Multisim

Съобщение
Автор
Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Nikolay_Hristov »

Bojo написа:
Zmej написа: ...Резултатите между ЧИТАВО измерване и ЧИТАВА симулация (с точни модели, естествено) са много близки, практически еднакви - проверено...
И посоката на кабела ли хваща? А? А? А?
Аами ако се напишат и точните модели за каабелааа...
:D :D

Мултисим-а наистина не става за готини симулации....
:(

Zmej

#17 Мнение от Zmej »

Bojo написа:И посоката на кабела ли хваща? А? А? А?
Ами ако му вкараш точен модел на кабела, що да не го хване? :lol:

Бтв, ще ме хвърлиш в музиката - има там модели на линии с разпределени параметри, но май за точно такава симулация няма да стане... :roll:

А има и още нещо - измерването се припокрива със симулацията в доста голяма степен, ама една читава апаратура с претенции само с измерване не се прави, камо ли със симулации... Те просто дават една добра отправна точка... Просто в случая симулацията/измерването/слушането трябва да си вървят ръка за ръка... :!:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivo_Hristev »

Zmej написа:А има и още нещо - измерването се припокрива със симулацията в доста голяма степен, ама една читава апаратура с претенции само с измерване не се прави, камо ли със симулации... Те просто дават една добра отправна точка... Просто в случая симулацията/измерването/слушането трябва да си вървят ръка за ръка... :!:
That`s what I`m talkin`about! :)
Последно промяна от Ivo_Hristev на Пет Юни 17, 2005 3:50 pm, променено общо 2 пъти.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Bojo »

Змей, абсолютно прав си! Симулацията спестява много труд, а понякога и нерви. Аз от години ползвам EW и съм му голям почитател. Това дето го писах беше лека "забежка" - защото понякога се получават доста "странни" резултати - от недоглеждане, невнимание или от некоректни модели, но това не е основание да не се ползват тези програми.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”