Коя програма вади най-качествен звук?

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#46 Мнение от Borislav Stankov »

Какви са тия плеяри аз дори не съм ги чувал уинамп уиндоус-медия бла бла
истината е Amarok за мене това е най-добия плеяр.

Сори ама го няма за Windows :lol:

Поздрави на всички уинБоузаджии

Изображение

Slackware rulezzz!!!
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#47 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Аз ползвам EAC (Exact Audio Copy) за копиране.
http://www.exactaudiocopy.de/

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#48 Мнение от Dimitar Atanasov »

che написа:Какви са тия плеяри аз дори не съм ги чувал уинамп уиндоус-медия бла бла
истината е Amarok за мене това е най-добия плеяр.

Сори ама го няма за Windows :lol:

Поздрави на всички уинБоузаджии

Изображение

Slackware rulezzz!!!
АХА

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#49 Мнение от Angel Dimitrov »

Аз съм тествал нарочно плеъри да разбера кой ще извади качество и не че искам да компроментирам кирилов но точно уинампа ме разочарова тотално и дори вече не си го инсталирам на компютъра изобщо. Единствените плеъри с който слушам музика на компютъра са Appolo и Медиа плеъра от windows-a. По добър звук , чист и ясен с динамика, от Аppolo не бях чувал да изважда програма а съм слушал доста. Картата ми е от по старите creative която звучи далеч по добре от сегашните интърнал решения. Сега виждам че има и фенове на линукса които отскоро откриха мултимедията ;-) че слушат на този плеър Амарок , ще ми бъде интересно да го чуя и да сравня не че имам предубеждения :) използвам и двете операционни системи но за различни цели по обективни причини и не мога да разбера що за отношение но всеки си има право на мнение ;-)
Поздрави !

EDIT: Фаворита вече е Foobar2000. По ясни високи, средите са ясни и отчетливи , няма замазване. Довечера ще го чуя на Етерите и пак ще коментирам ;-)
Последно промяна от Angel Dimitrov на Чет Яну 12, 2006 3:53 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

winamp

#50 Мнение от Kiril Kirilov »

Не виждам да съм писал нещо в защита на WINAMP-a за да ме компрометираш :)

Аз също не съм привърженик, дори съм голям враг на монополното предложение на майкрософт с техния медиаплеър, но в случая се доверявам на приятелите си, твърдящи че той свири най-добре аудио под уиндоус.

Проблема с по-лошо свирещите други програми вероятно е някъде в недрата на многослойния и скърцащ, наблъскан като спагети с кайма и доматен сос многослоен и претъпкан със сокети и функционални зависимости уиндоус, който вероятно майкрософтаджиите най-добре си владеят и може би затова са написали най-коректно свирещото приложение.

Това са разбира се само предположения, но аз бих се обзаложил на голяма сума, че ако са могли да заложат подводни камъни, непозволяващи на Third Party Software да се държи коректно с мултимедията, те са го направили... Ако едните ползват ДиректХ технологията, техният МедиаПлеър може и да се възползва от недокументирани функционалности в системата им или пък има директен достъп до хардуера...

:?:

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#51 Мнение от Angel Dimitrov »

Аз също не харесвам монополизма и методите на MS но това е положението. Ако Стив Джобс се беше усетил навремето каква лисица има в двора си нямаше да е така но ... ;-)
За обзалагането се откажи докато е време защото това е 100 % сигурно , от опит ти казвам ;-) Точно DX e разковничето + още нещо ;-)

Поздрави и със здраве!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от Nanko Rusev »

За Win аз ползвам Foobar2000 :roll:

brum

#53 Мнение от brum »

Малко ми се загуби тука това с уиндоусите - какво значение има при все че кодека от мп3 прави некомпресирано аудио и го подава нататък по системата. От там докато стигне до самата карта - единствената разлика е кокло ще лагне, а не с какво качество ще излезне.

Не опира ли въпроса до това - кой плеър има най-добър кодек. Което спред мен е леко субективно защото разните кодеци по различен начин 'оцветяват' звука, а всеки харесва нещата по свои начин.

Всеки може да каже - това ми харесва повече от това, а друг да му каже обратното. Факт е че мп3 става за слушане, защото повечето хора си нямат на идея какво е hi-fi, нямат и на какво да го чуят. Факт е и че компютъра за да стане за слушане на музика трябва много неща да му се оправят.

