Адаш, лошо ли се отразиха хипер туитерите на етерите,че така ги засили

При положение, че широколентовият (widerange) говорител има завал във високите и е необходима корекция, това е вярно.bat vanio написа:Има доста ВЧ драйвери,които стават за супертуитър...
Да, филтърът трябва да бъде единствено от първи ред, в противен случай ефектът се губи.Nikolay Savov написа: L-pad при този клас високочестотен не е за препоръчване, защото убива от динамиката и качеството на сигнала,който този говорител може да възпроизведе и, заради което плащаме тези пари:)
Иначе аз бих използвал филтър от първи ред - голям резистор и малки стойности кондензаторчета около 1.5;1мф ,като точните стойности се напасват по слух.
Какво разбираш под 'перфектен', че аз търся перфектен супертуитър за моята концепция от години? Силно насочена вълнова характеристика не ми се покрива от понятието 'перфектен'.bat vanio написа:Аз мисля,че който и да е супертуитър,особено от такъв клас,като въпросния,е перфектен...
Имам предвид,че дори да е перфектен по характеристики и конструкция,самото му интегриране към системата ще бъде неуспешно,ако се използва висок ред филтър.bat vanio написа:Аз мисля,че който и да е супертуитър,особено от такъв клас,като въпросния,е перфектен...но единствено сам за себе си![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта