...шумът от вентилатора на компа как да го заглуша...

Съобщение
Автор
Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#47 Мнение от pdkfoto »

Я по добре се откажи да се бориш с шума на вентилаторите и изключи компютъра. Има по добри начини за слушане на музика. Тук в този форум ще ти обяснят по подробно от какво може да се чуе качествен звук, без излишни шумове.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#48 Мнение от Sylis »

Въздушно безвентилаторно му е мамата,както за процесора така и за захранването...ама и то пари струва :( Остава само HDD да се чува и монитора :P

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#49 Мнение от Nikolay Kolev »

Пълна глупост е въздушно без перки. Ти пусни няколко вентилатора на 3 или на 5 волта пък върви ги чуй, а ще свършат идеална работа. За шума от харда съм писал как се премахва, а сега вече се правят и дискове от флаш памети които не шумят :)
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

niksn

#51 Мнение от niksn »

Todor Kovachev написа:Пълна глупост е да се изказваш неподготвено , и какво става като ти спре някой вентилатор , а вярвай ми , на понижено напрежение спират много по често.
На мен ми се е случвало някои въобще да не завъртят на 5 волта, а малко трудно ще спрат, като не са тръгвали. :D
edit - а както по-горе е казал колегата intelman, със 7 волта може малко в преносен смисъл да се каже че си застрахован...хем 95% е сигурно че ще тръгне вентилатора, хем върти на ниски обороти и е по-безшумен. 8)

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от Nikolay Kolev »

Todor Kovachev написа:
nightyj написа:Пълна глупост е въздушно без перки. Ти пусни няколко вентилатора на 3 или на 5 волта пък върви ги чуй, а ще свършат идеална работа. За шума от харда съм писал как се премахва, а сега вече се правят и дискове от флаш памети които не шумят :)
Пълна глупост е да се изказваш неподготвено , и какво става като ти спре някой вентилатор , а вярвай ми , на понижено напрежение спират много по често.
Ами за 6 години досега не ми е спирал вентилатор от понижено напрежение, от завишено спират. Всеки комп си има защита която сработва като спрат вентилаторите под определени обороти или прегрее, нищо не става освен да ти спре компа.
Посетете:

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#53 Мнение от Sylis »

Като са толкова безшумни питай тогава Иво Рачев защо си е "изхвърлил" компютъра в другата стая,че даже и монитора,макар че е с пасивно охлаждане

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#55 Мнение от Nikolay Kolev »

Sylis тук говорим за pavelvasilev който слуша мп3 и го дразни бръмченето на вентилатора от компа, а не за Иван Рачев. Повечето хора тук му дават идеи на стойност цената на компютъра.

Todor Kovachev браво на теб, тогава наистина знаеш какво става когато не се използват вентилатори в една кутия :D
Посетете:

niksn

#56 Мнение от niksn »

nightyj написа:...Всеки комп си има защита която сработва като спрат вентилаторите под определени обороти или прегрее, нищо не става освен да ти спре компа.
НЕ всички го имат това нещо...някъде в youtube имаше клипче, което сега немога да намеря за да покажа, но бяха проведени експерименти...при работещ натоварен компютър се махаше охладителя...повечето системи базирани на AMD платформа просто включеното приложение даваше някаква грешка и процесора изпушваше...за разлика от тези, при системите на Intel приложението само запецваше...и след няколко секунди системата се изключва, запазвайки процесора читав...
Не казвам нищо де, вече може и първият вид описани системи да имат подобни термозащити, но по-добре да не се лежи на това уше...по-сигурно си е, когато вентилатора ти е под напрежение, което е сигурно че ще си работи. Аз на някои DIY усилватели, (или други апаратури, които се нуждаят от по-здраво охлаждане) слагам от най-долнопробните на пазара 80мм вентилатори, и преди тях един стабилизатор от серията 7807 и съм в джаза. Без спиране, без шумове (или поне без забележими такива). 8)

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#57 Мнение от Nikolay Kolev »

Знам го това филмче . Там няма просто как да зацепи защитата ако не е вградена в самия процесор, защото махат целия радиатор :) . Кристала дигаше над 200 градуса ако не се лъжа за секунди.
Посетете:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”