И някой беше попита - кое е най-доброто за рипване на музика - ами всичко което работи вярно. А как да разбереш кое работи вярно - рипваш два пъти, сравняваш баит по баит и ако има разлика - пробваш друго. Друг е въпроса че тука нещата вече опират и до cd четеца. Аудиото няма CRC и затова има cd-та който всеки път четат нещо максимално близко до, но не точно това което е записано на cd-то.

Аз лично слушам на уинамп, използвам си за декодер http://www.underbit.com/products/mad/, за изход - wave out. И напоследък се замислям за cd-player. Най-малкото няма да шуми като компютъра.

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#54 Мнение от Angel Dimitrov »

напълно съм съгласен с теб brum, точно това е , декодера, но декодера има голямо взаймодействие с DX във windows и стигаме до функциите и класовете в програмирането, параметърчета... някой си ги знаят само тези който са си ги писали... (за Кирилов ;-))
Ако слушаме аналогов сигнал, DAC-a на картата прави звука и от там драйвера на картата има вляние не мислиш ли, кондензаторчета , опампчета ...комплексно е , не е само до програмката и си прав.
За това по-добре да си купим CD плеър за да слушаме Музика ! без нефилтрирани импулсни захранвания ;-)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#55 Мнение от Stefan Stefanov »

Програмата си е ОК, използвам я от години.
Поразрови се по настройките, рипни за проба по 1 парче и тогава се хвърляй на цял диск.
Пробвай и "не параноичния" режим. ЦД-то се сваля със скорост не по-малко от 8Х.

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#56 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Demiurg написа:Инспириран от горните хвалебствия на Exact Audio Copy, изтеглих го, турих му ASPI, цял час рипвах един диск, после цял следобед го качвам на Датата (щото, като един добър човек, искам да споделя малко прогресив-рок с аудиторията), след като се ъплоадна, го свалих обратно целия албум, да го преслушам за грешки, и какво да чуя - НИЩО !!!! Ама НИЩО - даже и шум няма! А Wav-овете са си по 50 - 80 МБ, демек на размер са като истински !!!
Е аз ли съм сакат, бъркам ли някъде ?
С коя програма е най- добре да се свали (рипне) аудио СД????
Някъде бях чел, че имиджите на аудио СД били с по- голям джитер и затова се препоръчва да се свамя на Wav ???
Със DVD или CD си? Когато свалям с DVDто го иам този провлем! Сваля го за 2сек. и е празен файла...

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#57 Мнение от Azeroth »

Demiurg написа:
С коя програма е най- добре да се свали (рипне) аудио СД????
Някъде бях чел, че имиджите на аудио СД били с по- голям джитер и затова се препоръчва да се свамя на Wav ???
Ако е нов и ненадраскан диска рипвай с Неро с изключена опция "Ignore read errors".
Ако е надраскан - с ЕАС. Но, копирането на надраскан диск е загубена кауза по принцип.

Джитер при цифрово копиране НЯМА :!:

Аз предпочитам да рипвам на имидж. При сваляне в WAV винаги се получава отместване от няколко милисекунди в началото и края на трака. Зависи от това колко прецизно устройството позиционира секторите.

Riptor

ha

#58 Мнение от Riptor »

Аз съм пробвал няколко плейъра. Когато се изключат всякакви там изкривявания, еквалайзери, бас буустове и т.н. звука си е еднакъв. Въпроса е че всеки плейър си има толкова много шашми за "дооправяне" на звука, че понякога е трудно да ги намериш даже.

Под линукс ще ми изхвърчат говорителите чак, звука е страшно силен баса е плътен, но имам чувството че XMMS го регулира сам за да не прегракват говорителитеи му се губят най-ниските. Когато пусна аудио ЦД да свири през уинамп и после директно през ЦД-то, разлика не долавям. Вярно, че озвучаването ми е смешно, но разлика м/у двете не усещам.

За рипването на дискове препоръчвам ниска скорост на рипване. Това е..

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#60 Мнение от Stefan Stefanov »

Аз съм с ДВД на лаптопа и не съм имал никога проблеми с EAC!
Пак ви казвам, проверете си настройките.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”