как да различа мп3 от истинското аудио?
- Evelina Milusheva
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- DLS
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: mp3
Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3....като се сетя колко иначе хубави албуми имам, в които напълно без нужда са коригирали вокалите(добавени високи), замазани фрагменти, недобро миксиране и т.нLampionov написа:... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото.
Странното е че дори някой албуми претендиращи за аудиофилски си имат такива ''екстри''.
В началото мислех, че е от системата ми, но като чух на още 5-6 места
същото(на качествена техника разбира се).....
Тогава чуй тези кофти оригинални дискове, като "добре направени" mp3-ки, а mp3-те които те дразнят по-малко от cda сравни с оригиналния сорс. А, че има не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината.DLS написа:Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3....Lampionov написа:... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото.
- Evelina Milusheva
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нормално, така или иначе мп3-тата са направени от тях...резултата е потресуещJenevus написа:...не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината.

lyrical hardcore
Хайде и аз да се обадя, където не ми е работа.
Ако човек има възможност да сравни оригиналния запис с някакво неясно как генерирано копие, то се предполага, че той в този момент разполага и с двете. Откъдето следва, че може да се сдобие без особени усилия с добро копие на оригинала.
Според мен въпросът, който се обсъжда тук, би трябвало да се тълкува така: "Попадна ми албум, не познавам изпълнителя, не съм го слушал друг път, има ли начин да проверя дали това качество е задоволително, или оригиналното е много по-добро и трябва да го търся от другаде?"
Защото в някои случаи мелодията се харесва, а музикантите са по-немузикални от аудиторията си...
Ако човек има възможност да сравни оригиналния запис с някакво неясно как генерирано копие, то се предполага, че той в този момент разполага и с двете. Откъдето следва, че може да се сдобие без особени усилия с добро копие на оригинала.
Според мен въпросът, който се обсъжда тук, би трябвало да се тълкува така: "Попадна ми албум, не познавам изпълнителя, не съм го слушал друг път, има ли начин да проверя дали това качество е задоволително, или оригиналното е много по-добро и трябва да го търся от другаде?"
Защото в някои случаи мелодията се харесва, а музикантите са по-немузикални от аудиторията си...
- Simonov
- има известен опит
Ето и моето мнение.
Много лесно се различават.
1. Напиваш се вечерта, ама добре се напиваш.
2. Правиш всичко възможно да имаш махмурлук на другия ден.
3. Субуждаш се и естествено те цепи главата и ти е гадно.
4. Пускаш си някаква музика на mp3-ки и ако започн да ти става още по гадно докато слушаш значи не ти харесва.
5. Сега отиваш до CD-то и си пускаш някакъв диск. Ако музиката не те дразни и не ти подсилва главоболието, значи правиш разлика между mp3 и оригинално CD
Забележка:
музиката която слушаш трябва да ти допада.

Много лесно се различават.
1. Напиваш се вечерта, ама добре се напиваш.
2. Правиш всичко възможно да имаш махмурлук на другия ден.
3. Субуждаш се и естествено те цепи главата и ти е гадно.
4. Пускаш си някаква музика на mp3-ки и ако започн да ти става още по гадно докато слушаш значи не ти харесва.
5. Сега отиваш до CD-то и си пускаш някакъв диск. Ако музиката не те дразни и не ти подсилва главоболието, значи правиш разлика между mp3 и оригинално CD
Забележка:
музиката която слушаш трябва да ти допада.