Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато

Съобщение
Автор
D.Kolev

#31 Мнение от D.Kolev »

LuPuS написа:Õàõàõà â Ñîôèÿ ìó êàçâàìå êíèæîâåí Áúëãàðñêè íà òîçè äèàëåêò:D ....
:twisted: íÿìà äà êîìåíòèðàì

åòî íåùî ïî òåìàòà
http://auto.dir.bg/2006/10/17/news804728.html

áèçíåñà ñ áîêëóêà :prayer:

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Освен бугатито, същият човек има и макларън Ф1 и така нататък....

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от McBright »

@Anakin

Колега как ще не е така. Не запомних къде каза че живееш, ама тука в Дуизбург, дето е еба си дупката като изляза на аутобана за да стигна от предградията до центъра виждам главно А6ци последен модел, а4ки пак тогава, пасати разни 2000+ година и все такива коли. Тука пред моя джам няма една кола на над 5г. а пък аз не съм в центъра или в някой гъзарски квартал. Само турците карат брички, естествено и разните други малцинства.

Не знам ти какво си гледал, но както вече мисля споменах, във франкфурт за 15-30 мин видях повече поршета на едно място от колкото се събират на божурище из цяла България, за да си правят гонки ...

Пък тука из дуизбург редовдно си срещам разни бокстери и карери. През прозореца ми има 2 спрели почти нон-стоп. Ферарита съм видял само 2 пъти в този град, ама във франкфурт и бон като минавах на идване 3-4 ме надминаха по аутобана (а с каква скорост ... не е истина, бях като спрял с мойте 215км/ч)
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от Zlatan Kitanov »

Някак темата се отнесе...
По някои странични точки:

На немците им пука какви коли карат.

По Търновския край казват "митлъ" :wink: - това не е особено книжовно.

По темата. Мисля,че идеята на статията е да насочи вниманието към родните напъни да се покажем - "на свинче - звънче". По типично балкански модел се демонстрира статут, какъвто липсва. МcBright правилно отбелязва, че на запад караш кола според социалния статус. Смешно е да си необразован "директор" на будка за цигари и да караш ново БМВ петица. Да не говорим за килограмите свръхпроводими метали, с които хората с подобна мисловна конституция се окичват, пак за демонстрация на положение. Причините за цялото нещо е, че сме взели от изтока май само пороците - леност, мързел, злоба, дребнавщина, инертност.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#36 Мнение от Daniel Petrov »

bigASSyou написа:
LuPuS написа:Хахаха в София му казваме книжовен Български на този диалект:D ....
:twisted: няма да коментирам
Не се карайте, най книжовно си думаме у Кюстендилско :lol: :lol: :lol:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Rumen Zografov »

mano написа:
Edgecrusher написа: ...
Много ме кефят "софиянците" дето "не могат да изляза от Люлин", ти откога живееш в Люлин(Люлин далеч не е София) ? и ако ти си случайно родом от Люлин от къде са родителите ти?
И какво точно значи че "шефа" ти е от провинцията? ако е некадърен - сменете го, ако е по-къдърен от тебе, какво значение има къде е роден?

от 2 милиона хора които се мотат из София едва ли има повече от 300 000 на които баба им и дядо им са родени в София, така че останалите 1 700 000 са си чисти провинциалисти.

И на мен не ми харесва че в София има 900 000 коли, но това е - след като можеш за 2000лв са караш кола ... виновни са управляващите, пускат стари бараки да се внасят в БГ, няма контрол на старите автомобили, минават си преглед без проблеми...
Навсякъде в света данъка на старите коли е по-висок от новите, само в БГ е обратното...
Колега mano,за разлика от теб аз съм точно от тези споменати от теб 300 000 софиянци.
"Люлин далеч не е София..." :lol: :lol: :lol: Манхатън не е Ню Йорк също,може би? :wink: Един град не е само "даунтаун",пич :wink: За твое сведение съм израснал (а и роден) в самия център на София,а в Люлин живея от няколко години.
Какво значи шефа ми да е от провинцията ли?Ами точно това значи!!!Но проблемът не е в това,че е роден на еди колко си км от София,а че е тъп като Г*З бивш врачански охранител,който сега има няколко дребни бизнесчета като заложна къща,кафенце и съответно не може да се говори с него,а същевременно прави по 3 правописни грешки във всяка дума,която евентуално се опита да напише.Това ме дразни - именно,че София е пълна с такива индивиди.Със същия успех може да си развива мижавото бизнесче и на село и да си е цар колкото иска там.Иначе,както казах,амбициозните и перспективни хора наистина е по-добре да са в София,за да се реализират.Те,освен това,са и достатъчно културни,за да се държат достойно и подобаващо за един голям европейски град и да не се изтъкват и парадират с каквото и да било.Надявам се,че ме разбираш правилно - не смятам да подклаждам война София - провинцията,достатъчно много хора познавам,които не са от София и откровено казано,на някои от тях се възхищавам (има такива и в този форум).
Айде,нема да се караме.... :wink:
Изображение

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#38 Мнение от mano »

Edgecrusher написа: ....Айде,нема да се караме.... :wink:
И аз точно това имам предвид :wink: (спорът провинция-София ми е адски тъп като спор), не е важно къде си роден, важно е какво знаеш и какво можеш да правиш. Има достатъчно тъпи Г**ВЕ софиянци, и достатъчно интелигентни и умни хора от провинцията.
Както и да го гледаме, двата милиона хора които живеят в София са както най-доброто, така и най-лошото с което разполага България в момента (изключвам живеещите в чужбина).
Edgecrusher написа: ....Айде,нема да се караме.... :wink:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#39 Мнение от Rumen Zografov »

Именно!!! :wink:
Изображение

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#40 Мнение от AlexKame »

yamikto написа:Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато.....

