Софтуер за чертаене на схеми

Съобщение
Автор
Zmej

#16 Мнение от Zmej »

To си е повече до библиотеки (поне при мен) - след като сума години си правил собствени с нещата, които ти трябват, за чий дедов му е на човек да си го набива наново?

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от guitman »

Daniel Petrov написа:Знам колко са, ама аз правя само аудио, за какво ми е някакъв безумен софт?
Междувпрочем Тангото добре се справя с многослойни платки, аз обаче много рядко правя двуслойки, така, че...
Съгласен съм с теб. Аз правя платки на protel и eagle но когато правя аудио платка, я правя еднослойна на eagle. По собствени наблюдения съм стигнал до извода че еднослойните платки са по защитени от смущения, дори и без полигони за екраниране. Колкото до полигоните, те в повечето случаи влошават нещата.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Daniel Petrov »

Змея е прав, опира до това, че съм създал собствени библиотеки с много компоненти за изминалите 15 години откак търкалям тангото.
Мога да работя и с протел, ама за чий ми е?
За да почвам всичко наново ли?
Не си струва, времето, което ми отнема проектирането на някаква платка с Тангото е по малко отколкото това с Протела... и това не опира до по голямата рутина с едното...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от guitman »

за eagle задържаш control докато местиш с мишката но не съм сигурен дали не си го настроих в options>>assign.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от guitman »

Ами аз съм с Eagle 4.11 и като държа натиснат ctrl, с движение на мишката, местя и областта от платката. Явно настройката си е по default защото я няма в assign.
Изображение[/url]

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от guitman »

Neon_Knight написа:Взех да се дразня от тази програма, как може да не се сетят за това супер елементарно нещо?
Защо мислиш че не са се сетили? При мен работи. Явно в новия Eagle са сменили клавишите. Чети хелпа.
Освен това ми кажи има ли възможност за ръчно редактиране на библиотеките както в Протел?
Има разбира се. Опъваш една от готовите библиотеки или си правиш нова собствена. После чети хилповете. Ако много се затрудняваш, питай какво те интересува, но в хелпа си пише всичко. Елементарно и лесно е. Eagle съвсем не е лоша програма.

a_panov

#26 Мнение от a_panov »

http://www.expresspcb.com/
Това е едно изцяло безплатно решение за чертаене на платки и схеми.

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Tisho »

a_panov написа:http://www.expresspcb.com/
Това е едно изцяло безплатно решение за чертаене на платки и схеми.
И много дървено... :roll:

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от Rado Penev »

Eagle наистина е много интуитивна програма.Има почти всички чаркове като готови библиотеки.
Засега карам на 4.16r1.Дойде време да правя платката - и се оказа че има проблемация :lol: Елементите са разместени (говоря за board view) и фрий версията не поддържа ръчно позициониране.
....
ПП:Мерси :D
Последно промяна от Rado Penev на Пет Ное 03, 2006 7:18 pm, променено общо 1 път.

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от guitman »

Разбира се че можеш да разполагаш свободно елементите но само в една ограничена зона 100x80mm в началото на координатната система.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”