АКУСТИКА

Съобщение
Автор
Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivo_Hristev »

Май не правите разлика между акустична обработка и шумоизолация....

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от velinski »

Svi написа:На Стройкото видях един черен агломериран технически корк
Тоя черния корк е много хубав за акустична обработка, но има 2 доста гадни проблема с него - смърди страшно на изгоряло (буквално на пушек) и пуска малки черни боклуци, които се сипят от всякъде в продължение на месеци.

Иначе стои страшно красиво, въпреки че е измислен да се шпаклова отгоре. Едната му страна е по-шуплеста, другата по-гладка.

Имам една стена с такъв и почти се отмириса, но в първите седмици след слагането направо се замайвах :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Evlampi

#18 Мнение от Evlampi »

Добре де ... ако не се щпаклова ... а се налепят тапети отгоре... пак ли се губи ефекта ?

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Evlampi написа:Добре де ... ако не се щпаклова ... а се налепят тапети отгоре... пак ли се губи ефекта ?
Да

Маниакален тип

#20 Мнение от Маниакален тип »

Svi написа:Като гледам основните видове корк са два - декоративен, с по-хубав външен вид и технически - по-евтин. Има всякакви видове стенни и подови облицовки, но са с дебелина 2-5 мм и не знам какъв ефект ще има от такъв тънък слой.
На Стройкото видях един черен агломериран технически корк - с дебелина 10 и 20 мм, човекът даже ми показа някаква графика със звукопоглъщането при различни честоти. Според него може да се лепи по стените и да се шпаклова, както се прави със стиропор и фибран например. Ще се събера още малко информация и може да се пробвам с една стена в къщи.
Имат магазини на Раковски и Оборище (София), "Коркова къща"
Моля, включи в събирането на информация евентуален адрес в Пловдив :-)

Маниакален тип

AURALEX

#21 Мнение от Маниакален тип »

То който търси намира...
Оказа се, че дистрибутори на AURALEX, които могат да ми изработят проект за акустична обработка и да го изпълнят се намира на 500 м. в махалата....
Погледнах им панелите и онемях от кеф - красота!
В студийната им стаичка, обработена с тях, направо не можеш да си чуеш гласа :-)

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: AURALEX

#23 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Иво написа: В студийната им стаичка, обработена с тях, направо не можеш да си чуеш гласа :-)
:smt018

rudiem

#24 Мнение от rudiem »

Иво написа:В студийната им стаичка, обработена с тях, направо не можеш да си чуеш гласа :-)
И как тогава ще слушаш музика?!

Маниакален тип

#25 Мнение от Маниакален тип »

rudiem написа:
Иво написа:В студийната им стаичка, обработена с тях, направо не можеш да си чуеш гласа :-)
... така както обикновено си свикнал да го чуваш ....

Teodora Todorova

#26 Мнение от Teodora Todorova »

Иво написа:
rudiem написа:
... така както обикновено си свикнал да го чуваш ....
Тука нещо изпуснах :roll:

Маниакален тип

#27 Мнение от Маниакален тип »

Много просто, това което всеки чува от гласа си е смесица от предаваните по костите и тъканите вибрации + отраженията от външната среда. Когато последните се редуцират в определена степен, крайната смес е различна и "необичайна." Същото като да си чуеш за пръв път гласа на запис - "не е моя" :-)

Маниакален тип

#29 Мнение от Маниакален тип »

A бе прав си, прочетох в каталога на тези АУРАЛЕКС че си правят нещата с процент незатихване при различните видове музикални жанрове, защото придава допълнителна топлота и цвят...

madsnake

#30 Мнение от madsnake »

най-готиното е, че мнението ми което беше изтрито си беше напълно по темата, явно тук не може да има начинаещи. Всички са родени научени. Ясно ми е, че след това мнение ще следва бан. Благодаря Ви за вниманието, аз не съм достоен дори да чета вашите произведения на изкуството. Прощавайте.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”