При положение, че тук (испания) за повечето хора компютърът като средство за работа, а не за чат е напълно непозната материя...
Дори статистиката да е вярна, тя вероятно е възоснова на продажбите на Майкрософтски ОС и платени програми, които са доволно малко у нас, предвид масовото ползване на пиратски софтуер и макар, че държавата ни услужливо се наг*зи към Бил Гейтс преди време, всичко пак е по старому, а за Майкрософт (в крайна сметка) остана картинката на следващият ред:

Та да си дойдем на думата...
Цял един час (докато чаках, през това време се логнах близо 100 пъти в Мтел от тук, в Мадрид) правя неуспешни опити за регистрация във сайта на въпросния испански оператор...
Происпански настроената ми сестра категорично заяви, че компанията не е испанска и испанците не били виновни

...после иди разправяй, че от българина зад граница става нещо и, че запазва националното си самосъзнание..."България е кенеф, тука е рай", "лелее, как съм живял/а там толкова време",
"абе как беше тая дума на български, че я забравих..." (след няма и 1 година престой тука) и все в тоя дух...
Та след като на три пъти исках нова парола, защото сайтът реши, че същата тая, която ми е пратил със смс всъщност не е точно тая, дето май трябва и като смени своеволно на няколко пъти езика с румънски и испански (при зададен изрично английски!) и зацикли много пъти, изтормозеното, малоумно, труднодищащо и тромаво (но иначе възшарено) подобие на сайт, испанската версия на световно известния оператор най после ми каза:
Вие се регистрирахте Успешно!
Заслужена радост след едночасова борба с ужасната испанска интернет мрежа (ако зависеше от Сталин примерно, всички администратори тук да са разстреляни отдавна...).
И така...
Решавам аз да пусна няколко бързи смс-а, като пробвам първо до жена ми в България.
Скрипта казва, че съобщението е изпратено успешно...

На всичкото отгоре никъде не пише да има ограничения за броя, макар и да не ламтя и да не съм "смс чатер" и никога да не съм използвал всичките позволени 15 за деня през сайта на Мтел, през главата ми веднага мина максимата - "и шамар де е, на аванта да е"

Точно след има-няма няколко секунди... започват да назряват едни съмнения...
Взе да става прекалено хубаво, за да е истина.
Трескаво започвам да преравям всички подменюта и най накрая откривам исконният надпис с едни такива дребнички и нечитаеми буквички, добре познати на всички, които четат хубави реклами, прекалено хубави, за да са истина:
Цената зависи от дължината на съобщението и ще Ви бъде удържана от текущото Ви салдо...
За сведение:
Цената на един смс с предплатената услуга (еквивалент у нас Прима и Би-Кънект) е съответно 0.45Е към същия оператор и 0.75Е към останалите.
За пояснение:
Това е цена за нормален 160 знаков смс, а не за парче от на Господ шлифера...
Ебаси и Рая...
Bienvenido en España!