Как се прави регистрация във Vodafone.es или по скоро...

Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Как се прави регистрация във Vodafone.es или по скоро...

#1 Мнение от Daniel Petrov »

...кой всъщност казва, че Българите сме на едно от последните места в европа по използване на персонални компютри... :?:
При положение, че тук (испания) за повечето хора компютърът като средство за работа, а не за чат е напълно непозната материя...

Дори статистиката да е вярна, тя вероятно е възоснова на продажбите на Майкрософтски ОС и платени програми, които са доволно малко у нас, предвид масовото ползване на пиратски софтуер и макар, че държавата ни услужливо се наг*зи към Бил Гейтс преди време, всичко пак е по старому, а за Майкрософт (в крайна сметка) остана картинката на следващият ред:

:finga:

Та да си дойдем на думата...

Цял един час (докато чаках, през това време се логнах близо 100 пъти в Мтел от тук, в Мадрид) правя неуспешни опити за регистрация във сайта на въпросния испански оператор...
Происпански настроената ми сестра категорично заяви, че компанията не е испанска и испанците не били виновни 8O :evil: ...направо побеснях!
...после иди разправяй, че от българина зад граница става нещо и, че запазва националното си самосъзнание..."България е кенеф, тука е рай", "лелее, как съм живял/а там толкова време",
"абе как беше тая дума на български, че я забравих..." (след няма и 1 година престой тука) и все в тоя дух...

Та след като на три пъти исках нова парола, защото сайтът реши, че същата тая, която ми е пратил със смс всъщност не е точно тая, дето май трябва и като смени своеволно на няколко пъти езика с румънски и испански (при зададен изрично английски!) и зацикли много пъти, изтормозеното, малоумно, труднодищащо и тромаво (но иначе възшарено) подобие на сайт, испанската версия на световно известния оператор най после ми каза:
Вие се регистрирахте Успешно!
Заслужена радост след едночасова борба с ужасната испанска интернет мрежа (ако зависеше от Сталин примерно, всички администратори тук да са разстреляни отдавна...).
И така...
Решавам аз да пусна няколко бързи смс-а, като пробвам първо до жена ми в България.
Скрипта казва, че съобщението е изпратено успешно... 8O 8)
На всичкото отгоре никъде не пише да има ограничения за броя, макар и да не ламтя и да не съм "смс чатер" и никога да не съм използвал всичките позволени 15 за деня през сайта на Мтел, през главата ми веднага мина максимата - "и шамар де е, на аванта да е"
:?: :?: :roll:
Точно след има-няма няколко секунди... започват да назряват едни съмнения...
Взе да става прекалено хубаво, за да е истина.
Трескаво започвам да преравям всички подменюта и най накрая откривам исконният надпис с едни такива дребнички и нечитаеми буквички, добре познати на всички, които четат хубави реклами, прекалено хубави, за да са истина:
Цената зависи от дължината на съобщението и ще Ви бъде удържана от текущото Ви салдо...

За сведение:
Цената на един смс с предплатената услуга (еквивалент у нас Прима и Би-Кънект) е съответно 0.45Е към същия оператор и 0.75Е към останалите.
За пояснение:
Това е цена за нормален 160 знаков смс, а не за парче от на Господ шлифера...

Ебаси и Рая...

Bienvenido en España!
:smt009
Последно промяна от Daniel Petrov на Чет Юли 03, 2008 5:22 pm, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Моите впечатления от Испания са от една двуседмична почивка в Коста дел Сол , така, че не могат да бъдат меродавни но все пак няколко неща нямаше как да не ми направят впечатление:
- В целия хотел имаше един единствен човек, който говореше друг език освен испански и това всъщност беше управителят. По магазини или ресторанти да срещнеш англоговорящ беше невъзможно, въпреки че 80% от почиващите в Беналмадена са именно англичани. Поради тази причина те посещаваха основно няколкото кръчми, които се държаха пак от англичани.
- За един голям хотелски комплекс видяхме обява, че се търсят двама администратори - единият с английски, другият с немски. Очевидно идеята някой да говори и двата езика им се виждаше напълно невъзможна.
- За две седмици не видях да почистват, камо ли да измият улиците
- Така и не намерих място с Интернет. Все пак може би не съм търсил достатъчно усърдно. В хотела и околността обаче определено нямаше.
Иначе мястото беше хубаво, хората - дружелюбни, кръчмите готвеха вкусно, а морето - направо отлично.

