Freestate, хареса ми мнението ти относно смисъла за слушане на мр3-ки на работното място - да, наистина помага
Neon_Knight, a като си такъв голям разбирач на мр3-ките и слушаш перфектния Winmedia player + Fraunhofer IIS, случайно да си запознат със "оцветяването" на звука от Fraunhofer точно поради което е по-добър при звученето на ниски битрейти - няма равен направо (стига да не са ултраниски битрейти де - за тях има друг кодек)?! Само дето музиката тогава не е това която са създали изпълнителите... ей.. ама се навъдили едни слушатели... ц.ц.ц....
Riptor, да съм казал, че Blade е добър на ниски битрейти?! Точно обратното .. май

Velinski правилно отбеляза за FHG Radium, който според мен хич не е по-лош от Fraunhofer IIS... обаче за Xing си страшно прав - голяма боза е
Edgecrusher, именно този метод за който говориш се нарича: спектрален анализ ... Точно при Blade и високи компресий "има някой" дори към 18Khz... друг е въпроса че има ли компресия - динамиката я отпиши тотално, че и други показатели на музиката!
и лично мое мнение - ако искате да си "извадите тапите от ушите", както се изразяваше един мой приятел, то оставете всички глупости като EQ и подобни, ами си вземете качествен CD-Player и усилвател и се наслаждавайте...
ще го кажа може би за 10-ти път, но лично аз прослушвам мр3-ки единствено за да се запозная със дискографията на даден изпълнител
а музиката която ме интересува я слушам на Аудио СД-та.
Поздрави!