Трябва да e поне 6 канална. Ще се ползва за домашно кино. Бюджета е 300 лева.
Тази на цифри убива:
http://asus.com/products.aspx?l1=25&l2=144
има и PCI-E вариант, но моя комп няма свободен такъв слот
Друго, което хвана погледа беше Creative X-Fi Extreme Music и M-Audio Revolution.
И още нещо. Ако изходната мощност на звуковата карта ме удовлетворява има ли усилвател, който ще подобри нещата?
Каква саунд карта?
- mano
- има опит
- Обратна връзка:
от личен опит да ти кажа - недей да инвестираш толкова пари в sound card, всяка евтина(40-50лв) 5+1(или7+1) карта ще ти бъде абсолютно достатъчна.
Каквато и карта(до 300лв) да вземеш, няма да имаш изключителен звук за музика от компа. Ако все пак искаш това, поръчай си някой от DYI вариантите които можеш да намериш тука, но те са стерео.
За кино - вярвам че няма да разбереш разлика между евтината и скъпата карта, освен ако не си инвестирал няколко десетки хиляди в осталата част от обурудването.
Аз съм с ChainTech 710, купих я за 40лв, и съм абсолютно доволен, за гледане на филми е просто перфектна, за музика ... имам си други източници
имаче M-Audio минават за по-добрите sound cards.
дано съм помогнал
Каквато и карта(до 300лв) да вземеш, няма да имаш изключителен звук за музика от компа. Ако все пак искаш това, поръчай си някой от DYI вариантите които можеш да намериш тука, но те са стерео.
За кино - вярвам че няма да разбереш разлика между евтината и скъпата карта, освен ако не си инвестирал няколко десетки хиляди в осталата част от обурудването.
Аз съм с ChainTech 710, купих я за 40лв, и съм абсолютно доволен, за гледане на филми е просто перфектна, за музика ... имам си други източници

имаче M-Audio минават за по-добрите sound cards.
дано съм помогнал
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Каква саунд карта?
Не ти ли трябва картата колкото да извадиш дигитален сигнал към ресийвър?
- gyaurov
- чете и пита
- Обратна връзка:
Многоканалното си го представям с редица усилватели. Влече ме, защото ще мога да си правя системата на части. Всички ми казват, че DIY даковете свирят чудесно, но доколкото разбрах няма опцията 3 от тях да свирят 5.1 
Не разбирам какъв им е проблемът на звуковите карти. Не съм слушал ни дак ни свястна карта. Това което виждам е че по саунд картите (особено креативите) има редица глупости като "make your mp3s sound like audio CDs" и купчини ефекти.
Закачих оня ден един доста тежък транзисторен усилвател Hitachi 2х40 вата. Резултатът беше замазване сравнено с директното свързване на тонколоните към картата. Аз си мислех, че като пише amplifier подобрява нещо повече от звука, който чуват съседите. Та нещо се почуствах огорчен

Не разбирам какъв им е проблемът на звуковите карти. Не съм слушал ни дак ни свястна карта. Това което виждам е че по саунд картите (особено креативите) има редица глупости като "make your mp3s sound like audio CDs" и купчини ефекти.
Закачих оня ден един доста тежък транзисторен усилвател Hitachi 2х40 вата. Резултатът беше замазване сравнено с директното свързване на тонколоните към картата. Аз си мислех, че като пише amplifier подобрява нещо повече от звука, който чуват съседите. Та нещо се почуствах огорчен

- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Усилвател не е равно на подобрителgyaurov написа:Многоканалното си го представям с редица усилватели. Влече ме, защото ще мога да си правя системата на части. Всички ми казват, че DIY даковете свирят чудесно, но доколкото разбрах няма опцията 3 от тях да свирят 5.1

По-скоро е малко увредител и главно усилвател

Опитай по-скоро да полсушаш съвета: Цифров изход от компютъра и Рисийвър или само декодер и после поетапно да му навържеш DIY усилватели или каквито сметнеш за добре.
Освен това горещо ти препоръчвам да рискуваш с 40 кинта и да си вземеш евин USB-DAC от хората, предлагащи тук във форума и с постоянни сравнения с него, лесно ще избегнеш неразумни разходи за скъпи предложения...