1.Преодолее комплексите си!
2.Започне да оценява хората по интелекта и културата им, а не по това каква кола карат!
3.Престане да завижда за постиженията на другите!
4.Започне да мисли и работи по въпроса не как да прецака Нане, а как да си повиши благосъстоянието сам!
5.Излезе от схващането, че проспериращ може да си само с "далавера"!
В този смисъл ето две "български" поговорки:
-по-добре гладен, отколкото потен...
-от работа се става гърбав, а не богат...
Колкото по-бързо ги забравим, толкова по-добре...
:smt038
Изображение

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#41 Мнение от Evelina Milusheva »

И от мен овации за план-конспекта, изглежда нелепо, но целия народ страда от изброените недостатъци :( Те са някак си масови :(
bigASSyou написа:...просто са платени /както навсякъде/ но софиянци предпочитат да спират на 2 че даже и 3 реда....
Само да отбележа, че това съвсем не са "софианци".
Преди 7-8-10 години не беше така...Но откакто всички от всякъде надойдоха в София, понеже в провинцията няма нито работа, нито качествено образование => никаква реализация, стана свръхнатоварено в града...

Поради нереално многото коли, с нереално прости шофьор(к)и не можеш да се движиш нито пеша, нито с кола, нито с градски транспорт, затова аз лично карам байк и се смея на задръстванията.
Удряли са ме само един път, и то пурвата година като почнах да карам един чичка излезе от колата по средата на бул. България. Тия са опасни и за себе си :(
Иначе миналото лято, блондинка направи десен завой, не на светофар, перпендикулярно на Цариградско и от най-лявата лента, а аз спрях на предна гума и за малко да и цункам страничното стъкло....е тя така се изкорка, че не можеше да реагира половин минута. На всичкото отгоре возеше хлапето си...пази Боже :x
Друг случай - хардкор порн стар, на аварийни на ЗАВОЯ на Раковска, при магазините за хардуер и говори по телефона: "Мило, хайде да дойдеш да ме прибереш, че съм с колата и заваля." :roll:

Това едва ли е нормално за граждани на една бъдеща европейска столица и аз много сериозно си мисля да напусна града :( Основно заради ужасно мръсния въздух и неадекватните на пътя...
lyrical hardcore

D.Kolev

#42 Мнение от D.Kolev »

ñòðàøíè ñòå...
ùÿõ äà êàçâàì íåùî , íî ñå îòêàçàõ....

ïî åäíî "ìåðñè" çà áàò áîéêî íÿìà ëè :lol:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=959766

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от Evelina Milusheva »

НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ проекта да се осъществи...все пак ние сме млади и маневрени, ами възрастните хора и майките с колички?

Иначе, не видях, че Лупус е написал същото преди мен...Пък и темата с колите и флууд-а на София е доста болна за мен, понеже имам белодробни проблеми, особено зимата. Не стигат колите, ами всички пушат...

Имам колега от Велико Търново (един от най-яките градове), който едвам го разбирам като говори - бързо, криво и меко. Това ли е книжовния език? И каква му е транскрибцията :?: :oops:

БТВ Кюстендил ми става все по-симпатичен град :Р Не знам кога ще ми писне и ще хвана нанякъде, не сопата :Р
lyrical hardcore

D.Kolev

#44 Мнение от D.Kolev »

:wink:
â äåáåëèòå êíèãè ñå êàçâà ÷å íàé-êíèæîâíî ñå ãîâîðè â òúðíîâñêèÿ ðåãèîí.ïî-òî÷íî îêîëî ãð.Åëåíà çàðàäè ìàëêîòî âúíøíî âëèÿíèå /êîéòî å õîäèë ïî òèÿ ìåñòíîñòè,çíàå ÷å âèòîøà íå ïðåäñòàâëÿâà íèùî :wink: /.
íèêîé íå å êàçâàë ÷å òóê ñå ãîâîðè ïðàâèëíî , íàïðîòèâ -æóëèì êàòî ñåëèíäæúðè ,íî çíàåì ÷å å òàêà è îáèêíîâåííî ñè ãî ïðèçíàâàìå-òîâà å ðàçëèêàòà.
èíà÷å ñìå ìíîãî íàõàêàíè -ñïîð íÿìà :lol:
äà ñïèðàì ,÷å ùå ãî îáúðíåì íà ôëåéì :wink: èëè ïðåâîä íà òúðíîâñêè "øú ãî òúêîàìè , òåìúòú" :lol: :lol: :lol:

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#45 Мнение от Nikolay_Hristov »

Баш у Търнуу пък аку съ гуори праилну... ни знам аз... :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”