Продавам Super Tweeter Fostex T500AmkII

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Продавам Super Tweeter Fostex T500AmkII

#16 Мнение от velinski »

Ники не можете да го подлъжете с марка и цена. Човекът слуша и вярва единствено на ушите си, за което много му се радвам :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Nanko Rusev »

Ако имах по-големият модел монитор на Fostex, щях да ги купя. Но за момента, не са ми в бюджета.

(ей този вляво)
Изображение

Съветвам ви да не си правите заключения за това как свири нещо по снимки и по това, че някой (не) го слуша :roll:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

Много ясно, че щом Ники не ги харесва, това не ги прави лоши туитъри. Просто не се връзват с неговите ОТ и с неговите разбирания. Аз също лично не харесвам хорнови драйвери, защото не понасям насочен звук. За момента номер 1 туитър за мен е електростатичният, номер 2 - куполният копринен. Не понасям лентови, пиезо и хорнови туитъри. Нито един високочестотен звук в природата не се образува по подобен (насочен и агресивен) начин. Перфектното за мен ОТ трябва да се губи, а не да чуваш, че именно то свири :|
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Nikolay Savov »

Велински,точно така.... музиката трябва да звучи естествено като в природата, без насоченост, агресивно поднасяне и натрапване. Въпреки това да възпроизведеме пълен гещалт на природното богатство е утопия ,а и не е нужно,защото не е естествено..... колкото и добра да е имитацията тя си остава имитация:)
Природата в своята цялост от усещания която ни дава не се ограничава само в звук. Има вятър,топлина,поглед,ухания с една дума уникално присъствие.Но една наистина добра система би извикала спомен за подобен букет от усещания и емоции ,но никога повика няма да се случва сега,а ще бъде един прекрасен сън:)
За това хубавата система в най-добрият случай ще звучи като покоя и потопяването в собственият си миров сън.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Nikolay Kolev »

Благодаря за добрите думи приятели. Пепи ми се обади да ме покани за прослушване на новият му високочестотен говорител. Пепи е слушал тези фостекси и той не е останал очарован. При първото ми пътуване към София ще ида да чуя на Пепи високочестотният, настроен съм мнооого положително за него :D
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#21 Мнение от Simonov »

velinski написа: Перфектното за мен ОТ трябва да се губи, а не да чуваш, че именно то свири :|
+1
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”