Yamaha or Pioneer

Съобщение
Автор
bezobraznia

МНОГО критично мнение :(

#16 Мнение от bezobraznia »

Започвам това мнение с риск да бъда порицан...
Хм... Много глупости се изписаха по-горе...
Първата ми забележка- ТНХ, относно мнението на Анакин, 4е е некултурно и грозно ... ами на първо място виж си ти културата: Пишеш със латински символи, като това изрично е забранено във правата на форума, а и от обща култура се знае, че с латински се пише само ако нямаш кирилица и се извиниш или другият вариант е (но пак нежелателен) администратора на форума да го прави...
А и НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ЗАПОЗНАТ С ИНТЕРНЕТ ЕТИКЕТА, НО С ГОЛЕМИ БУКВИ СЕ ПИШЕ ИЛИ ДА СЕ ПОДЧЕРТАЕ НЕЩО В ТЕКСТА ИЛИ ПРОСТО РЕСПЕКТИВНО НА РАЗГОВОРИТЕ НА ЖИВО СЕ "ВИКА" ...
Аз не намирам много стойностни неща в твоят отговор, така че за човек като мен, който прекарва много голяма част пред компютъра си, ти просто ми "наду ушите" :evil: а май не си много малък за да си позволяваш предните неща.... но да премина към съществената част - по въпроса на самата тема...
Hoby, НЕ МОЖЕШ да твърдиш, че Jamo са добри тонколони само защото ти вече си си купил такива, а от чиста "българщина" ей така да не се чувстваш "прекаран" ... а и основанието ти е много смешно и несъдържателно - щото били тествани в акустична камера ... Пък и модели с голяма ценова разлика на Jamo - колкото щеш... не може да се сравнява техника от 500 и 5000 USD...
След като си мислиш, че звука на Jamo ще е по-добър от "разните самоделки" ще е по-добър, то най-учтиво те каня да видиш как моите хорнички, които чифт-а (без труда) ми струват не повече от 50 лева буквално "ще отнесат" твоите колонки, а и смея да твърдя, че и на външен вид ще ги докарам по-добре... само дето SPL-a им е доста нисък... а ако искаш по-висок, то ела да чуеш Пайпките ми ... или защото ти е по-наблизо отиди на гости на Progressor ... или направо при Alnico да те отнесе с хорните си ... но това буквално вече...
Даааа, ще кажеш ... ами те са по-различна конструкция ... че тогава иди при Dman отй пък от своя страна да ти покаже какво е звук в двулентово тяло ... с убиийствено присъствено 3D...
А накрая знам ще се оправдаеш - ами то това са колони от по-висок клас ... ЕМИ НАЛИ ТОЧНО ЗА ТОВА ГОВОРЯ...!!! Че самите материали не са толкова скъпи при нашите конструкции, колкото труда хвърлен по тях ... а и защо след като не си съгласен със мненията относно DIY за тонколони четеш в този форум, който е точно за това?! питам се аз... ТУК Е МЯСТО НЕ САМО ДА ПОЛУЧАВАШ АМИ И ДА ДАВАШ!!!
По-горе audioman ти обясни за самоделките, а предложение имаше и от widowmaker за направата на усилвател....
ДА ГИ БЕШЕ ПОСЛУШАЛ А? ... а относно конкретния въпрос за избора , който след покупката вече не е толкова важен, да отговоря...
Yamaha-та ще ти даде - рязкост и твърдост на музиката, а и за съжаление (и е нормално) много "метален" отенък на звука... хм а Pioneer-a - и толкова няма да даде... това е с моя отговор...

gps

#17 Мнение от gps »

мнението ми за много видове говорители и тонколони е повлияно от това че са ми ги носили за ремонт-разглобявал съм ги основно и съм се разочаровал от ниското качество на изпълнение.как ще реагирате ако в 3-лентови тонколони за 300-400 лв откриете че :1. вч е или пиезоговорител или смешен 3 см вг с конусовидна хартиена мембрана 2.сч е 3-5 см нещастно малко говорителче 3.филтри и на двата няма ,има по едно кондензаторче което при по-голямо натоварване просто гърми като пиратка 4.нч е с 7-8 см магнит и 1" звукова бобина което означава че повече от 30-40 W от него не може да се изцеди 5.никакъв помен от вата или друг демпфащ материал в кутията няма 6.проводниците свързващи говорителите са 0,2-0,3 mm диаметър . от 20 и повече години водещи фирми (като Vifa например ) използват профилни проводници за вс. видове качествени говорители и ферофлуид за вч. си модели .когато през 2005 г. тези неща липсват в говорителите на уж маркови производители ясно е че това е ширпотреба. впрочем не бих се изненадал ако видя кит.говорители с соев сос в магнитите(на цвят е като ферофлуида)-така копията на маркови говорители ще са съвсем като истински :D :D :D ........ всички тези неща ме насочиха към DIY -проектите и конкретно към bgaudio .вероятно мнението ми е малко едностранчиво защото първо гледам КАК е направена една тонколона (или как е конструиран един говорител) и после СЛУШАМ как свирят .

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Anakin »

еми приятелю предполагам че от предното ми мнение знаеш че те подкрепям :D аз като си правих суба в магазина говорих с шефа и той ми обясни ако искаш за почти същите пари начи имам суб за 300лв и можоше да зема активно жамо за 200лв което като му видях драйверчето ми стана лошо шефа на магаина казва това жамо не може да искара повече от 30в о то с родилни мъки демек не може за чувствителност да не говорим пак да казвам ли че лентата започва от 100хз това е за 200лв според мене това повече от 100лв заедно с усилватела и говорителя и кутията и марката не бих дал просто какво да говорим
ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КОПУВАЙТЕ (100Hz 20-30W)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”