Големият адронен ускорител на ЦЕРН, утре 10.09

Съобщение
Автор
Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#46 Мнение от haralanov »

I-now написа:всичко което знае човек е било ПРОЧЕТЕНО НЯКЪДЕ. Включвам всички четящи и пишещи тук.
Автоматично печелиш наградата "Заблудено пиле на годината".

Единствената рецепта за лечение е: главата силно в бордюра. За по-ефикасно лечение, процедурата трябва да се повтори поне 3 пъти.

Georgi_Ivanov

#48 Мнение от Georgi_Ivanov »

haralanov написа:
Единствената рецепта за лечение е: главата силно в бордюра. За по-ефикасно лечение, процедурата трябва да се повтори поне 3 пъти.
[smilie=to funny.gif]

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#49 Мнение от Lozanov »

I-now написа: Ами не знам всичко, само знам, че напоследък учените им стана навик да опровергават разни фундаментални теории.

Веселбата е, че има един учен който опровергава собствените си теории, с което бърка в здравето на доста свои колеги, които живеят на гърба на тези теории, но същевремено с това същият е открил доста нови неща. В интерес на истината ако Церн успее и въпросният учен пак не си получи нобеловата награда ще бъде жалко.
Същевремено да се каже че вече всичко е написано е признак на нежелание за развитие.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#50 Мнение от Dimitar Atanasov »

I-now написа: Твърди се , че светлината от слънцето идва до нашата планета за около осем минути. Кой от вас го вярва това? Ако има такъв , нека да "вдигне ръка". После ще продължим.
Аз съм такъв, макар че това не е напълно вярно, защто Слънцето изхвърля една камара неща, които стигат до Земята и за доста по-голямо време, например около 2 дни.
Макар, че може да ме причислиш към заблудените учени все пак можеш да допуснеш, че има хора които знаят какво говорят.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#51 Мнение от VITAN »

Основата на съвременната физика:
Изображение
Въпреки, че Айнщайн проговаря чак на 7 години и по образование не е физик, е казал нещо ценно:

Искат да му намерят асистент в знак на признателност и го питат:
- Какъв да бъде асистента? Той отговаря:
- Умен и работлив.
- А ако не намерим такъв?
- Умен и мързелив.
- Ами ако и такъв не намерим?
- Глупав и мързелив.
- А защо не глупав и работлив?
- В никакъв случай !!

Колкото до откритията, пробивни технологии за обикновените хора "ония" имат сметка да пускат само след големи световни катаклизми, когато богатите стават още по-богати, а бедните още по-бедни (и междувременно олекнали откъм имущество). Ето патента на АйТиТи за термоядрен синтез ("Изгубените открития") е изтекъл, но продължаваме яко с въглеродните емисии.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#52 Мнение от Anakin »

Аз искам да питам какво мислите за свръхсветлинна скорост.Питам защото преподавателят ми по физика в университета ми каза,че нищо не може да пристигне преди информацията това всъщонст е основата на съвременната ни физика до някъде и има доста логика в това според мен,а именно как едно нещо може да е там ако де факто няма информация,че то е пристигнало в случая тази информация е светлината.А иначе това ми го каза като го попитах за скоростта на фотона,защото ако си спомнте в немски университет ускориха фотона "до скорост над светлината" а и то е малко условно но въпреки това.Смятате ли че е възможно въобще.И не граничи ли това с дематериализиране и отново материализиране в друго пространство и време,ако говорим за изминаване на разстояние със скорост над светлинната.

Georgi_Ivanov

#53 Мнение от Georgi_Ivanov »

А ти, какво мислиш за отрицателната маса :)

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#54 Мнение от Dimitar Atanasov »

С отрицателната маса е малко по-проблемно, ама скорости над тази светлината не са нещо невероятно. Не знам за кой университет става въпрос и какъв е преподавателя по физика там, нещата стоят по малко по-различен начин.

Скороста на светлината е максималната възможна само в детерминистичния свят, Например това е едно от доказателствата, че теорията на относителността не е е напълно вярна (в крайна сметка Айнщайн е разсъждавал много детерминистично и следователно - грешно).

Ще цитирам С. Хокинг: Могат да се достигнат скорости по-високи от скоростта на светлината, макар вероятността за това да е твърде малка.

Ако мировата линия се получава като сума от истории, съществуват и такива които са с скорост по-голяма от скоростта на светлината, макар и че в общата сума те имат относително малък дял.

Иначе като илюстрация ще кажа: С каква скорост се усъществява тунелният ефект?

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#55 Мнение от Anakin »

Аз лично си имам свои разсъждения за скоростта на светлината и последиците от това и според мен всичко е относително в смисъл на вярно невярно,но както и да е.За скоростта над светлинната съм позитивно настроен и смятам има такава.Аз лично трудно си и обяснявам светлината и нейната скорост,но това си е мой проблем.А преподавателят ми ако трябва да съм точен,за примера с фотона ми каза,че в определените условия на опита е постигнато следното,фотона е изминал по голямо разтояние от светлината за същото време,което не е точно по висока скорост 8O но въпреки недоумението ми знам че физиката е малко по-сложна от това което предполагам аз,а и доста други хора разбира се,че и самите физици едва ли я разбират цялостно.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”