Даниеле, ти не писа как е аудиото в таз Испания....

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Daniel Petrov »

Интернет клуба е "локуторио", като съчетава освен ползване на интернет, още интернет телефони предимно за международни разговори и зареждане на мобилни телефони с предплатени карти.
Държат се от чужденци, тъй като посетителите са чужденци, а и процедирането с толкова много неща явно е затруднително за един испанец...
Коментара на човек, с когото говорих на английски беше:
"най после да намеря един човек в тая държава, с когото да мога да говоря"
Проблемът с чуждите езици явно идва от специфичните особености на испанския - липсват определени звуци, например ж, дж, з се използва само в няколко думи.
Две съгласни в началото на думата са проблем, затова испанците на знака стоп казват "естоп", както слагат "е" в началото на всяка сходна като фонетика дума. Просто не могат да произнесат две и повече съгласни в началото без да сложат "е"!
Английският е национален проблем...даже сходния италиански не се знае, процента и там е много малък.

Винаги съм обвинявал германците в национализъм, тук обаче е по страшно, национализма в езикознанието е продиктуван от ниска степен на знание на чужди езици тук и както казах по горе - хората изпитват силни затруднения при ученето на език заради специфични особености в испанския, говорим тук.
Поради тия причини НЯМА филми със субтитри, има доста хора, които имат проблем с правописа и четенето. Сериозен процент имигранти са хора от латинска америка - негри и индианци.
Испания неправомерно харчи пари на ЕС, отпускани за имигранти от същия този европейски съюз за такива от латинска америка под предлог, че са техни, испаноговорящи.
Истината обаче е, че въпросните хора са полу и неграмотни и работят сякаква работа за 2 пъти по малко пари.
Въпреки това потокът от южна америка тук става проблем.

Баровете и кръчмите са меко казано мръсни, като тук нарочно не се чисти боклука от пода, това е добър знак, че местото е посещавано... Ако в България има такава мизерна кръчма, от ХЕИ веднага ще я затворят, а собственикът и цял живот ще плаща глоби.

Изображение

Аудио като движение няма, няма нито един форум за разлика обаче от съседна Португалия, която има няколко сериозни форума ориентирани в "лампова" насока.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay Kolev »

Абсолютно същия проблем с езиците имах като бях в Барселона. В магазин с площа,че и по голяма от на Мола в София имаше на етаж по един служител който горе долу знаеше англииски. Представете си колко лесно ми беше общуването, накрая минах на жестове и се оправих по-лесно :D
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Angel Gekov »

Струва ми се, че проблемът с чуждите езици има и едно друго обяснение, извън характеристики от рода на националната любознателност и ниво на образованост. Това обяснение е свързано с историята на Испания и е типично за митрополиите. Подобно е положението и в други държави с богата колониална история - Франция, Португалия, а в по-ново време Щатите и Русия. Не е толкова далеч времето, когато Испания е била една от свръхсилите в света и това неминуемо е дало отражение и върху манталитета на населението - насажданото самочувствие, че си център на империята неизбежно създава едно блаженство, което често започва да се изражда в ленивост.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Daniel Petrov »

Да, тук все още се чувстват така, все едно владеят южна америка.
Според тях испанският е световен език именно зашото се говори в Мексико и цяла ЮА без Бразилия.
Английския просто се отрича, макар, че вървят постоянно реклами за курсове. Желаещите обикновено са много малко...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Daniel Petrov написа:Да, тук все още се чувстват така, все едно владеят южна америка...
И северна, и северна!
Даже в Щатите говорят на съвсем примитивен английски, а като включиш радиото, три от десет радиостанции са на испански. И това в Нова Англия...

