Говорител - Помощ - Identification

Съобщение
Автор
Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#16 Мнение от Audiomaster »

skip написа:
Audiomaster написа:Говорителите са чешки, ползвал съм такива в малки колонки за едно заведение и звучат много прилично, естествено малко съм ги променил :)
Ако е възможно да споделиш в какво се състои промяната защото и моята идея е малки колонки ' компютърен тип ' но под компютърен нямам в предвид комерсялното понятие , ако може по скоро към кутийка да ме насочиш ..:wink:
Ами леко понижих резонансната честота, като запазих пълния качествен фактор(дори малко го понамалих) чрез увеличаване на вътрешните активни загуби в материала на окачването и мембраната, естествено с цената на леко понижаване на SPL, но едва доловимо. Той и без това си бе малко по-чувствителен, тъкмо си пасна с високочестотния. Разширих му малко честотния обхват и откъм вискоките и се получи доста приличен драйвер. Иначе Qt му бе малко висок и имаше малко бумтящ бас, но след интервенцията всичко си дойде на място. Нямаше време да се настройва кутията, та се наложи да се настройва говорителя :), макар че се прави обратното - по данни на високоговорителя да се изчисли кутията. Е, тука можем и двете :lol: . В общи линии това е. А да, акустичното оформление беше фазоинвертор с обем около 12-15 л. Но вече не се сещам в подробности, съжалявам. Иначе на по-качествените проекти си имаме архив, но това си е комерсиално отвсякъде, все пак и ние трябва да се издържаме някак :)
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Anatoli Angelov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Anatoli Angelov »

Благодаря на всички за помоща и информацията сега понеже нямам условия за замерване на говорителя ще експериментирам с кутията :) Отново БЛАГОДАРЯ на всички (честно... не мислех че толкова хора ще се отзоват :oops: :smt102 ) the rest is up to me ;]

:smt041 :smt035 :supz:
Поздрави !
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”