Шок: GSM-и опекоха яйце за два часа
Нищят, но по-добре и вярно от Goro не са го казали.
Goro написа:...по този начин не може да се свари яйце. Опасността от GSM-а обаче е по-голяма от колкото си мислим. Тези изследвания трябва да направят лекарите, но по обясними причини няма да го направят.
Този експеримент не е опит да се покаже опасността от електромагнитното облъчване, а на против - да се разводни некомпетентно темата и да заглъхне за пореден път. Така се приспива вниманието и омръзва на обществото.
Ами да ти кажа това е вярно правих едни опити за няколко дни бях сложил до компютъра ми една 24дб антена калифорния,та за тези няколко дни колкото пъти сядах на компютъра след 20-тина минути започваше да ме боли глава!Също така като застана близо до някоя клетка на джиесемите на 2-3м!Работя по покривите!Имах микровълнова на нея пишеше ако не се лъжа 2048мхз,не си спомням колко вата беше,което е много близо до ниския банд на Wi-FiSvetoslav Kalqshev написа:Някъде бях чел темата - Wi-Fi вредно ли е. И един се изцепи, че като си пусне АП-то и почвала да го боли главатаа то горкото АП едвам бичи 200mW.
Хората на тая честота с повече енергия от въздуха плазма правят....Svetoslav Kalqshev написа:Някъде бях чел темата - Wi-Fi вредно ли е. И един се изцепи, че като си пусне АП-то и почвала да го боли главатаа то горкото АП едвам бичи 200mW.
За ВЧ работниците има костюми с метални нишки, но ние сме много назад и немалко вляво...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не знам дали честотата е толкова важна, но със сигурност напрегнатостта на електромагнитното поле е най-важна. Тя намалява с квадрата на разстоянието, така както се увеличава площа на сверата, върху която се разпределя тази мощност. Освен това дори 1/4 от най-късата излъчена вълна е по-дълга от размера на най-голямата клетка.
При насочените антени, децибелите показват колко пъти е по-мощен сигнала в посоката на насоченост, спрямо излъчвател с кръгова диаграма.
Елементарният екран на микровълновта печка успява до около 60 dB да екранира т.е. около 1 000 000 пъти по мощност (т.е. ще останат части от миливата). Но няколкото вата на GSM-ма, долепен до главата, или няколко десети от вата концентрирани от насочена антена към главата не съм убеден че са полезни.
Данните от неблагоприятното въздействие на електромагнитните вълни, преди 10-ти ноември се пазеха в тайна, а след това просто никой не се интересува. Липсата на такъв интерес е характерно за целият свят. Но проучването е и безмислено. Никой няма да се откаже от мобилния си телефон, а и мобилните оператори няма да допуснат такова нещо.
При насочените антени, децибелите показват колко пъти е по-мощен сигнала в посоката на насоченост, спрямо излъчвател с кръгова диаграма.
Елементарният екран на микровълновта печка успява до около 60 dB да екранира т.е. около 1 000 000 пъти по мощност (т.е. ще останат части от миливата). Но няколкото вата на GSM-ма, долепен до главата, или няколко десети от вата концентрирани от насочена антена към главата не съм убеден че са полезни.
Данните от неблагоприятното въздействие на електромагнитните вълни, преди 10-ти ноември се пазеха в тайна, а след това просто никой не се интересува. Липсата на такъв интерес е характерно за целият свят. Но проучването е и безмислено. Никой няма да се откаже от мобилния си телефон, а и мобилните оператори няма да допуснат такова нещо.
Последно промяна от Goro на Нед Апр 08, 2007 11:09 am, променено общо 3 пъти.
По цъщата логика не трябва да вдигаме шум по въпроса с българските мед. сестри в Либия, понеже знаем, че ще ги пуснат на кукуво лято.Goro написа:Не знам дали честотата е толкова важна, но със сигурност напрегнатостта на електромагнитното поле е най-важна. Тя намалява с квадрата на разстоянието, така както се увеличава площа на сверата.
Елементарният екран на микровълновта печка успява до около 60 dB да екранира т.е. около 1 000 000 пъти по мощност. Но няколкото вата на GSM-ма, долепен до главата, или няколко десети от вата концентрирани от насочена антена и насочени към главата не съм убеден че са полезни.
Според мен шум трябва да си се вдига, шум му е майката..
Ако усилвателя ви генерира много шум - ще му обърнете внимание, нали