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Angel Gekov »

Погледнато чисто формално испанският наистина е световен език и неговото разпространение продължава с бързи темпове - наскоро четох едно изследване, в което се твърдеше, че на база демографските характеристики на населението, в близките 30 години повече от половината население на Щатите ще бъде испано-говорящо. Като прибавиш към това и населението на почти цяла Южна Америка и Мексико, общият брой на испано-езичните вероятно ще надхвърли 500-600 млн. души. А на езикът не следва да се гледа само в тесния му смисъл (като средство за комуникация) - единството на езика създава съзнание за общност, родственост, близост на история, култура и т.н. Този инструментариум, използван от знаещи и можещи хора, с ясно формулирани и неотлъчно следвани национални приоритети може да доведе до сериозни резултати.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Daniel Petrov »

И то довежда!
Иначе няма логика в това Испания преди 20 и няколко години да е била по зле от нас, а в момента ние да емигрираме тук, а не те при нас.
Националното самосъзнание е силно, за разлика от нашето.
Тук никой не остава никого да си разиграва коня.
При най малкия проблем се стачкува и се прави гражданско неподчинение.
Ние обаче обръщаме другата буза...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Angel Gekov »

Daniel Petrov написа: Ние обаче обръщаме другата буза...
Е, това си е черта на народопсихологията, а как и защо е формирана е въпрос без еднозначен отговор - следствие на много исторически обстоятелства и събития - като се започне от етногенезиса, през покръстването, т.н "етническо присъствие", та чак до крилатите фрази "Преклонена главица сабя не я сече" и "Учи, мама, за да не работиш". Преди няколко дни препрочетох "Българските хроники" на Стефан Цанев и пак ми стана гадно..., та за това съм малко песимист, но ще ми мине. :D

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Daniel Petrov »

Абе както сме започнали да показваме ерудиция по историята на други нации и езици, що някак си не успяваме ерудирано да защитим същността си... като нация?
Защо номерата, които не минават почти никъде (изключение правят държави, където повече от 80% отнаселението е неграмотно), при нас вървят.
Нима сме толкова глупави, че позволяваме шепа селски тарикати да се опитват (и даже да го правя!) да ни пързалят по такъв плитък и плосък начин?
Не е ли крайно време да спрем да подаваме и другата буза?
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Borislav Stankov »

Е друже ти май не си подаде другата буза, в Испания, който иска да дойде да ти шибне 2-3 шамара нали :D

Сега сериозно преди доста години в час по литература обсъждахме бай Ганьо и аз се изцепих пред най-гадната комунистка, че образа на бай Ганьо си е чиста проба народопсихология и няма нищо общо с общесвения строй в който живее героя на Алеко. Познайте колко ми писа и какъв проблем имах после :lol: .

Та нещатата не са никога черно-бели винаги има и много сиви тонове.

Във всяка култура има подобен герой и общо взето хората си приличат навсякъде.

И мене ме боли, че понякога махаме с лека ръка на абсурдите в България, но все пак аз си обичам родината и се стремя да живея по правилата колкото мога.

Гордея, че съм българин и това което сме постигнали като нация.

Напоследък няма много поводи за гордост, но все пак...
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Daniel Petrov »

Че и аз избягах като всички други и, че това е някакво спасение и, че не се гордея с него е факт.
Тук обаче в никакъв случай не е по лесно. Всеки, изпитал емигрантството на собствен гръб знае за какво говоря.
И все пак... погледнете това, хората решиха, че заслужавало челното место. Това е португалски аудио форум, в който се регистрирах преди 2 дни... Админа ме помоли да премести темата ми на главната страница:

http://www.audiopt.net/portal.htm
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Borislav Stankov »

Е заслужава си точно тая амп да е на главната страница на много аудио-портали. :smt023
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”