как да различа мп3 от истинското аудио?

Съобщение
Автор
Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Evelina Milusheva »

Има нещо вярно, но мп3 според мен стават само ако са над 256 битрейт.
Иначе и аз не бях се заслушвала, но на готина система лъсва компресията. Основното за мен, като показател, е липсата на сцена при мп3. А слушайки уейв, дори на смотани спийкърз си личи.
lyrical hardcore

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

Re: mp3

#17 Мнение от DLS »

Lampionov написа:... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото.
Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3....като се сетя колко иначе хубави албуми имам, в които напълно без нужда са коригирали вокалите(добавени високи), замазани фрагменти, недобро миксиране и т.н
Странното е че дори някой албуми претендиращи за аудиофилски си имат такива ''екстри''.
В началото мислех, че е от системата ми, но като чух на още 5-6 места
същото(на качествена техника разбира се).....

Jenevus

#18 Мнение от Jenevus »

DLS написа:
Lampionov написа:... А може и самия оригинален диск да не е продуциран добре в студиото.
Мен лично такива макар и оригинални дискове ме дразнят много повече от добре направено мп3....
Тогава чуй тези кофти оригинални дискове, като "добре направени" mp3-ки, а mp3-те които те дразнят по-малко от cda сравни с оригиналния сорс. А, че има не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината.

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Evelina Milusheva »

Jenevus написа:...не добре записани или напудрени албуми - има, но за съжаление те са най-голямото приближение до истината.
Нормално, така или иначе мп3-тата са направени от тях...резултата е потресуещ :evil:
lyrical hardcore

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от DLS »

Че защо? Мп3 от качествен запис би дразнило слуха много повече отколкото такова от некачествен... Може и на психологична основа да е но ако приемеш добрия запис за референтен ще очакваш много повече от производното му Мп3 отколкото ако сравняваш недобър запис > Мп3 rip

Anchoret

#21 Мнение от Anchoret »

Хайде и аз да се обадя, където не ми е работа.
Ако човек има възможност да сравни оригиналния запис с някакво неясно как генерирано копие, то се предполага, че той в този момент разполага и с двете. Откъдето следва, че може да се сдобие без особени усилия с добро копие на оригинала.
Според мен въпросът, който се обсъжда тук, би трябвало да се тълкува така: "Попадна ми албум, не познавам изпълнителя, не съм го слушал друг път, има ли начин да проверя дали това качество е задоволително, или оригиналното е много по-добро и трябва да го търся от другаде?"
Защото в някои случаи мелодията се харесва, а музикантите са по-немузикални от аудиторията си...

Teodora Todorova

#22 Мнение от Teodora Todorova »

По плътността на възпроизвежданите детайли, по динамиката им и по влиянието им върху тъпанчетата и наличието или липсата на главоболие след продължително слушане без значение нивото на силата на звука.

Teodora Todorova

#23 Мнение от Teodora Todorova »

И по формата на детайлите... Ако си фен на дадена група и знаеш колко голямо внимание обръщат на детайлите, попадне ли ти тяхна мп3-ка, би трябвало да усетиш една липса. Липса просто..няма друга дума за това :)
ПС: Ест. ако говорим за акустични записи.. горното е безсмислено :lol:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#24 Мнение от Simonov »

Ето и моето мнение.
Много лесно се различават.

1. Напиваш се вечерта, ама добре се напиваш.
2. Правиш всичко възможно да имаш махмурлук на другия ден.
3. Субуждаш се и естествено те цепи главата и ти е гадно.
4. Пускаш си някаква музика на mp3-ки и ако започн да ти става още по гадно докато слушаш значи не ти харесва.
5. Сега отиваш до CD-то и си пускаш някакъв диск. Ако музиката не те дразни и не ти подсилва главоболието, значи правиш разлика между mp3 и оригинално CD

Забележка:
музиката която слушаш трябва да ти допада.

:D :D :D :D
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”