Има ли някой линк с информация за САР-овете на модели и марки телефони, както и някакви бегли инструкции от какво точно да се пазим (антени, под тях, пред тях...)?
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Какъв шум бе
Ти добре ли си ? Шум вдигай за нещо което ти научно докажеш. А не на детските ти предположения
SAR пише във всеки User Manual или ако не в някаква листовка която задължително е включена в комплекта на телефона.
Мога да ти намеря SAR в 850/1900 MHz на повечето телефони поддържащи тези честоти. За 900/1800 ... не знам кой "орган" в Европа ги регулира
и въобще дали има такъв (общ) но със сигурност всички са в нормите 

SAR пише във всеки User Manual или ако не в някаква листовка която задължително е включена в комплекта на телефона.
Мога да ти намеря SAR в 850/1900 MHz на повечето телефони поддържащи тези честоти. За 900/1800 ... не знам кой "орган" в Европа ги регулира

Не става само с шууум... и просвета трябваRiptor написа: Според мен шум трябва да си се вдига, шум му е майката..

Сега операторите пускат много гювеч, и който захапе слушалката, след време може и другаде да се захапе, ама дали ще се стигне?
Иначе SAR-овете ще ти излязат на всяка уважаваща себе си търсачка.
Инструкции: Не слагай веднага телефона до главата си, а и иначе ако чуваш от малко разтояние, защо да го залепяш до ухото. 3-4 пръста разтояние стигат. Когато набираш го дръж настрани, в първите моменти на връзката излъчва най-яко. Като ти вдигнат - тогава до главата. Изобщо аз съм на принципа "на когото му трябвам ще ме намери" и го ползвам в краен случай. За теб не знам.
- Steev
- има известен опит
- Обратна връзка:
Абе може и аз да съм тъп............
Абе може и аз да съм тъп,но имам следното питане:
1.-Колко калории топлина могат да се полуцчат при оползотворяване на енергията на двете батерии по наи-добрия познат начин (наи- високо КПД)?
2.-Колко калории са необходими за да настъпят промени в белтъка (ако добре помня поне 42 градуса трябваха),като се има предвит,че средната маса на едно яице е 130грама.
И варианти за извод:
1.-на клетъчните телефони им слагат много яки батерии!
2.-Измислено е перпетуум мобиле-от малко енергия(на батерията) получаваш повече!!!
Ако енергията на батериите е достатъчна като 'kJ',валиден е извод '1'.
Ама ако не стига (на което залагам) то валиден е извод '2'.
1.-Колко калории топлина могат да се полуцчат при оползотворяване на енергията на двете батерии по наи-добрия познат начин (наи- високо КПД)?
2.-Колко калории са необходими за да настъпят промени в белтъка (ако добре помня поне 42 градуса трябваха),като се има предвит,че средната маса на едно яице е 130грама.
И варианти за извод:
1.-на клетъчните телефони им слагат много яки батерии!
2.-Измислено е перпетуум мобиле-от малко енергия(на батерията) получаваш повече!!!
Ако енергията на батериите е достатъчна като 'kJ',валиден е извод '1'.
Ама ако не стига (на което залагам) то валиден е извод '2'.
[quote="Nanko Rusev"]Какъв шум бе
Ти добре ли си ? Шум вдигай за нещо което ти научно докажеш. А не на детските ти предположения
Странно.. мислех, че и двамата сме на страната на потребителите, но явно ти не си.
След като САР го пише на всеки телефон, това не значи че той е истина - нали така? Ако всичко дето пише е истина, защо тогава мериш Т/С параметрите на говорителите!?
Ето един пример (може би е по заводски данни, но горе-долу става)
http://reviews.cnet.com/4520-6602_7-5020355-1.html
Възможно ли е САР-а да е по-висок при разговор с точно определен друг телефон!? Пример: мой приятел често ми звъни и 10 минутен разовор с него винаги ми загрява ухото, започвам инстинктивно да отдалечавам слушалката от време на време и започвам да се разконцентрирам силно

Странно.. мислех, че и двамата сме на страната на потребителите, но явно ти не си.
След като САР го пише на всеки телефон, това не значи че той е истина - нали така? Ако всичко дето пише е истина, защо тогава мериш Т/С параметрите на говорителите!?
Ето един пример (може би е по заводски данни, но горе-долу става)
http://reviews.cnet.com/4520-6602_7-5020355-1.html
Възможно ли е САР-а да е по-висок при разговор с точно определен друг телефон!? Пример: мой приятел често ми звъни и 10 минутен разовор с него винаги ми загрява ухото, започвам инстинктивно да отдалечавам слушалката от време на време и започвам да се разконцентрирам силно

