Качеството на записвачката също оказва влияние.
Ф1 е най-доброто.
Както се разбра качеството на подложката оказва най-голямо влияние при слушане на ЦДплеър, а не при сваляне на компютър.
Ако така и така смяташ да сваляш на компютъра Аудио ЦД-то което си записал, то по-добре си направи ДАТА ЦД с УАВ файла
F1 ако не се лъжа е CD-RW и е доста стар модел, защото вече всички правят DVD-/+RW и т.н. а и не знам дали изобщо Ямаха произвеждат още отпични устройства, а пък да ги продава някой в БГ е абсурдно да се мисли ща трябва да избера някой Плекстор и това е, съмнявам се разните там Нек, Филипс, Сони записвачки да са по-добри за аудио дискове от Плекстор
Ентусиастче айде преди да говориш глупости които важат само за света в който ти живееш , да си проверяваш домашното
От опита си с TY и записвачки (няколко) съм склонен да мисля че пича е попаднал на кофти бройка диск (или най- вероятно- на кофти партида). Забележи как в началото има много малко грешки, и само на края стават изведнъж много, и то сериозни. Все едно самата повърхност на диска е кофти (дали от мазен отпечатък, или от фабричен дефект - все тая).
Разбирам, да тестват по 10 диска от всеки вид, и да дадат усреднен резултат, пък то - само по 1 диск и каквото сабя покаже...
Аз аудио СДтата си ги пиша на Вербатими (цветни) с TY подложка и ми дават прекрасни резултати на тестове и неотличими от оригинала слухови (поне за моите уши и техника).
- ПП - Не забравяй, че Плекстор леко сдават багажа (вече не са това, което бяха).
----------
Почти по темата - някой да има опит със записващи СД плейъри ??? Едно време доста се мотаеха по сайтове и списания, пък не помня да съм виждал в магазин. Да предполагам ли, че пишат по- добре от компютърните записвачки ?
Аз имам записващ CD player, но още го ползвам само като плеър, защото записва само на дискове маркирани като Audio и аз съответно нямам такива
Какви проби биха били интересни да се направят?
Svi написа:Какви проби биха били интересни да се направят?
На мен би ми било интересно сравнението между компютърна записвачка и твоята записвачка, от един и същи сорс, върху еднакви носители. Ако искаш, мога да ти дам веднага носител - примерно Вербатим винил. Също така ще ми е интересно да видя аудио cd-rom, записан на такава записвачка, срещу, примерно, черен сасмунг, записван на компютърна записвачка (досега не съм видял нещо, което да се пише по-добре и да се чете по-добре от черния сасмунг, поне при мен)...
Ами тея записвачки доколкото ми е известно са с аналогови входове,
тъй че имаме още един АЦП по пътя на сигнала и нормално е да има спад
в качеството....но незнам, ако има цифров вход би трябвало да е по добре...
има цифров коаксиален, оптичен и аналогов вход и същите видове изходи
ADC e PCM1800E, DAC е PCM1716 или негово подобие
Няма проблем да направим проба, но гледам, че на сайта на Вербатим има отделна категория в менюто CD-R Audio, в която не попада Digital Vinyl CD-R, т.е. много вероятно е да не проработи. Като се сложи компютърен диск изписва Pro Disk и не ще
За въпросните CD-R Audio или consumer-use дискове пише: "The price of a consumer-use disc includes a copyright fee that has been paid to the copyright owner (in countries where the copyright fee collection system has been established based on their respective copyright laws)".
Pioneer PDR-W839 двойна външна записвачка -дек.За сега бие комп.
записвачки.(не съм сравнявал с F1).Слагаш двата диска и СТАРТ.
След като ми омръзна да записвам само аудио сдр-и я направих успешно да записва и обикн.сдр-и.
От комп. записвачки най-добрата ,която съм тествал е 4скоростен
Тиик.В момента имам 40скор Тиик и ДВД Нек.НЕК-а е по добър.
Малко оффтопик:
Кое записващо устройство за аудио ЦД ще препоръчате за Комп.
Аз имам едно LG DVD 4163B май е като на Велински?
Но от LG не съм доволен по принцип. Лазерът май бързо сдава
багажа. Плекстор май не е това което беше?Ако някой има опит
да сподели.Варианти?