеална работа. За шума от харда съм писал как се премахва, а сега вече се правят и дискове от флаш памети които не шумят
Посетете:
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Sylis тук говорим за pavelvasilev който слуша мп3 и го дразни бръмченето на вентилатора от компа, а не за Иван Рачев. Повечето хора тук му дават идеи на стойност цената на компютъра.
Todor Kovachev браво на теб, тогава наистина знаеш какво става когато не се използват вентилатори в една кутия
Todor Kovachev браво на теб, тогава наистина знаеш какво става когато не се използват вентилатори в една кутия
Посетете:
-
niksn
НЕ всички го имат това нещо...някъде в youtube имаше клипче, което сега немога да намеря за да покажа, но бяха проведени експерименти...при работещ натоварен компютър се махаше охладителя...повечето системи базирани на AMD платформа просто включеното приложение даваше някаква грешка и процесора изпушваше...за разлика от тези, при системите на Intel приложението само запецваше...и след няколко секунди системата се изключва, запазвайки процесора читав...nightyj написа:...Всеки комп си има защита която сработва като спрат вентилаторите под определени обороти или прегрее, нищо не става освен да ти спре компа.
Не казвам нищо де, вече може и първият вид описани системи да имат подобни термозащити, но по-добре да не се лежи на това уше...по-сигурно си е, когато вентилатора ти е под напрежение, което е сигурно че ще си работи. Аз на някои DIY усилватели, (или други апаратури, които се нуждаят от по-здраво охлаждане) слагам от най-долнопробните на пазара 80мм вентилатори, и преди тях един стабилизатор от серията 7807 и съм в джаза. Без спиране, без шумове (или поне без забележими такива).
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Знам го това филмче . Там няма просто как да зацепи защитата ако не е вградена в самия процесор, защото махат целия радиатор
. Кристала дигаше над 200 градуса ако не се лъжа за секунди.
Посетете: