Съвет

Съобщение
Автор
Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivo_Hristev »

Дамата говори за ниски честоти - там корите за яйца са безполезни, а ватата трябва да е доста. Единственото което има смисъл в случая са bass traps. Най-елементарно можеш да пробваш с навита като цилиндър вата в ъглите ( мисля че имаше нещо подобно описано по статиите за домашно кино ).
Поздрави.

gps

#18 Мнение от gps »

mirilaj написа:Да, от моя скромен опит до сега съм стигнал до извода, че е ужасно да обереш високите с вати и темподобни, а тътенът да си остане и певците да фъфлят. По-добре да не слагаш нищо ако ще е така. Серго се изказа много компетентно. Най-добрата студийна кабина, която съм виждал беше със стени покрити с фазер, в който бяха пробити кръгли отвори с различна големина, а зад фазера имаше минерална вата. С това много се намалява времето на реверберация, а тембърът на инструментите остава сочен.
Иначе, мебели наистина.
Има гипскартон (гипсофазер) с фабрично пробити отвори с различен диаметър и хаотично разположени ,използват го за пана на дискотеки заведения кина и т н ,закрепва се на няколко сантиметра от стената( но не съм сигурен дали под него има вата).

Teodora Todorova

#19 Мнение от Teodora Todorova »

:D
Благодаря на всички!
Много полезни съвети, които ще са ми от голяма полза при преобразуването на помещението за слушане както на временното, така и на бъдещото твърдо определено за тази цел. За начало ще пробвам с bass traps и килим поне за половината помещение, тъй като то не е само за слушане -става дума за хола, който използвам и за спалня и за работа и мисля да го разделя (поне на площ не е малък) с пана.... ще си поиграя и с разместване на колоните.
Без експерименти няма да се размина. Ще ви пиша за резултатите, а може и снимки да постна.
До сега никой съсед не се е оплакал, но и не е това проблема, колкото и егоистично да звучи от моя страна. Основния проблем е че ще сменям жилището и не е желателно да му правя прекалено много аудиофилски инвестиции - едва ли следващия собственик ще е доволен да завари странни вати залепени по стените или ако заприлича на пъшкул както каза fagott ще е много интересно при продажбата... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Поздрави,
Freestate

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: съвет

#20 Мнение от Ivan Rachev »

fagott написа:...обърни колоните така, че високите да са на пода, ниските
отгоре...малко неаудиофилски, но пробвай, може и да ти хареса.
Сложи ги пред шкаф или секция и отдолу нещо меко.
alnico: :D след още един такъв "хайфистки" съвет и ставаш отново-
чете и пита :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

fagott

съвет

#21 Мнение от fagott »

...карай, ще гледам само картинки...

gps

#22 Мнение от gps »

alnico написа:
fagott написа:...обърни колоните така, че високите да са на пода, ниските
отгоре...малко неаудиофилски, но пробвай, може и да ти хареса.
Сложи ги пред шкаф или секция и отдолу нещо меко.
alnico: :D след още един такъв "хайфистки" съвет и ставаш отново-
чете и пита :wink:
Просто фагот е пропуснал да пише че при това разположение на колоните слушателя трябва да е на челна стойка :D и освен удоволствието от слушането в тая позиция има и по-интензивно оросяване на мозъка :wink: .Фагот-друг път преди да пишеш послушай малко музика по тоя начин и интензивното оросяване ще си каже думата :wink: :D

fagott

съвет

#23 Мнение от fagott »

... :o. Все пак разбирате от майтап, Sory!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Zografov »

fagott-e,въпросните колони всъщност са хорни... :twisted:
Т'ва да не е Тонакс - на където и да го въртиш,пак не свири :lol:
Изображение

Teodora Todorova

#25 Мнение от Teodora Todorova »

fagott написа:... :o. Все пак разбирате от майтап, Sory!
:mrgreen:
Разбираме всички от майтап. Те и gps, alnico & edgecrusher се шегуват :wink:
Поздрави на всички :mrgreen:
Freestate

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”