Помощ при избор на HiFi система

Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Помощ при избор на HiFi система

#16 Мнение от Rumen Suvandjiev »

nikola написа:...Всякакви мнения и предложения ще са ми от полза!!!! ....
Ами вслушай се в тях бе, човече.
Ето - и Simonov, и Crossblade, и Kirolov те насочват към нещо, за което няма да съжаляваш.
Ако на първи етап вземеш ресивър и две колони, нито ще можеш да слушаш музика като хората, нито ще слушаш 5+1, т.е. комбинацията е безкрайно неудачна.
Ако искаш да слушаш музика, вземи си СТЕРЕО (това значи двуканален) усилвател и чифт озвучителни тела. За 2000 лева общо аз бих взел колони за 1300-1400 лева и усилвател за останалите 600-700. Варианти има колкото искаш, независимо дали ще се спреш на чисто нови, втора ръка или поръчкови изделия.
После спокойно можеш да допълниш системата с ресивър от какъвто поискаш клас, център, задни и т.н.
Е, ако искаш само кино вече е ясно...

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Demiurg »

... и като се хвърляте по тия марки - Денон, та Денон. То няма лошо, ама не и онова Денонче от твоя линк. Тука гледай за Денон, онова другото са играчки:
http://www.denon-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=25
:lol:

А за колони - лично моите са правени във форума. За парите, които бях приготвил, не можах да чуя по- добри по магазините.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Kiril Kirilov »

Интересен текст сред хвалбите от линка :

High-grade 50-diameter volume control for superior sound quality

:smt119

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Nanko Rusev »

Neon_Knight написа:А не мислиш ли, че авторските, правени вкъщи озвучителни системи, коментирани в този сайт са наистина най-добрите? Ако прочетеш малко ще разбереш, че наистина е така. Защо не купиш тях?
Защо се хвърляш на комерсиални изгъзици. Те не свирят:)
Всъщност ще го разбере като чуе такива, а не като чете :lol:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Nanko Rusev »

nikola написа:
А аз си мисля че за 2к може да се закупят чифт високочувстителни тела + 3-4-5w за тях. Няма да е върха на сладоледа, но пак ще е няколко светлинни години над това към което автора на темата се насочваше вначалото.
И откъде това!? Кой ще ми ги направи?
Здравей. Пример:

http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=5037

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Borislav Stankov »

http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... cle&sid=75
Виж и това също.
За усилвател може да погледнеш темата:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... opic&t=564
ако предпочиташ транзистор или
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... opic&t=979
при желание за лампа при втория вариант обаче ще ти трябват по-чувствителни колони, защото ламповия, който ти предлагам е с по-малка мощност - примерно тези http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=5037

Който и от давата усилвателя да избереш няма да сбъркаш свирят невероятно. Притежавам ги и двата и уверено мога да заявя, че са супер класни.
DoGC лично го сборих с един "млечен продукт"-DENON :) за 1000 лв разликата беше потресаваща в полза на DoGC разбира се.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Nanko Rusev »

Ако си си ги купил - честито... следващия път по-хубави.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Nanko Rusev »

Аз по-нагоре те насочих вече. Това че питаш за съвет тук а не слушаш общото мнение си е изцяло твое решение (и проблем) :wink:

Аватар
mano
има опит
има опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от mano »

Никола,
няма универсално решение, т.е. не очаквай тука, или където и да било ти да попиташ "кой колони да си взема за 2000лв" и да получиш еднозначен отговор, едни колони се харесват на един, други на друг, едни колони са подходящи за даден стил музика, други са по-добри за кино и т.н.
ако искаш наистина мнението на хората тук - направи си ги сам колоните, така ще можеш да ди го донастроиш както на теб ти харесва. Ако не можеш сам, има доста хора из форума които биха ти помогнали с направата, цената изобщо няма да е ниска но резултата ще си струва - повярвай ми.
ако пък така или иначе си решил да си взимаш купешки(колони и усилвател), пак иди и ги слушай преди да ги вземеш, няма кой да ти даде готови решения, но само ще си дадеш парите за сравнително лош резултат, фирмите на са това което бяха преди 15-20г , те наливат пари само за реклама и дизайн, а качесвтвото ... кой го интереусва.

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Evelina Milusheva »

Nanko Rusev, Crossblade написа:
Neon_Knight написа:А не мислиш ли, че авторските, правени вкъщи озвучителни системи, коментирани в този сайт са наистина най-добрите? Ако прочетеш малко ще разбереш, че наистина е така. Защо не купиш тях?
Защо се хвърляш на комерсиални изгъзици. Те не свирят:)
Всъщност ще го разбере като чуе такива, а не като чете :lol:
Това щях да му кажа и аз - не се доверявай на очите, като четеш, а на ушите, като слушаш. Един път стига :) и може даже да се откажеш от сателити за съраунда :)
lyrical hardcore

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Kiril Kirilov »

Evelina Milusheva написа:...
Това щях да му кажа и аз - не се доверявай на очите, като четеш, а на ушите, като слушаш. Един път стига :) и може даже да се откажеш от сателити за съраунда :)
Аз като му казах да си върже очите и да се довери сляпо на Техно-инситуциите или хора от форума, това имах предвид точно:
Вързани очи, но не уши...

Но сега отново ще отбележа с тъга: Младежо, зациклил си да гледаш каталози по сайтове и магазини и изобщо не четеш какво пише тук:

Т.е.: вързал си си очите много рано! Това се прави само когато ще слушаш.
На мен ми се струва, че ще си избереш "колонки" на външен вид много скоро и после ще питаш пак в някой форум за мение, както и (дано греша) защо звучат толкова "странно"...и дали не може да се направи нещо...
Това ще е още един път платен данък глупост в аудиото. Но няма как да се убедиш струва ми се, след като толкова единомислени постове не можаха да те накарат да осъзнаеш елементарното: "Довери се!"
Довери се, защото не си компетентен, в което няма нищо срамно.
По-лошо би било ако е това което ме съмнява: Недоверието ти...

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”