Еквалайзер на компютъра - да или не

Със еквалайзер или не?

Със
7
12%
Без
47
80%
Все едно
5
8%

Общо гласове: 59

Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#31 Мнение от VITAN »

Определено без! Който прави записа, определено е балансирал най-добре нещата.

Много се изненадах, колко е огромна разлкиката между вградена карта на марково РС и як CREATIVE :D 8) Първото което се набива е 'собствения шум'. Другото е, че пуснах софтуерен генератор. Няма да ви казвам до каква висока честота чувах звук на добри слушалки, за да не предизвикам неадекватни реакции. Това поне всеки може да опита.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

ByD

#32 Мнение от ByD »

Nanko Rusev написа:Аз съм ЗА компютъра в другата стая :lol: :lol: но тогава интерконектите стават дълги :lol:
Има и друг вариант - як дисков сървър в килера и безвентилаторно PC на място - остава само проблема със шума от харда, но той се решава сравнително по-лесно.

Motherboard
CPU Cooling
Video card
Power supply

Не е евтино, но върши работа :D
batkorosen написа:...сигналите са предимно правоъгълни и шумове от тях ходят навсякъде по кабел и по "ефир"...
Ето това е по-големият и труден за решаване проблем. Задължително външен DAC, по-възможност по-далечко от PC-то - и двете добре екранирани. Това решава до голяма степен "ефирната" част. Остава "мръсотията", която се промъква по USB кабела - за нея досега не съм измислил решение :oops:

Аватар
batkorosen
има опит
има опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от batkorosen »

Има и друг вариант - як дисков сървър в килера и безвентилаторно PC на място - остава само проблема със шума от харда, но той се решава сравнително по-лесно.
PC - то може да е и бездисково ако пуснеш на сървъра bootp /dhcp server

7200 Хц пробиват и през малки отвори и не е лесно да се изолират
В търсене на 20 Hz, а и вятъра под тях.

ByD

#34 Мнение от ByD »

batkorosen написа:PC - то може да е и бездисково ако пуснеш на сървъра bootp /dhcp server
Да, мислил съм го и този вариант, но не съм се захващал да го реализирам досега...
batkorosen написа:7200 Хц пробиват и през малки отвори и не е лесно да се изолират
За компютъра наистина е трудно да се "запушат всички дупки", но поне за DAC-a е доста по-приложимо. А усилватели и прочее аудио апаратура - възможно най-далеч от PC-то. По-добре дълъг USB кабел и къси интерконекти.

Аватар
bobi124
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#35 Мнение от bobi124 »

Еквилайзера го ползвам да речем от време на време на някои смотани мп3-ки, иначе си стои изключен. За звуковите карти - моята не е нищо особено, някаква Crystal PCI но вади добър звук само е малко слаба. Пусках на моите колони на съседа AC97 някаква вградена, не ми хареса, звучеше зле, меко казано :)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”