Хм... Много глупости се изписаха по-горе...
Първата ми забележка- ТНХ, относно мнението на Анакин, 4е е некултурно и грозно ... ами на първо място виж си ти културата: Пишеш със латински символи, като това изрично е забранено във правата на форума, а и от обща култура се знае, че с латински се пише само ако нямаш кирилица и се извиниш или другият вариант е (но пак нежелателен) администратора на форума да го прави...
А и НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ЗАПОЗНАТ С ИНТЕРНЕТ ЕТИКЕТА, НО С ГОЛЕМИ БУКВИ СЕ ПИШЕ ИЛИ ДА СЕ ПОДЧЕРТАЕ НЕЩО В ТЕКСТА ИЛИ ПРОСТО РЕСПЕКТИВНО НА РАЗГОВОРИТЕ НА ЖИВО СЕ "ВИКА" ...
Аз не намирам много стойностни неща в твоят отговор, така че за човек като мен, който прекарва много голяма част пред компютъра си, ти просто ми "наду ушите"
Hoby, НЕ МОЖЕШ да твърдиш, че Jamo са добри тонколони само защото ти вече си си купил такива, а от чиста "българщина" ей така да не се чувстваш "прекаран" ... а и основанието ти е много смешно и несъдържателно - щото били тествани в акустична камера ... Пък и модели с голяма ценова разлика на Jamo - колкото щеш... не може да се сравнява техника от 500 и 5000 USD...
След като си мислиш, че звука на Jamo ще е по-добър от "разните самоделки" ще е по-добър, то най-учтиво те каня да видиш как моите хорнички, които чифт-а (без труда) ми струват не повече от 50 лева буквално "ще отнесат" твоите колонки, а и смея да твърдя, че и на външен вид ще ги докарам по-добре... само дето SPL-a им е доста нисък... а ако искаш по-висок, то ела да чуеш Пайпките ми ... или защото ти е по-наблизо отиди на гости на Progressor ... или направо при Alnico да те отнесе с хорните си ... но това буквално вече...
Даааа, ще кажеш ... ами те са по-различна конструкция ... че тогава иди при Dman отй пък от своя страна да ти покаже какво е звук в двулентово тяло ... с убиийствено присъствено 3D...
А накрая знам ще се оправдаеш - ами то това са колони от по-висок клас ... ЕМИ НАЛИ ТОЧНО ЗА ТОВА ГОВОРЯ...!!! Че самите материали не са толкова скъпи при нашите конструкции, колкото труда хвърлен по тях ... а и защо след като не си съгласен със мненията относно DIY за тонколони четеш в този форум, който е точно за това?! питам се аз... ТУК Е МЯСТО НЕ САМО ДА ПОЛУЧАВАШ АМИ И ДА ДАВАШ!!!
По-горе audioman ти обясни за самоделките, а предложение имаше и от widowmaker за направата на усилвател....
ДА ГИ БЕШЕ ПОСЛУШАЛ А? ... а относно конкретния въпрос за избора , който след покупката вече не е толкова важен, да отговоря...
Yamaha-та ще ти даде - рязкост и твърдост на музиката, а и за съжаление (и е нормално) много "метален" отенък на звука... хм а Pioneer-a - и толкова няма да даде... това е с моя отговор...