Тестване на техниката ....
-
tubeamplifier
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Тестване на техниката ....
Един въпрос - на каква музика си тествате техниката.
Коя музика и/или музикален жанр ,или инструмент съдържа в своето жвучене "всички" окраски на звука ,та да е достатъчно показателен за качественото звучене на нещата които творите / твориме.
"Моето мнение" ,е че Българската народна гайда съдържа в своето звучене всички хармоници от чуваемия звуков обхват и е достатъчно показателен източник - па макар и записан на ЦД - за едно прослушване и окачествяване на дадена система.
Моля за мнения.
Коя музика и/или музикален жанр ,или инструмент съдържа в своето жвучене "всички" окраски на звука ,та да е достатъчно показателен за качественото звучене на нещата които творите / твориме.
"Моето мнение" ,е че Българската народна гайда съдържа в своето звучене всички хармоници от чуваемия звуков обхват и е достатъчно показателен източник - па макар и записан на ЦД - за едно прослушване и окачествяване на дадена система.
Моля за мнения.
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Тестване на техниката ....
За тестване на система ти трябва и вокал.Гайдата е добра но само частично,с нея не можеш изцяло да прецениш динамиката.Гайдата е със спесифичен тембър и може да те заблуди,липсват и нюанси от дълбочината и плътноста на звука.Няма достатъчно изразени височини а за ниски да не говорим!При тия обстоятелства не е подходяща за цялостен и пълен тест!При тестване не е желателно да се ползва само един вид музика/жанр/а разнообразно подбрани и оркестрово богати произведения.Също така трябва да се ползват и записи на индивидуални инструменти както и задължително вокал.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Техника може да се тества с абсолютно всеки добре записан акустичен инструмент, който познаваме добре в изпълнение на живо. Ако никога не си стъпвал на жив концерт и нямаш идея как звучи жив инструмент, няма да имаш никаква база за сравнение.
Иначе за пълен честотен спектър за мен най-добрата комбинация е пиано трио (пиано, контрабас, перкусии) + саксофон или китара + вокал. За тестване на комплексни динамици - опера (най-добре с два гласа) или голям симфоничен оркестър или орган/акордеон.
Но пак казвам - най-важният репер е живият звук. Ако не ходиш на концерти, каквото и да тестваш ще е субективно.
Иначе за пълен честотен спектър за мен най-добрата комбинация е пиано трио (пиано, контрабас, перкусии) + саксофон или китара + вокал. За тестване на комплексни динамици - опера (най-добре с два гласа) или голям симфоничен оркестър или орган/акордеон.
Но пак казвам - най-важният репер е живият звук. Ако не ходиш на концерти, каквото и да тестваш ще е субективно.
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Както казва Велински, най-важно е да знаеш как звучи музиката на живо за да имаш база за сравнение.
Аз лично си пускам Yello когато искам да чуя дадена система.
Аз лично си пускам Yello когато искам да чуя дадена система.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Според мен по-въщественото е не честотното възпроизвеждане а сцената която се получава.
Аз пробвам на звучене с VDGG (Present Диск 1 например, сакса е страшно отчетлив), някой акустични джазови пиеси и нещо с преобладаващи вокали (например Леонард Коен). За динамика според мен е показателно как ще се възпроизведе Brain Salad Surgery на ELP.
Аз пробвам на звучене с VDGG (Present Диск 1 например, сакса е страшно отчетлив), някой акустични джазови пиеси и нещо с преобладаващи вокали (например Леонард Коен). За динамика според мен е показателно как ще се възпроизведе Brain Salad Surgery на ELP.
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
И сцената, и честотният баланс са важни ИМО
При лош баланс в АЧХ (тежък басов затворен звук с баланс надолу или "лек" дразнещ звук без тяло на инструментите при баланс нагоре) или "рошаво" АЧХ с пикове и падове, могат да се получат много грозни дефекти в тембъра инструментите или вокалите, а могат да се получат и приятни за ухото повдигания на "музикални" честоти. ТОТО2 е положението малко. Няма риск, ако се гони плоска АЧХ, но не и за сметка на сцена, динамика и контрол. Въобще напасването е трудна задача и човек трябва да знае предварително какъв звук търси, а не просто да ръчка докато кочината свирне някакси
При лош баланс в АЧХ (тежък басов затворен звук с баланс надолу или "лек" дразнещ звук без тяло на инструментите при баланс нагоре) или "рошаво" АЧХ с пикове и падове, могат да се получат много грозни дефекти в тембъра инструментите или вокалите, а могат да се получат и приятни за ухото повдигания на "музикални" честоти. ТОТО2 е положението малко. Няма риск, ако се гони плоска АЧХ, но не и за сметка на сцена, динамика и контрол. Въобще напасването е трудна задача и човек трябва да знае предварително какъв звук търси, а не просто да ръчка докато кочината свирне някакси
- haralanov
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
При това човек задължително трябва да чуе различните инструменти в различна акустична среда (малка стая, камерна зала, голяма зала, на открито) и най-важното - от различни разстояния, тъй като спектралния баланс се променя коренно в зависимост от дистанцията. Иначе нищо не може да се прецени обективно.Borislav Stankov написа:Както казва Велински, най-важно е да знаеш как звучи музиката на живо за да имаш база за сравнение .
-
Trus
- чете и пита

- Обратна връзка:
Привет. Лично аз предпочитам Dire Straits, Pink Floyd, класика и джаз, когато искам да чуя някой аудио компонент или система. поздрави
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Гайдата не стига. Трябва и тупан!
tubeamplifier, печелиш жълтата фанелка за виц на деня!
tubeamplifier, печелиш жълтата фанелка за виц на деня!