Софтуер за чертаене на схеми
-
Zmej
-
guitman
- има опит

- Обратна връзка:
Съгласен съм с теб. Аз правя платки на protel и eagle но когато правя аудио платка, я правя еднослойна на eagle. По собствени наблюдения съм стигнал до извода че еднослойните платки са по защитени от смущения, дори и без полигони за екраниране. Колкото до полигоните, те в повечето случаи влошават нещата.Daniel Petrov написа:Знам колко са, ама аз правя само аудио, за какво ми е някакъв безумен софт?
Междувпрочем Тангото добре се справя с многослойни платки, аз обаче много рядко правя двуслойки, така, че...
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Змея е прав, опира до това, че съм създал собствени библиотеки с много компоненти за изминалите 15 години откак търкалям тангото.
Мога да работя и с протел, ама за чий ми е?
За да почвам всичко наново ли?
Не си струва, времето, което ми отнема проектирането на някаква платка с Тангото е по малко отколкото това с Протела... и това не опира до по голямата рутина с едното...
Мога да работя и с протел, ама за чий ми е?
За да почвам всичко наново ли?
Не си струва, времето, което ми отнема проектирането на някаква платка с Тангото е по малко отколкото това с Протела... и това не опира до по голямата рутина с едното...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
guitman
- има опит

- Обратна връзка:
Защо мислиш че не са се сетили? При мен работи. Явно в новия Eagle са сменили клавишите. Чети хелпа.Neon_Knight написа:Взех да се дразня от тази програма, как може да не се сетят за това супер елементарно нещо?
Има разбира се. Опъваш една от готовите библиотеки или си правиш нова собствена. После чети хилповете. Ако много се затрудняваш, питай какво те интересува, но в хелпа си пише всичко. Елементарно и лесно е. Eagle съвсем не е лоша програма.Освен това ми кажи има ли възможност за ръчно редактиране на библиотеките както в Протел?
-
a_panov
http://www.expresspcb.com/
Това е едно изцяло безплатно решение за чертаене на платки и схеми.
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
И много дървено...a_panov написа:http://www.expresspcb.com/
-
Rado Penev
- има опит

- Обратна връзка:
Eagle наистина е много интуитивна програма.Има почти всички чаркове като готови библиотеки.
Засега карам на 4.16r1.Дойде време да правя платката - и се оказа че има проблемация
Елементите са разместени (говоря за board view) и фрий версията не поддържа ръчно позициониране.
....
ПП:Мерси
Засега карам на 4.16r1.Дойде време да правя платката - и се оказа че има проблемация
....
ПП:Мерси
Последно промяна от Rado Penev на Пет Ное 03, 2006 7:18 pm, променено общо 1 път.