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не е възможно.Riptor написа:Възможно ли е САР-а да е по-висок при разговор с точно определен друг телефон!? Пример: мой приятел често ми звъни и 10 минутен разовор с него винаги ми загрява ухото, започвам инстинктивно да отдалечавам слушалката от време на време и започвам да се разконцентрирам силно
Мобилният телефон се свързва с най-близката свободна клетка, а не директно с другия абонат. Мощността му се определя от проходимостта на канала. За това, при разговор е полезно да се доближим до прозорец или да излезем на вън, за по-добра връзка, и от там да се намали мощността на собствения апарат, която ни облъчва.
САР-а не дава никаква представа за физиологичното въздействието на ЕМВ (електромагнитната вълна), а само регламентира поглъщането й от единица тегло. САР-а успокоява само предубедените, макар че не знам какво им говори.
Топлинното въздействие е най-безобидното в случая. Мозъкът не е тенжера с вода, а съдържа милярди неврони с непрекъснато изграждащи се връзки между тях, комунициращи химически и електрически, с много слаби сигнали. ЕМВ има и други въздействия, за които се мълчи и умишлено не се изследва.
Но не съм убеден, че техническият прогрес ще се върне на зад, заради някакви отрицателни въздействия.
- Steev
- има известен опит
- Обратна връзка:
А ушите ви загряват,то е щото не помните часовете по физика в началното.
Пример:
Доближете двете си ръце на 2-3мм,без да ги допирате,и ще усетите топлина.
Сетете се какво става.
Що се отнася и до това че самия апарат осъществявя контакт с клетка,а не дуректно с друг апарат е 100% вярно.
Има и една такава теоия,че ако двата апарата са поставени на определено разстояние и въпросното яице е по средата на двата кръга образувани от антената по време на излъчване,МОЖЕ БИ и да настъпят някакви промени.Т.Е> ако се усели разтояние/ дължина на вълната,но пак да напомня за батерииката:
Разделете времето за разговори по равно на общата мощтност на батерията и вижте каква мощност се пада на 1ч. разговор.
Направо е смешно да свари каквото и да е,освен ако не е някоя амеба вероятно.
Пример:
Доближете двете си ръце на 2-3мм,без да ги допирате,и ще усетите топлина.
Сетете се какво става.
Що се отнася и до това че самия апарат осъществявя контакт с клетка,а не дуректно с друг апарат е 100% вярно.
Има и една такава теоия,че ако двата апарата са поставени на определено разстояние и въпросното яице е по средата на двата кръга образувани от антената по време на излъчване,МОЖЕ БИ и да настъпят някакви промени.Т.Е> ако се усели разтояние/ дължина на вълната,но пак да напомня за батерииката:
Разделете времето за разговори по равно на общата мощтност на батерията и вижте каква мощност се пада на 1ч. разговор.
Направо е смешно да свари каквото и да е,освен ако не е някоя амеба вероятно.
Ако се дига шум, когато народа наоколо е несведущ по въпроса, точно така се получава. Даже това е пак меко казано.AlexKame написа:Някои на твоето му викат психоза.VITAN написа:... Когато набираш го дръж настрани, в първите моменти на връзката излъчва най-яко. Като ти вдигнат - тогава до главата. Изобщо аз съм на принципа "на когото му трябвам ще ме намери" и го ползвам в краен случай. За теб не знам.
Ако на тези градски клетки, поставени МНОГО ниско им се дигне малко честотата и увеличи мощността ТОЧНО 50 пъти, въздуха наоколо минава в четвъртото агрегатно състояние на веществата наречено ПЛАЗМА. Справки: wikipedia.org
Честота без хармоници едва ли излъчват клетки и телефони. До колкото знам към 10GHz вълните стават много малки и енергиите директно се вливат в клетките.
-
- има опит
- Обратна връзка:
За мен лично въпроса дали са вредни телефоните не стои. Абсолютно съм сигурен че са вредни. Знам как работи микровълновата фурна, на какво се дължи загряването и при каква температура белтъчините се пресичат. Като мерки избягвам да държа телефона близо до главата си когато набирам, а когато говоря не го държа всеки път до едно и също ухо а ги сменям. В колата съм с хендс-фри така че там ми се печат яйцата (какво да се прави).
Все пак всеки решава за себе си дали да се пази или не, дали тези мерки са достатъчни или изобщо не трябва да ползваме мобилни телефони, това е въпрос на личен избор
Все пак всеки решава за себе си дали да се пази или не, дали тези мерки са достатъчни или изобщо не трябва да ползваме мобилни телефони, това е въпрос на личен избор