Можеш да се "свържеш" като го намериш в компютъра си ,но да си върнеш номера ми се струва невъзможно. Думата беше че не е проблема в сигурността на ICQ а другаде. Най вероятно вируса е стартирал ICQ то ти от компютъра и е променил паролата, за да може само той да си върши пакостите.
... което значи че паролата и имейл адреса по регистрация не са сигурно кодирани в DAT файла на шибаното кю и всеки бот ще може да ги екстрактне и да ги подмени със свои. Както и се случва на практика.
Току що си слoжих GoogleTalk и съм очарован колко бързо работи и какъв як съпорт има! На всичкото отгоре поддържа и VoIP и ми импортва целия контакт лист от Gmail-а!
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Хммм при мен за сега сякаш всичко е наред с ICQ ...с изключение на едно на едно съмнително "exe" - ICQFILEXFER.EXE, което се опита да се стартира автоматично при което задейства Zone Alarm - блокирах я и я изтрих след което не забелязах промяна в работоспособността на кю-то ...я проверете дали имате такъв файл на вашите компютри ?
Велине, ако ти се занимава опитай да влезеш в акаунта си през web базиранта версия на кю-то ...
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
Сега....
Спокойно, само да си пазиш оригиналния е-майл с който е регистриран ICQ номера и нямаш проблеми просто си поискай парола на него и готово.
Процедурата е отработена вече веднъж.
Но първо трябва да изчистиш компютъра от троянския кон който ти е краднал паролата, защото дори и да я ресетнеш като си вземеш нова то ефекта ще е същия ако вируса ти е все още на комп-а.
и мойто го хакнаха миналата седмица. и мойто по същия начин, явно е глобално.
ако ти трябват контактите, бръкни в програм файлс, там в дира му има един фаил с номерата